نشست مجموعه مدیریت شهری رشت با نمایندگان وزارت کشور و سازمان شهرداری ها با محوریت شهر خلاق برگزار شد.

به گزارش ایلنا از رشت، نشست مدیران شهرداری رشت در حوزه شهر خلاق با حضور فاطمه جوانی رئیس اداره سازمان‌ها و مجامع بین‌الملل امور بین‌الملل وزارت کشور و پژوهان‌نماینده معاونت طرح‌های‌توسعه‌شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در شهرداری رشت با موضوع بررسی تشکیل دبیرخانه شبکه شهرهای خلاق ایران در رشت برگزار شد.

امیر حسین علوی رئیس شورای اسلامی رشت در این نشست  با اشاره به پیشنهاد انتخاب شهر رشت به عنوان دبیر خانه شبکه شهرهای خلاق ایران گفت: بعد از قریب به دوسال فعالیت در شهر رشت با توجه به تلاش های همکاران ما بستر هایی فراهم شده که  بسیار حائز اهمیت است .

وی با اشاره به فعالیت های خلاقانه انجام شده در حوزه های عمرانی و زیست محیطی تصریح کرد: با همکاری انجمن های مردم نهاد امروز شهر رشت توانسته علاوه بر غذا در حوزه های مختلف گام بردارد.

علوی با بیان اینکه برنامه ها را بر محور توسعه پایدار و خلاقیت در شهر رشت پیش می بریم افزود:برنامه ها و امور طوری برنامه ریزی شده که در تمامی فعالیت های شهر رشت خلاقیت نهادیه شود و تسری یاید.

وی گسترش نگاه خلاقانه در بین شهروندان را مورد تاکید قرار داد و گفت: ثبت شهر رشت به عنوان اولین تالاب شهر ایران می تواند بسیار  به رشد این شهر کمک کند بسیاری از کشورهای بزرگ به فکر این مهم هستند و قرار است شبکه شهرهای تالابی در کل دنیا شکل گیرد.

رئیس شورای اسلامی رشت ضرورت نگاه خلاقانه در تمامی امور را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: فعالیتها در حوزه های اجتماعی ، فرهنگی و عمرانی با محور رونق اقتصادی و با نگاه جذب توریسم در رشت برنامه ریزی می شوند .

علوی تاکید کرد: امید است سفر مسئولان وزارت کشور به گیلان برای شهر رشت منشا خیر و برکت شود و بتوانیم بهتر از گذشته از ظرفیت های وزارت کشور برای توسعه فعالیت های خلاقانه بهره مند شویم.

احمد رمضانپور نرگسی نیز در این نشست با تشکر  از تلاش کارکنان شهرداری رشت اظهار داشت: باید تلاش شود تازه ها و یافته های علمی در توسعه شهر لحاظ شود تا توسعه شتاب بیشتری یابد.

عضو شورای اسلامی رشت با بیان اینکه امروز در دنیا شتاب توسعه مطرح است افزود: باید برنامه ریزی ها با نگاه خلاقانه و توسعه پایدار انجام شود.

 محمد حسن عاقل منش رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی رشت نیز در این نشست با اشاره به نقش انجمن های غیر دولتی و مجامع دانشگاهی در مسیر توسعه شهر  افزود: از شورای چهارم و فعالیتهای انجام شده تشکر می کنیم دوستان در شورای چهارم تلاش کردند با حمایت سایر دستگاهها و انجمن های غیر دولتی مسیر شتابنده توسعه در شهر رشت را به پیش ببرند.

عاقل منش افزود: در شورای پنجم نیز  این روند ادامه خواهد یافت و این مهم با همراهی همه مسئولان محقق می شود ؛ رشت به شایستگی های  خود دست نیافته است در رشت اولین ها دیگر اولین ها رخ نمی دهد.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا افزود: باید مردم اولین ها را لمس کنند نه اینکه خاطرات را مرور کنیم ؛ توانمندی های بسیار بالایی در شهر رشت وجود دارد ما پشتیبان طرح ها و برنامه های خلاقانه هستم و حمایت از فعالیتهای خلاقانه در شهر را  در عمل ثابت خواهیم کرد .

محمد حسن علی پور نائب رئیس کمیسیون بهداشت شورای اسلامی رشت نیز در این جلسه با بیان اینکه باید تمام تلاش خود را به کار گیریم تا شهر رشت را به شکوفایی برسانیم اظهار داشت: اعتماد و مشارکت مردمی مهم ترین مولفه برای توسعه شهر رشت  می باشد .

