هادی تیزهوش تابان روز پنجشنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا با بیان این مطلب اظهار داشت: این سرای تجاری با محوریت گیلان فعالیت می کند بدین صورت که گیلان سرای تجاری ایرانیان را راه اندازی و سایر اتاق های بازرگانی کشور را مشارکت داده تا بتواند از امتیازات کشور برای توسعه صادرات استفاده کند.
وی یکی از محورهای اصلی فعالیت این سرای تجاری را ایجاد امکان حضور دائمی تجار و بازرگانان ایرانی در بازار روسیه دانست و افزود: از 10 سال گذشته در این فکر بودیم و استان گیلان امروز یک کار فرهنگی انجام داد و تصمیم گرفتیم که مکانی در خور و شان تجار ایرانی در ان منطقه داشته باشیم
وی با اشاره به واقع شدن شرق آستارا خان در دل رودخانه ولگا تصریح کرد: یکی از نقاط قوت روسیه شهر آستاراخان و بنادر مختلف در جوار این رودخانه است .
وی یادآورشد: ولگا رودخانه بسیار بزرگیست که به دریای سیاه وصل می شود و امکانات خوبی برای صادرات و واردات کالا در این منطقه وجود دارد.
تیزهوش تابان با اشاره به اینکه رئیسان جمهور کشورهای حاشیه منطقه خزر هرکدام نمادی را در آستراخان گذاشته اند ،گفت: ایران قرار بود نمادی بگذارد که انجام نشد؛ از اینرو ، اتاق بازرگانی گیلان با همکاری سازمان ها وارد این کار شد که روز 14 مرداد ماه سال 95 ، نماد برنزی شاعر معروف حکیم خیام نیشابوری بطول چهار و نیم متر در آستاراخان نصب شد .
وی گفت: مکانی با کمک سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در آستاراخان خریداری کردیم که این اولین سرای تجاریست که به این شکل مالکیت داریم .
به گفته تیزهوش تابان ؛ در این سرای تجاری ایرانیان برای 14 اتاق بازرگانی کشور و منطقه آزاد انزلی دفاتر تعریف شده که اگرچه افتتاح شده اما بطور رسمی فعالیت خود را از ابتدای سال میلادی اغاز می کند.
وی تصریح کرد: 14 اتاق بازرگانی حضور دارند اما برای سایر استان ها هم هماهنگی خواهیم کرد تا همه توانمندی های کشور را آنجا عرضه کنیم
تیزهوش تابان این سرای تجاری ایرانیان را دارای وحدت رویه دانست و گفت: 14 اتاق بازرگانی با هم هماهنگ هستند و دیگر مثل گذشته نیست که در موضوعاتی همچون قیمت باهم تفاوت داشته باشد.
** برنامه ریزی برای 10 میلیارد دلار مبادلات تجاری
وی روسیه را یکی از کشورهای هدف تجارت خارجی دانست ولی اظهار داشت : ما هنوز آن زیرساخت های اساسی لازم برای ارتباط تجاری مناسب بین دو کشور را نداریم.
وی حجم معاملات کشورمان را با روسیه حدود دو میلیارد دلار در سال عنوان و تصریح کرد: همین میزان معاملات تجاری هم به نسبت یک به شش است.
تیزهوش تابان با اشاره به ظرفیت های کشور برای صادرات محصولات و کالا به روسیه ادامه داد: با وجود نیازهای روسیه به ویژه در مواد غذایی و ظرفیت مناسب کشورمان در این بخش؛ اما بدلیل وجود یک سری مشکلات طرفین تا کنون نتوانستیم در بازار آنها حضور باسیته ای پیدا کنیم .
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان یک سری از مشکلات را مربوط به تعرفه های تجاری ذکر و بیان کرد: دولتمردان باید آن را حل کنند که انصافا پیگیر هستند و اهتمام دارند تا با برگزاری اجلاس های مشترک معضلات را برطرف کنند.
