فرماندار شفت گفت: مفهوم حفظ جنگل تبدیل آن به یک ویترین نیست و باید برنامه ای مدون برای بهره برداری و ترویج آن تهیه و اجرا شود.

به گزارش ایلنا از شفت، محمدرضا محسنی با بیان اینکه آموزش، نظارت و فرهنگ سازی یک اولویت برای پیشگیری از وقوع جرایم است، افزود: برای حفاظت از محیط زیست و کاهش آسیب ها به طبیعت باید به فرهنگ سازی در بین کودکان و نوجوانان بیشتر توجه شود.

فرماندار شفت با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید نگاه ویژه ای به محیط زیست و حفاظت از آن دارد، تصریح کرد: دولت اجرای هر پروژه عمرانی را وابسته به داشتن پیوست زیست محیطی کرده است.

وی با اشاره به اینکه تلاش برای حفظ جنگل بدون بهره برداری از آن بی نتیجه خواهد بود، افزود: حفاظت پایدار از جنگل نیازمند برنامه ای مدون و اجرایی است.

نماینده عالی دولت در شفت با بیان اینکه تامین امنیت پایدار در حوزه آب یک موضوع بسیار مهم در کشور محسوب می شود، تصریح کرد: با تضعیف کشاورزی قاچاق چوب و تخریب جنگل افزایش خواهد یافت و ساخت سد لاسک در بلند مدت می تواند سبب توسعه کشاورزی در این شهرستان شود .

فرماندار شفت با اشاره به اینکه ساخت یک راه روستایی می تواند این شهرستان را از بن بست خارج کند، افزود: مفهوم حفظ جنگل تبدیل آن به یک ویترین نیست و باید برنامه ای مدون برای بهره برداری و ترویج آن تهیه و اجرا شود.

وی با بیان اینکه دپوی شن و ماسه در بستر برخی از رودخانه ها سبب تغییر مسیر رودخانه و سیل می شود، افزود : ساماندهی رودخانه ها از خسارت های مالی و جانی خواهد کاست.

محسنی با اشاره به اینکه میزان قاچاق چوب با تلاش های عاشقانه نیروهای حفاظتی و دوستداران طبیعت در شفت کاهش یافته است افزود : با نیروی انسانی و تجهیزات اندک نمی توان از 32 هزار هکتار جنگل در شهرستان شفت به خوبی حفاظت کرد و این موضوع نیازمند معاضدت بیشتری است.

احمد علی عظیمی مسئول دبیرخانه شورای حفظ حقوق بیت المال استان گیلان نیز با اشاره به اینکه قدمت جنگل های هیرکانی به دوره سوم زمین شناسی بازمی گردد، افزود: در گیلان 560 هزار هکتار جنگل هیرکانی وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه حفاظت از جنگل سوای قوانین یک امر ولایی است،تصریح کرد: آموزش روستاییان و جنگل نشینان باید در اولویت پیشگیری قرار گیرد.

عظیمی با بیان اینکه برای حفاظت از جنگل های شفت باید از GPS  و تجهیزات الکترونیکی بهره گرفت افزود : شناسنامه دار کردن کارگاه های چوب بری و اره موتوری ها می تواند به کاهش قاچاق چوب کمک کند.

مسئول دبیرخانه شورای حفظ حقوق بیت المال گیلان در ادامه با اشاره به اینکه در ویسرود 32 جاده جنگلی به صورت شبکه ای به هم متصل و قاچاق چیان از آنها برای انتقال چوب بهره برداری می کنند افزود : فقط یک سوم از جنگل های این استان انبوه است و بقیه به صورت نیمه انبوه و یا تخریب شده در آمده است.

وی در پایان افزود : هسته های مردمی همیار طبیعت در شهرستان شفت می توانند به حفظ جنگل های کمک شایانی کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.