فرامرز جمشید پور سرپرست شهرداری رشت در این جلسه با اشاره به توانمندی های شهر رشت اظهار داشت: استفاده از این پتانسیلها در جذب گردشگر و سود آوری همراه مورد توجه است .

وی با بیان اینکه تحقق این مهم باتوجه به ثبت شهر رشت به عنوان شهر خلاق در حال پیگیری است افزود: تبحر گیلانی ها در طبخ غذاهای لذیذ و صنایع دستی با هیچ کجای ایران قابل مقایسه نیست.

سرپرست شهرداری رشت با اشاره به برگزاری جشنواره های متنوع در شهر رشت گفت: به طور مثال در جشنواره کدو بیش از ۱۰۰ نوع غذا با کدو تهیه شد .

وی با بیان اینکه در راستای برند سازی شهر ی برنامه ریزی های خوبی در شهر رشت انجام شده است گفت: توسعه زیر ساخت‌های شهری در حوزه های مختلف یکی از این موارد است و بنا داریم در حوزه هوشمند سازی در دو سال آینده رشت را به نقطه مطلوب برسانیم .

جمشید پور تصریح کرد: ان شالله بتوانیم در سالهای آتی شهر رشت را در حوزه شهر خلاق  درابتدا به ایران و سپس به دنیا معرفی کنیم. 

 فاطمه قدیمی حرفه مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت  نیز در این جلسه با اشاره به برنامه های شهرداری رشت در حوزه شهر خلاق و چشم انداز های آینده این امر اظهار داشت: با توجه به فعالیتهای انجام شده پیشنهاد شهرداری رشت برای تشکیل دبیر خانه شبکه  شهر های خلاق ایران در چند ماه گذشته به  وزارت کشور ارسال شد.

وی ایجاد شبکه ملی شهرهای خلاق ایران را مورد تاکید قرار داد و افزود: فعالیتها و ارکان مختلف شهری با توجه به پروژه ها در شهر خلاق تعریف می شوند.

مدیر برنامه های یونسکو در شهر خلاق رشت  با اشاره به  موضوع بازآفرینی و توسعه و تحول شهر رشت گفت: رشت در گذشته شهر اولین ها بوده و به طور مثال اولین تماشاخانه و اولین بازیگر زن تئاتر ؛ اولین کتابخانه ملی ایران و... متعلق به شهر رشت است و در سالهای اخیر برای بازآفرینی این هویت معنوی عملیاتی کردن نخستین سند بازآفرینی شهری را در رشت شاهد بودیم و نیز موفق شدیم رشت را به عنوان اولین شهر خلاق در حوزه خوراک شناسی ایران در یونسکو ثبت کنیم.

 وی با بیان اینکه  همکاران ما در تلاش هستند تا اولین سند برندسازی شهری را برای شهر رشت تدوین کنند تاکید کرد: شهر رشت؛ شهری زنده و متکی بر استعدادهای بومی و محلی است .

قدیمی استفاده از این پتانسیل‌ها برای ایجاد درآمد پایدار و تبدیل شهر رشت به عنوان الگوی شهرهای خلاق برای سایر شهرهای خلاق کشور و حتی کشورهای منطقه را مورد تاکید قرار داد و گفت: این رویکرد با سه محور جلب مشارکتهای عمومی از طریق اعتماد سازی و برندسازی در حال پیگیری است.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه برندسازی معتقد بر این هستیم که باید این مهم با جلب سرمایه های خارجی و تمرکز بر سرمایه های داخلی لحاظ شود افزود: اعتماد سازی با ایجاد کمپین می رشت انجام می شود.

مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت  با اشاره به بازسازی فضای شهری  در دو سال اخیر در رشت با ایجاد بزرگترین پیاده راه فرهنگی دنیا در رشت گفت: در بخش مدیریت محله محور ایجاد سرای محلات در مناطق مختلف شهر مورد توجه قرار گرفت.

وی با اشاره به ایجاد پاتوق های فرهنگی  برای نخستین بار در سال ۹۱ با محوریت مساجد شهر در مناطق کم برخوردار شهر رشت تصریح کرد: مدل شهر خلاق شهر رشت بسیار متفاوت با سایر شهرهای خلاق است و ما با توجه به این مهم برنامه های برندسازی خود را تدوین کردیم.

