استاندار گیلان گفت: از تجارب اکوادور در زمینه محیط زیست و منابع طبیعی استقبال می کنیم.
به گزارش ایلنا از رشت، مصطفی سالاری در دیدار با سفیر اکوادور در ایران با اشاره به اینکه زمینه همکاری گیلان با کشور اکوادور بسیار است، گفت: آمادگی داریم تجاربمان را در زمینههای مختلف منتقل کنیم.
نماینده عالی دولت در گیلان گفت: با توجه به شباهتهای اکوادور و استان گیلان از تجارب این کشور برای بهرهگیری در زمینه های محیط زیستی و منابع طبیعی استقبال میکنیم.
وی با اشاره به مواهب طبیعی و ظرفیتهای گردشگری استان گیلان تصریح کرد: این استان به لحاظ زیست محیطی، جنگلها و تالاب های بین المللی در دنیا شناخته شده است.
استاندار گیلان با بیان اینکه مسائل زیست محیطی مرز نمیشناسد، گفت: زمینه همکاری خوبی در این بخش بین ما و اکوادور می تواند فراهم شود.
سالاری با اشاره به محدوده های آبی استان گیلان ادامه داد: طول استان گیلان همجوار خزر است، تالابهای گیلان 30 هزار هکتار وسعت دارد و بیش از 50 رودخانه در استان داریم که برخی از آنها جاهایی به هم میرسند و یکی میشوند و بعضی از آنها یک شاخه هستند که با آلودگیهایی که وارد آنها میشود ، اثر زیستمحیطی بر تالابها و دریای خزر میگذارند.
وی به آببندانهای انسان ساخت در استان گیلان نیز اشاره و بیان کرد: بیش از دو هزار آببندان انسان ساخت در استان وجود دارد که غیر از بهرهگیری در زمینه کشاورزی استفاده تفریحی از آنها نیز داریم. جنگلها، تالابها، دریای خزر میراث مشترک جهانی ما هستند که وظیفه داریم بهعنوان یک میراث بین المللی از آنها حفاظت کنیم.
سالاری حفاظت از منابع طبیعی و مواهب طبیعی گیلان را اولویت جدی استان عنوان و بیان کرد: در تمامی برنامهها، باید با استفاده صحیح و رعایت اصول مرزی محیطی را ترسیم کنیم تا شهروندان کشورمان و گردشگران خارجی از آن بهره مند شوند.
استاندار گیلان خاطر نشان کرد: استفاده صحیح و اصولی مردم برای امرار معیشت از ظرفیت این مواهب همچون تالابها، آببندانها، دریا و جنگل نه تنها به محیط زیست آسیب وارد نمیشود بلکه موجب حفاظت آن میشود. ما باید برنامهریزیهای صحیح داشته باشیم تا مردم خودشان از این پتانسیلها حفاظت کنند.
وی گفت: به لحاظ تشابه این استان با اکوادور، برای استفاده بهتر از منابع طبیعی میتواند به ما کمک کند.
سالاری با اشاره به ظرفیتهای دیگر گیلان بیان کرد: این استان دارای بنادر استراتژیک است که با کشورهای سی ای اس تردد دریایی دارد اما استفاده تفریحی از دریا محدود است و بیشتر از این میتوانیم از این ظرفیتهای استان استفاده کنیم.
استاندار گیلان با اشاره به پتانسیل مناسب استان در زمینه کشاورزی نیز گفت: در بخشهای برنج، چای، ابریشم، فندوق و کیوی مرکزیت کشور را داریم. استان گیلان متناسب با پیشرو بودنش در بسیاری از زمینهها در گردشگری در آمدزا نیست. در همین راستا، قرار است، ظرف 18 ماه آینده ، پنج هزار واحد بوم گردی با مصالح و معماری سنتی برای استقرار گردشگران و اشتغالزایی روستاییان در استان احداث شود.
سفیر کشور اکوادور در ایران نیز با ابراز تمایل این کشور به همکاری بهویژه در زمینه زیست محیطی گفت: اکوادور با گیلان شباهتهای زیادی دارند و این استان بسیار زیبا و فوق العاده است.
خرمن اورتگا آلمیدا افزود: از اینکه در ایران هستم خیلی خوشحالم. ما نیز همچون شما قومیتهای مختلفی در کشورمان داریم از اینرو تصور میکنم از یک ملت هستیم.
وی آلودگی زیستمحیطی را یک مشکل جهانی خواند و گفت: آموزش مردم بسیار مهم است و این مهم باید بهویژه از طریق صداوسیما انجام شود.
سفیر اکوادور ورود 30 میلیون گردشگر را به گیلان قابل رقابت با اسپانیا خواند و گفت: در بازدیدی از بازار رشت، 15 نوع برنج را در این بازار دیدم.
وی با اشاره به تعطیلی برخی کارخانهها در این استان بیان کرد: چین یک خطر برای همه بازارها بهدلیل ارزان بودن کالاهایش در جهان است که باید جلوی آن را گرفت.
سفیر اکوادور در ایران گفت: محصولاتی که در ایران تولید میشود، کیفیت خیلی بالایی دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان نیز در این دیدار گفت: گیلان سالانه پذیرای افزون بر 30 میلیون نفر مسافر است.
حجت شعبانپور با اشاره به ویژگیهای استان افزود: رشت بهعنوان شهر خلاق از لحاظ غذا در یونسکو ثبت جهانی شده است.
مدیرکل محیط زیست گیلان نیز با بیان اینکه از اینکه استان ما را برای پویش بدون زباله انتخاب کردید، تشکر میکنم، گفت: گیلان با وجود تمامی زیباییها، پسماند استان ما بسیار جدی است.
مدیرکل محیط زیست گیلان نیز با بیان اینکه از اینکه استان ما را برای پویش بدون زباله انتخاب کردید، تشکر میکنم، گفت: گیلان با وجود تمامی زیباییها، پسماند استان ما بسیار جدی است.
محمدپور افزود: برنامه داریم تا از تکنولوژی روز دنیا برای پسماند استفاده کنیم و کنار این بحث آموزش، اطلاعرسانی و ارتقای فرهنگ زیست محیطی را از مدارس برای دانشآموزان آغاز کردیم.
وی خاطرنشان کرد: برنامه داریم تا از تکنولوژی روز دنیا برای پسماند استفاده کنیم و کنار این بحث آموزش، اطلاع رسانی و ارتقای فرهنگ زیست محیطی را از مدارس برای دانش آموزان آغاز کردیم.