به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی استانداری گیلان؛ محمد روشناسان در جریان بازدید استاندار گیلان از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بیان داشت: تا حدود شش ماه قبل در سازمان بازرسی کل کشور بودم و این پرونده را به ریز مورد مطالعه قرار دادم.
وی اظهار داشت: اصل قضیه این است که در دولت های نهم و دهم، تصمیماتی گرفته می شود که بر اساس آنها ، هزار سایت در کل کشور احداث شود، از این تعداد حدود 300 مجموعه در کشور چه به صورت تکمیل و چه به صورت نیمه تمام به انجام رسیده است.
مدیرکل بازرسی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: از 300 مجموعه ای که به صورت کمپینگ احداث شده، حدود 90 مورد آن در سراسر کشور واگذار شده که 16 مورد از واگذاری کمپینگ ها در استان گیلان انجام گرفته است.
وی اظهار کرد: از حیث احداث، مطالعات اولیه شاید به صورت کامل انجام نگرفته بود، بعضی جاها این کمپینگ ها در موقعیت هایی شاخته شده که اصلا محل احداث آن مورد ایراد سازمان میراث فرهنگی است و در این رابطه متاسفانه در آن زمان، به جهت فوریت ها و دستوراتی که بوده، خیلی سریع، قراردادهایی ساده بدون کار مطالعاتی حقوقی انجام شده است.
محمد روشناسان با بیان این که در این راستا آمده اند عرصه هایی از شهرداری و حتی متولی امام زاده ای که یک مورد را در این استان داریم، گرفته اند، گفت: در حالی که در قانون هدف این بود که حریم شهرها را شهرداری ها انجام دهند و سازمان میراث فرهنگی در مکان های بین شهری، این موارد را لحاظ کند.
وی خاطر نشان کرد: اما آمدند عرصه هایی را از شهرداری ها تحویل گرفتند و مستغلاتی در آن بنا کردند؛ سپس با مستغلاتی به صورت کامل و نیمه تمام در سازمان میراث فرهنگی در دولت جدید مواجه شدند.
مدیرکل بازرسی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: مشکل اصلی ، مشکل نگهداری بود که طبیعتا به واسطه ایرادهای ابتدایی که وجود داشت، نمی توانستند تصمیم بگیرند که با این ایرادات به جا مانده از دولت قبل، چه کنند و نکته دیگر عدم تجهیز این امکانات بود.
وی با بیان این که کمپینگ های ساخته شده در قالب این زیرساخت ها امکان بهره برداری ندارند، تصریح کرد: نکته اصلی آن است که این امکانات ساخته شده در معرض خطر تخریب بوده و بر اساس گزارش های دریافتی، برخی ملزوماتی که در آنها نصب شده اعم از چارچوب، در و شیرآلات بعضا مورد تخریب یا سرقت قرار گرفته است.
محمد روشناسان در ادامه سخنانش گفت: رضا علیزاده مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در دوران مدیریت خود از مجموع 16 مورد کمپینگ ها، پنج مورد واگذاری در رودسر، املش، قلعه رودخان، رودبار و چولاب رشت داشته که بعد از ایراد بازرسی کل کشور، موضوع ابهام قانونی در واگذاری بوده است.
وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما این بوده که با توجه به ایرادات سازمان بازرسی کل کشور، تا تعیین تکلیف نهایی، اعاده به وضع سابق شود و به طور طبیعی، زمانی که دوستان ورود کردند و امکانات را پس گرفتند، اعاده به وضع سابقه انجام شد.
وی بیان داشت: نمی دانم چرا همکاران قضایی در استان این نوع برخورد را در پرونده ای که اصلاً اینقدر حاشیه نبایستی ایجاد می کرد و به سادگی بسته می شد، داشتند.
48