وی توجه به برگزاری جشنواره ها برای افزایش نشاط و ارتقا جذب  توریسم غذایی در شهر را مورد تاکید قرار داد و افزود: بر اساس بررسی حوزه سرمایه گزاری ، برند شهر خلاق باعث افزایش میزان سرمایه گذاری شده است .

قدیمی خاطرنشان کرد:  کمپین «امی رشت» شهری برای ایرانی ها و «شیمی رشت» رشتی برای دنیا از جمله برنامه هایی است که رشت را به سمت جهانی شدن سوق می دهد .

وی با اشاره به نگاه مناسب سازی و حفظ کالبد شهر در جهت توسعه شهری  افزود: در شناسایی محورهای باز آفرینی اولویت ها در معاونت ها و سازمانهای مربوط بررسی شد .

وی هدف از راه اندازی  تالارهای گفت و گو در شهر رشت را افزایش تعاملات محلی و گرفتن بازخورد و تداوم جریان خلاقیت عنوان کرد و گفت: برای گسترش همکاری و مدیریت یکپارچه شهری بالغ بر ۱۸ تفاهم نامه بادستگاهها و سازمانهای مختلف با رویکرد بین المللی ، ملی و استانی  در راستای شهر خلاق امضا شد.

قدیمی با اینکه شهر رشت تنها شهر خلاق در حوزه خوراک شناسی  است که  غذای حلال سرو می کند افزود: شهرهای خلاق ترکیه و لبنان مقید به سرو غذای حلال نیستند و مراحل ثبت اولین شهر خلاق حلال جهان در حال اجرا است.

وی با اشاره به اینکه تنوع غذایی در رشت مبتنی بر رویدادهای مذهبی مانند محرم و رمضان و...بسیار مورد توجه یونسکو و سایر کشورها قرار گرفت اظهار داشت:  برگزاری جشنواره ها و رویدادها و استارت اپ ها از دیگر برنامه های شهرداری رشت در حوزه شهر خلاق است.

مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت  با تاکید بر اینکه رویدادهای خلاقانه در شهر رشت در تمامی حوزه ها مورد توجه است اظهار داشت: یکی  از اصول ما بحث برابری در شهر است. 

 موسوی رئیس پژوهشکده گیلان شناسی نیز در این جلسه گفت: پژوهشکده گیلان شناسی که اولین پژوهشکده استان شناسی ایران است تمام تلاش خود را در راستای ارتقای برنامه های شهر خلاق  به کار می گیرد.

 هادی زاده مدیر خدمات شهری شهرداری رشت نیز در این جلسه با اشاره به مسافر پذیر بودن گیلان اظهار داشت: ۶۵ درصد این مسافران از جاده قزوین رشت وارد گیلان می شوند .

وی با اشاره به برنامه های گردشگری شهر رشت در نوروز و تابستان خاطر نشان کرد: از مهم ترین آنها می توان به برگزاری آموزشهای لیدر تور برای شهر رشت و برنامه های رشت گردی به طور رایگان برای گردشگران اشاره کرد.

 مجتبی شهرستانی مدیر پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری رشت نیز ا اشاره به مرکز نمونه ماده ۱۶ در شهرداری رشت تصریح کرد : با ساماندهی و جمع آوری معتادان متجاهر و نیز جمع آوری متکدیان تمام سعی خود را خواهیم کرد تا چهره خوبی از شهر برای شهروندان و گردشگران ایجاد کنیم.

وی با اشاره به اینکه برای هر منطقه شهر رشت ایجاد  یک مجتمع سامانکده برای ساماندهی متکدیان  در دستور کار است گفت: در بخش جمع آوری کودکان کار نیز با تفاهم نامه هایی با بهزیستی؛ کمیته امداد ؛ نیروی انتظامی فعالیتهای خوبی انجام شد.

شهرستانی به راه اندازی ۱۵ بازارچه برای ساماندهی دستفروشان اشاره کرد و افزود: بازارچه های فصلی نیز در پارکها و محلات شهر رشت برپا شد.

 نوروزی معاون معماری و شهرسازی شهرداری رشت نیز با اشاره به فعالیتهای خوب انجام شده در راستای توسعه شهر خلاق رشت اظهار داشت:  ایجاد آکادمی آشپزی و فرآورده های غذایی سالم در دستور کار شهرداری رشت قرار دارد.

