به گزارش ایرنا، نوروز موسم گشت و گذار ایرانیان است و ماهی به عنوان غذای سنتی و محبوب عید و مهم ترین سوغات بندر انزلی از دیرباز جایگاه مهمی در اقتصاد و فرهنگ این شهر ساحلی داشته است.
دریا و مالا (صیاد) دو عنصر جدا نشدنی فرهنگ بندر انزلی هستند و با کشمکش های بسیار صحنه های دراماتیکی را در زندگی مردم این خطه رقم زده اند. کاسپین با موج های خشمگین اش و مالا با انگیزه کسب روزی؛ چنانکه محمدتقی بارور در سال 1338 در شعر نازوک لافند می گوید: مالایم دام و پیچار می همدمه / جه دریا نه خوف دارم نه واهمه (معنی: ماهی گیرم و تور همدم من است ، از دریا ترس و واهمه ای ندارم ).
صیادی از مشاغل سنتی مردم انزلی است، بازار ماهی بندرانزلی و شیوه فروش ماهی نیز نسبت به گذشته تغییر چندانی کرده؛ ماهی ها را که از پره های ماهیگیری به بازار می آورند، سماک ها چوب حراج می زنند تا به شکل کلی به بهترین قیمت بفروشند، خرده فروشی نیز در مغازه ها یا روی طبق و تخته های فروش انجام می گیرد.
مهلت قانونی صید ماهیان استخوانی به طور معمول از اواسط مهرماه تا اواسط فروردین است. سه هزار و 800 صیاد در قالب 51 شرکت تعاونی از ساعت شش صبح تا 11 شب به کار صید مشغولند؛ کفال، سفید، کپور، سیم و سوف عمده ترکیب صید را تشکیل می دهند.
نرخ ماهی ثابت نیست و بستگی به عرضه و تقاضا دارد بنابراین میزان ماهیان صید شده در هر روز و درخواست مشتری بر روی قیمت آن تاثیر دارد.
در بازار عید امسال ماهی سفید با توجه به اندازه و داشتن اشپل به قیمت های متفاوت از 10 هزار تا 200 هزار تومان، کفال از چهار تا 40 هزار تومان، کپور کیلویی 11 هزار تومان، سیاه کولی کیلویی 40 تا 60 هزار تومان، کیلکا کیلویی سه هزار تومان و آزاد کیلویی 150 هزار تومان به فروش می رسید.
بازار ماهی انزلی با حدود 15 عمده فروش و 150 طبق خرده فروشی ماهی، زیر پل قدیمی این شهر گرچه تا استانداردهای لازم فاصله بسیار دارد و سال هاست که در انتظار بهسازی بسر می برد، اما بعنوان مهمترین بازار ماهی شمال کشور، همچنان از جاذبه های گردشگری این شهر ساحلی بشمار می رود.
بندرانزلی در 40 کیلومتری شمال غرب مرکز استان گیلان واقع است.
گزارش: گیتی بابایی ** انتشاردهنده: کبیری
6030/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.