ولی جهانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : کار شناسایی و مستندسازی 70 بنای تاریخی بافت قدیم رشت با هدف بررسی تک بناهای قدیمی از حدود دو هفته پیش به همت پژوهشگران این اداره کل و پژوهشکده گیلان شناسی و پژوهشگران بخش آزاد آغاز شده است.
وی اظهار کرد : در بررسی های پیمایشی انجام شده ، مدارک و شواهد باستان‌ شناختی شامل دوره های قاجار ، پهلوی اول و همچنین بقایایی از مکانهای در بردارنده آثار دوره ایلخانی صفویه نیز کشف شده است.
جهانی ، ادامه روند شناسایی بناهای واجد شرایط تاریخی در رشت را مورد تاکید قرار داد و افزود:با توجه به فعالیت های صورت گرفته در داخل بافت تاریخی امیدواریم تا ماههای آینده روند بررسی شناسایی تک بناهای شهر رشت به اتمام برسد.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع‌دستی و گردشگری گیلان خاطرنشان کرد:تمامی نقاط شناسایی شده تاریخی استان و نیز آثار ثبت ملی شده از نظر حفاظت دارای ارزش و اهمیت هستند و یگان حفاظت این اداره کل با مشارکت مردمی و انجمن های دوستدار میراث فرهنگی در صیانت از این میراث هویت بخش تلاش می کنند.
جهانی با بیان اینکه بناهای تاریخی از ظرفیت های حوزه گردشگری محسوب می شوند،تاسیس پایگاه پژوهشی و حفاظتی بافت های تاریخی و باستان شناسی شهری را گامی در راستای حراست از آثار تاریخی خواند.
جهانی ثبت 103 اثر تاریخی شهرستان رشت در فهرست آثار ملی را امر موثری در حوزه فرهنگ و هنر خواند و تصریح کرد:بهره گیری از توان بخش خصوصی برای توسعه گردشگری و جذب گردشگر در مکانهای تاریخی ضرورتی غیرقابل انکار است.
استان گیلان ، دارای دو هزار و 500 اثر شناسایی شده است که تاکنون یک هزار و 60 مورد از آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
خبرنگار:ضامن**انتشار دهنده: بابایی
1881 /6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.