 در ادامه مریم گل احضار رئیس سازمان سرمایه گذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری رشت  در توضیح چگونگی راه اندازی این آکادمی گفت:در شهرداری رشت مبحث  سرمایه گذاری را به موضوع شهر خلاق وصل کردیم و از پتانسیل شهر خلاق غذا برای سودآوری اقتصادی بهره گرفتیم.

وی توجه به بحث سلامت با راه اندازی آکادمی خوراک  در رشت را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: ما امروز مدعی هستیم که خوراک گیلان در دنیا تک است. 

گل احضار با اشاره به برنامه های خواهرخواندگی شهر رشت با دیگر شهرهای دنیا در حوزه خوراک افزود:ایجاد موزه های محلی غذا و توان افزایی  زنان و گروه های آسیب پذیر از جمله برنامه های ما در حوزه شهر خلاق است.

وی با بیان   اینکه با  راه اندازی آکادمی خوراک  رشت برنامه های متنوعی در این آکادمی اجرایی می شود  تصریح کرد: برگزاری دوره های آموزشی بلند مدت و کوتاه مدت ، ورکشاپ ها و خدمات مشاوره ای و ایجاد موزه غذا از جمله برنامه های این آکادمی است.

گل احضار ایجاد ساحتمان گیلکی برای اقامتگاه؛ رستوران کشتی برای سرو غذا ، مزرعه غذا برای انواع محصوات بومی گیلان و ایجاد فضای پیاده روی در کنار این مزرعه ، کافه کالسکه را از دیگر پروژه های اجرایی در آکادمی غذای رشت عنوان کرد و افزود: بعد از اخذ مصوبه از شورا این پروژه اجرایی می شود.

 معاون سازمان باز آفرینی شهرداری رشت نیز در این جلسه به بیان توضیحاتی در حوزه پروژه باز آفرینی شهر رشت پرداخت و در ادامه  رضا حقی کارشناس فرهنگی هنری و  دبیر جشنواره های جوکول و کدو  اظهار داشت: در شهر رشت خلق غذاهای جدید باید مورد توجه باشد ما در جشنواره کدو ۱۰۰نوع غذا عرضه کردیم که ۴۰ نوع آن جدید بود.

حقی با بیان اینکه آب و هوای گیلان این قابلیت را دارد که محصولات سایر استانها را در آن کشت کنیم خاطرنشان کرد: جشنواره های ما کاملاً نشاط آور و غیر سیاسی است و بهترین فرصت برای معرفی شهر رشت و سود آوری اقتصادی هستند.

در ادامه رضایی  از  موسسه گردشگران پایدار  به ارائه گزارش از فعالیتها ی موسسه در حوزه گردشگری و توسعه شهر خلاق پرداخت .

 نظامی مدیر عامل موسسه خیریه ایزد دوستان شمال نیز  در مورد استفاده ازبرند شهر خلاق در آموزش و ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار و قشرهای آسیب پذیر  و به خصوص راه اندازی دوشنبه بازارها توضیحاتی را ارائه داد .

پور محمدی رئیس صنف پزندگان شهر رشت نیز در این جلسه با اشاره به افزایش واحدهای صنفی پس از ثبت شهر رشت به عنوان شهر خلاق  خوراک خاطرنشان کرد: واحدهای صنفی ما خلاقیتهای ویژه ای دارند که نیاز به حمایت دارد.

 رضا ویسی رئیس  اداره مطالعات و پژوهش شهرداری رشت نیز در این جلسه توسعه انسان محور را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: ما معتقد به نقش بارز فرهنگ در توسعه پایدار هستیم .

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه توسعه شهر گفت: باز آفرینی شهر و نیز ثبت شهر رشت به عنوان شهر خلاق خوراک از مهم ترین اقدامات انجام شده است که در این راستا اقدام به تدوین سند و مسیر راه کردیم .

وی  با اشاره به گرد آوری تجارب عملی و نظری شهرهای خلاق جهان اذعان داشت: عقد تفاهم نامه با  شهرکتهای خصوصی و غیر دولتی و سازمانها ی مردم نهاد و برگزاری جشنواره و استارتآپ ها ؛ فضا سازی شهری در حوزه برندسازی از جمله برنامه های ما در حوزه شهر خلاق است.

