به گزارش خبرنگار مهر، ولی جهانی صبح چهارشنبه در این باره به خبرنگاران با اشاره به اینکه گیلان بیش از ۳۰۰۰ اثر تاریخی دارد، اظهار کرد: از این آثار حدود ۱۱۷۳ اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه گیلان جز استانهای پیشرو در زمینه تهیه نقشه باستانشناسی است، گفت: تاکنون اطلس باستانشناسی شهرستانهای آستارا، تالش، رضوانشهر، رودسر، املش و بخشی از شهرستان رودبار تهیه شده و مابقی شهرستانها نیز در دست اقدام هستند.
معاون میراث فرهنگی گیلان ادامه داد: نقشه باستانشناسی گیلان با همکاری پژوهشکده باستانشناسی کشور تهیه و تدوین میشود.
وی با بیان اینکه با تهیه این نقشه موقعیت مکانی و اطلاعات دقیق در مورد محوطههای باستانی، اماکن تاریخی، راههای قدیمی، تپههای باستانی مشخص و در نرمافزار مربوطه ثبت میشود، گفت: میتوان خروجی این دادهها را به صورت نقشه یا عکس در اختیار گردشگران، دانشجویان، پژوهشگران، ارگانها و سازمانهای مختلف قرار داد.
جهانی با اشاره به اینکه همچنین میتوان با استفاده از دادههای این نرمافزار از تخریب بسیاری از محوطهها جلوگیری کرد، تصریح کرد: سازمانها و افرادی که قصد عملیات عمرانی در محدوده محوطههای باستانی داشته باشند باید موقعیت مکانی خود را در نقشه مشخص کنند و اطلاعات دریافتی از آنها توسط کاربر مخصوص نقشه در استان بررسی میشود تا در محدوده محوطه باستانی نباشد.
معاون میراثفرهنگی گیلان یاد آورشد: برای تهیه و تکمیل نقشه باستانشناسی گیلان اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد و پانصد میلیون ریال مورد نیاز است.