به گزارش روابط عمومی استانداری گیلان به ایرنا، محمدعلی نجفی روز شنبه در دیدار با معاون وزیر نیرو در امور آب که در دفتر کار استاندار برگزار شد، بیان داشت: متوسط میزان بارش هزار و 265 میلی متری گیلان در طول 15 سال گذشته موجب تصورات اشتباه در خصوص پرآبی کشاورزی استان شده، در حالیکه بیشتر بارش در فصول غیرکشاورزی انجام می شود و زیرساخت های ذخیره سازی در جلگه نیز مناسب نیست.
نجفی افزود: در فصل بهار که زمان کشت برنج است، میزان بارش کمتر از 200 میلی متر است که به میزان بارش استان های نیمه خشک است.
استاندار گیلان ادامه داد: اهتمام دولت برای ساخت و تکمیل سدهای کوچک و بزرگ در جلگه گیلان برای تقویت این زیرساخت هاست تا بارش های باران در جلگه ذخیره شود.
نجفی تکمیل سدهای پلرود، شفارود و لاسک را برای رفع مشکلات آب های مناطق استان در بخش های شرب و کشاورزی عنوان کرد و گفت: پیشرفت سد پلرود در ابتدای دولت 19 درصد، در حال حاضر 54 درصد و سد شفارود نیز با همراهی مدیران استان 32 درصد پیشرفت را شاهد است.
استاندار گیلان خاطرنشان کرد: شتاب بخشیدن به ساخت سدهای لاستیکی و آغاز ساخت پنج سد مطالعه شده دیگر اقدام اطمینان بخشی در تأمین آب کشاورزی گیلان به عنوان قطب تولید برنج کشور است.
وی به بهره مندی هشت استان کشور از حوزه آبریز سد سفیدرود اشاره و خاطرنشان کرد: از 2 میلیارد و 200 میلیون مترمکعب ذخیره سد سفیدرود در سال های گذشته، این منبع عظیم اکنون به یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب رسیده است.
نماینده عالی دولت در گیلان اظهار داشت: در جلسات تشکیل شده با حضور معاون اول رئیس جمهوری، وزیر نیرو و استانداران بارها این مسئله مهم را منعکس کردم و با توجه به اینکه وزارت نیرو را وزارت کاردانی می دانم، انتظار می رود در این خصوص وزارت نیرو برنامه مشخصی را تدوین کند.
استاندار گیلان با بیان اینکه تمهیدات تأمین آب زراعی پیش رو اندیشیده شده، ابراز امیدواری کرد تا وضعیت آب پشت سد برای سال زراعی پیش رو به سطح مورد انتظار برسد.
وی به فرسوده بودن بعضی از شبکه های توزیع آب و فاضلاب شهری و آب شرب روستایی نیز اشاره کرد و گفت: علیرغم اینکه از تنگناهای موجود پس از هدفمندی یارانه ها اطلاع داریم، اما خواستار تقویت این بخش هستیم.
معاون وزیر نیرو در امور آب نیز در این دیدار با قدردانی از طرح گوشه ای از مشکلات و پیگیری های مستمر استاندار گیلان در توسعه زیرساخت های استان گفت: طی 12 سال قبل از دولت تدبیر و امید، تنها 7 جلسه شورای عالی آب تشکیل شده بود که با اهتمام موجود در این دولت، اکنون به 29 جلسه رسیده است.
رحیم میدانی آب و محیط زیست را اولویت دولت در برنامه ششم توسعه عنوان و خاطرنشان کرد: در برنامه ششم باید 11 میلیارد متر مکعب از آب مصرفی کشور را کاهش دهیم.
وی اظهار داشت: علیرغم اینکه در آب روستایی ردیف ملی نداشتیم، اما از منابع عمرانی امسال یک هزار و 500 میلیارد تومان برای توسعه شبکه ها هزینه کردیم و در سال 96 به 2 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
7294/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.