به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی استانداری گیلان به ایرنا، مصطفی سالاری در این نشست افزود: باتوجه به میزان ارتباط اقتصادی و گردشگری و مراودات متفرقه دو کشور ایران و آذربایجان و بنا به پیشنهادرسیده ، حصول موافقت مراجع قانونی جمهوری اسلامی ایران برای باز کردن شبانه روزی مرز ایران را پی گیری خواهم کرد.
وی با تأکید بر لزوم سهولت دسترسی به روادید برای سفر به کشور آذربایجان و به عکس، خاطرنشان کرد: هرچه صدور روادید و فرآیند رفت و آمد برای مردم، بازرگانان و گردشگران دو کشور راحت‌تر شود، باز بودن 24 ساعته مرز دو کشور نیز توجیه پذیرتر خواهد بود.
استاندار گیلان اتاق بازرگانی را موظف به پیگیری امور اقتصادی فی مابین دانست و گفت: دولت، آماده هرگونه همکاری، بخصوص در زمینه اقتصادی با کشور آذربایجان است و تلاش می‌کنیم فرآیند برقراری روابط دو کشور هرچه بیشتر تسهیل شود.
وی برگزاری نمایشگاه‌های فصلی را فرصتی برای عرضه‌ محصولات دو کشور به یکدیگر عنوان و تصریح کرد : می‌توانیم از ظرفیت بخش خصوصی برای تحقق این امر استفاده و به مرور نمایشگاه‌های دائمی نیز دایر کنیم.
استاندار گیلان احداث راه آهن ایران- آذربایجان را از لحاظ ملی با اهمیت ارزیابی و بیان کرد: راه اندازی این راه آهن می‌تواند هزینه حمل و نقل، گردشگر و کالا را تا حد زیادی کاهش دهد.
وی خاطر نشان کرد: تا پیش از پایان سال جاری پروژه راه آهن رشت- قزوین به سرانجام می‌رسد و در ادامه نیز روند اجرایی پروژه مذکور را تا آستارای ایران خواهیم داشت.
وی ادامه داد: البته قبل از اتصال راه آهن دو کشور نیز می توانیم به صورت مقطعی با رساندن راه آهن به انزلی، بخشی از مبادلات اقتصادی دو کشور را رونق دهیم .
نماینده عالی دولت در استان گیلان، منطقه آزاد انزلی را به لحاظ آماده بودن بسیاری از زیرساخت‌ها و روان بودن امور اداری، ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه روابط اقتصادی دانست و افزود: برای پذیرش سرمایه گذاران، تجار و به طور کلی بخش خصوصی آذربایجان آمادگی کامل داریم.
وی خاطرنشان کرد : منطقه آزاد انزلی به لحاظ قانونی امکان پذیرش شعب بانک‌های خارج کشور را دارد و توصیه می‌کنیم برای توسعه روابط اقتصادی و بازرگانی شعباتی از بانک‌های خود را در منطقه آزاد انزلی دایر کنید.
سالاری ، توسعه حمل و نقل جاده‌ای و هوایی را نیز حائز اهمیت دانست و گفت: آماده‌ایم ظرفیت‌ها را به اشتراک بگذاریم.
استاندار گیلان در ادامه با اشاره به برخی محصولات ویژه اقلیم گیلان نظیر چای و برنج اظهار کرد: شرایط برای همکاری با بخش خصوصی آذربایجان جهت برقراری روند عرضه این محصولات فراهم است.
وی با اشاره به ارتباط گردشگری و اقتصادی خودجوش مردم کشور، تصریح کرد: بایستی این ارتباط توسط دولت‌های دو کشور تقویت و ساماندهی شود.
سالاری ، استان گیلان را از لحاظ تولید برخی محصولات نظیر برنج، چای و بادام زمینی در کشور سرآمد عنوان و تصریح کرد: در حوزه پرورش محصولات شیلاتی نظیر پرورش ماهی در قفس و نظایر آن نیز اتفاقات خوبی رقم خورده است.
وی اظهار داشت : آمادگی داریم در زمینه کشت فراسرزمینی محصولات نیز با کشور آذربایجان وارد همکاری شویم.
*آمادگی آذربایجان برای توسعه ارتباطات با ایران
سفیر کشور جمهوری آذربایجان در ایران نیز در این گفتگو ضمن تبریک انتصاب دکتر مصطفی سالاری به عنوان استاندار گیلان، خاطر نشان کرد: انگیزه‌ بسیار زیادی برای توسعه روابط بین دو کشور دارم و البته بخش زیادی از این انگیزه ناشی از روابط رهبر و رئیس جمهور کشور شما با رئیس جمهور کشور آذربایجان است چرا که انسان های بسیار بزرگی هستند و شخصیتی ارزشمند برای دو کشور محسوب می‌شوند.
بنیاد حسینف، با تأیید سخنان سالاری استاندار گیلان و اشاره به علاقه سران کشور آذربایجان برای تقویت روابط دو طرفه، اظهار کرد: با تمام ظرفیت برای تحقق این امر آماده هستم.
راه آهن قزوین - رشت - انزلی - آستارا به طول 388 کیلومتر ارتباط ترانزیتی کریدور شمال - جنوب را تسهیل می کند و از شهرستان قزوین آغاز و پس از عبور از شهرهای لوشان، منجیل، رشت و بندرانزلی، از شهرستان آستارا به کشور جمهوری آذربایجان متصل خواهد شد که در حال حاضر محور قزوین - رشت به طول 164 کیلومتر و یک قطعه از رشت - انزلی به طول 17 کیلومتر و محدوده آستارای آذربایجان تا آستارای جمهوری اسلامی ایران به طول سه کیلومتر اجرا شده است.
پروژه راه آهن قزوین رشت به سبب عبور از رشته کوه البرز، دریاچه سد سفید رود و قطع عرضی چندین باره آزادراه قزوین - رشت دارای سازه های خاص است که تا پایان سال 92 پیشرفت فیزیکی این پروژه 52 درصد بود و در دولت تدبیر و امید و با توجه به اولویت اجرای پروژه های ریلی، در حال حاضر دارای پیشرفت فیزیکی بیش از 94 درصد است.
دریافت خبر: سلیمانی**انتشار دهنده: بابایی
7296 /6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.