 زینب فلکدوست مشاور شهردار رشت در امور بانوان  نیز در این جلسه به راه اندازی دو بازارچه در حوزه بانوان در راستای اقتصادمقاومتی اشاره کرد و تصریح کرد: ایجاد یک بازارچه در آذرماه امسال و دیگری تا پایان سال از جمله برنامه های توانمندی سازی اقشار آسیب پذیر در شهر خلاق رشت است.

 

 فاطمه جوانی رئیس  اداره سازمانها و مجامع بین الملل امور بین الملل وزارت کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه خلاقیت در امور شهری با ظهور و تجلی در مدیران شهری می تواند محقق شود افزود: صحبتهای مدیران شهری رشت را شنیدیم و این عزم و اراده جد ی برای استفاده از نخبگان و رشد خلاقیت در تمام حوزه ها  در مدیران شهری رشت کاملا مشهود است.

وی با بیان اینکه در وزارت کشور ارتباط با سازمانهای بین المللی متعددی وجود دارد تصریح کرد: شهر رشت این ظرفیت را دارد که خواهان افزایش سطح ارتباطات بین المللی باشد .

رئیس اداره سازمانها و مجامع بین الملل امور بین الملل وزارت کشور با بیان اینکه نباید تنها از تجریات دنیا استفاده کرد افزود: باید تجربیات شهر رشت را نیز به دیگر استانها و حتی دیگر کشورها انتقال دارد و باید از طریق ارتباطات بین المللی توانمندی های شهر رشت را به دنیا معرفی کرد.

وی تاکید کرد: ما از فعالیتهای خلاقانه حمایت می کنیم و آماده هرگونه همکاری با دوستان مدیریت شهری رشت هستیم و امیدواریم شاهد درخشش هر چه بیشتر رشت در دنیا باشیم.

 جوانی با بیان اینکه خلاقیت باید در راستای ملی و فراملی مورد توجه باشد اذعان داشت: می توان از ظرفیت شهر رشت برای شهرهایی که آمادگی پیوستن به شبکه شهر های خلاق را دارند استفاده کرد ؛ اگر پیشنهاد و طرحی در این حوزه از سوی رشت باشد استقبال می کنیم  .

پژوهان نماینده دفتر توسعه شهری سازمان شهرداری ها و دهیاری ها کشور  در حوزه توسعه شهری وزارت کشور نیز در این جلسه افزود: موضوع شهر خلاق موضوعی مهم و راهبردی است و این بسیار جای خرسندی است که در شهرداری رشت بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: برای اینکه شهری خلاق باشد اول باید شهرداری آن خلاق باشد و شهر رشت در نقطه خوبی قرار گرفته است چرا که شهر خلاق دروازه توسعه پایدار است .

پژوهان گفت: تجربه شهرهای خلاق بزرگ دنیا مانند نیویورک ؛ توکیو ؛ پاریس نشان می دهد برای توسعه ابتدا باید سطح کیفی زندگی مردم را افزایش داد و عزم و تلاش شهرداری رشت در این حوزه ستودنی است.

وی افزود: می توان شبکه شهرهای خلاق ایران را با توجه به تجربیات شهر رشت پیش برد ؛ برای ایجاد شبکه شهرهای خلاق ابتدا سهم و نقش شهرداری ها را مشخص کرد .

نماینده سازمان شهرداری ها و دهیاری‌ها با اشاره به اینکه باید سطح دیپلماسی شهرهای خلاق ایران را بالا ببریم گفت: انگیزه در شهر رشت به شدت وجود دارد در شهر رشت سه تالار گفت و گو وجود دارد چرا که تالارهای گفت و گو یکی از شرطهای ایجاد شهرهای خلاق است.

نماینده دفتر توسعه شهری سازمان شهرداری ها و دهیاری ها کشور  اذعان داشت : ان شاالله بتوان دبیرخانه شهرهای خلاق ایران را در شهر رشت مستقر کرد تا بتوان برنامه های چند شهر خلاق سرآمد ایران را در این دبیر خانه هماهنگ کرد تا آینده بهتری برای رشد شهرهای کشور ترسیم شود.

پژوهان عزم و اراده شهرداری رشت و سازمانهای مردم و نهاد و دانشگاه را در استفاده خلاقانه از برند شهر خلاق را ستودنی دانست و خاطرنشان کرد: باید به این نکات توجه شود که این برند سازی در زمینه رفع گرسنگی و فقر در شهر چه برنامه و تفکر خلاقانه ای دارد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.