وی اجرایی نشدن کمربند سبز گمرکی را از مشکلات تجار ایرانی خواند و گفت: شرایطی برای ورود تجار ایرانی به بازار روسیه با تعرفه های کمتر فراهم شده از جمله پنج کشور اوراسیا در حال پذیرش ایران هستند اما هنوز این مهم انجام نشده است.
به گفته تیز هوش تابان؛ کمربند سبز گمرکی تسهیلاتی است که دولت روسیه می تواند به تجار ایرانی در بخش تعرفه ها و بخش ورود کالا بدهد.
وی افزود: کشورهای مشترک المنافع cis باهم ارتباطات نزدیکی دارند که از تعرفه های خاص استفاده می کنند که با استفاده از این تعرفه های خاص ما نیز می توانیم برای تسهیل تجارت ایرانیان گام برداریم.
وی گفت: با راه اندازی سرای تجاری ایرانیان امیدواریم بتوانیم دو میلیارد دلار معاملات تجاری با کشور روسیه را به 10 میلیارد دلار برسانیم .
وی مبادلات تجاری 10 میلیارد دلار با کشور روسیه را دور از انتظار ندانست و گفت: با توجه به بازار کشور بزرگی همچون روسیه و امکانات خوبی که بویژه در مواد غذایی در ایران است این رقم خیلی بزرگ نیست.
تیزهوش تابان تصریح کرد: بخشی از مواد غذایی مجوزهای خاص می خواهد که هم ما و هم سایر ارگان های دولتی برای اخذ آن مجوزها اهتمام داریم که آماده خواهد شد .
وی با بیان اینکه زمینه افزایش همکاری ها وجود دارد ، گفت: زمینه همکاری ها و روابط دو دولت در سطح عالیست که باید از همه امکانات در بخش تجاری از این امکانات بهره ببریم.
**ظرفیت های خوبی در گیلان برای صادرات محصولات و کالاها به روسیه وجود دارد
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان در ادامه با اشاره به ظرفیت های گیلان تصریح کرد: در بحث صادرات کالاها در بخش مرکباتی همچون کیوی ، صیفی جات و مواد غذایی جزو صادر کنندگان برتر هستیم.
وی تصریح کرد: درحال هماهنگ کردن برای صادرات فراورده های لبنی شیر پگاه و بسیاری دیگر از محصولات از استان نیز هستیم .
وی با اشاره به ظرفیت های گیلان در زمینه زیر ساختهایی همچون بنادر ، خط هوایی ، ریلی و جاده ای و وجود منطقه آزاد و بندر آستارا برای افزایش مبادلات تجاری خاطرنشان کرد: وقتی حجم صادرات بالا برود، بنادر ما نیز فعال تر و اشتغال در بحث خدمات کالایی بیشتر می شود.
تیزهوش تابان گفت: وقتی فعالیت های اقتصادی بیشتر شود، معضل بیکاری تا حدی حل می شود و درآمدها افزایش می یابد.
وی راه اهن را یک امتیاز ویژه برای استان دانست و گفت: هزینه برای کالا با استفاده از خط ریلی ارزانتر است .
وی ادامه داد: در بحث دریا هم بخش خصوصی و هم دریای خزر در حال فراهم کردن امکانات خوبی هستند.
تیزهوش تابان تصریح کرد: شرایط خوبی در بخش حمل و نقل بنادر فراهم شده اما این ناوگان باید توسعه پیدا کند.
وی با یادآوری اینکه خط هوایی و پروازی را نیز در استان داریم ، گفت: باید 10 میلیارد دلار را هدفگذاری کنیم تا برای چندین سال آینده به آن برسیم و صادرات ما بایستی افزایش یابد.
وی بیشتر واردات را چوب و غله عنوان و بیان کرد: این واردات نیازهای اساسی کشورمان هستند و اکنون در حال انجام است اما باید برای افزایش صادرات اهتمام داشته باشیم.
خبرنگار: مریم سلیمانی**انتشار دهنده: بابایی
7296 /6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.