این کتاب فصول مختلفی دارد که بطور گسترده به پدیده ها،مخاطره ها و مسایل مربوط به هواشناسی در مناطق کوهستانی بویژه ایران می پردازد و در ابتدا مفاهیم و مسایل نظری در زمینه هواشناسی کوهستان مطرح می شود و سپس به خاطرها و پدیده هایی که مختص مناطق کوهستانی هستند اشاره دارد و در نهایت توصیه ها و راهکارهایی را بصورت عملی به کوهنوردان پیشنهاد می کند.

  در این کتاب همچنین  تصاویر و عکس مناطق کوهستانی  گرفته شده  توسط کوهنوردان عکاس در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.

این کتاب توسط نیما فرید مجتهدی ، سمانه نگاه و حسین عابد سه تن از کارشناسان و متخصصان دارای  تحصیلات آب و هواشناسی و هواشناسی کوهستان  حاصل بیش از ۱۰سال تجربه ، پژوهش ، تحقیق، پیش بینی و مطالعه منابع علمی دنیا و کشور درباره هواشناسی  تالیف شده است. یکی از ویژگی های این کتاب نحوه نگارش آن است که به زبانی ساده ، علمی و روان به زیور طبع آراسته شده است و برای کاربران مختلف کوهستان با هر سطح دانش کاربردی و قابل استفاده است .

سامانه نگاه یکی از نویسندگان این کتاب در این باره به خبرنگار ایرنا گفت:با توجه به اینکه طی سال های اخیر استقبال و اقبال به کوهنوردی و ورزش های مرتبط با مناطق کوهستانی مانند اسکی ، دره نوردی در کشور زیاد شده است این نیاز در سطح کاربران احساس می شود که با مفاهیم آب و هوایی و هواشناسی این مناطق آشنا شوند تا بتوانند برنامه ریزی ها و تمهیدات لازم را براساس مسایل علمی فراهم نمایند.

وی افزود:این کتاب می تواند برای طیفی از طبیعت گردان عرصه های طبیعی وکوهستان که بهره طبیعت گردی دارند هم کاربردی و مفید باشد.

وی خاطرنشان کرد: این کتاب جلد مقدماتی هواشناسی کوهستان محسوب می شود که در سال های آینده ، نسخه های پیشرفته آن با جزئیات بیشتر  منتشر و در دسترس علاقه مندان قرار داده خواهد شد.

وی اظهارداشت:هواشناسی کوهستان در کشور ما و جهان به دلیل محدودیت در جمع آوری و داده در نواحی کوهستانی و هم شرایط پیچیده و پر از چالش پیش بینی جوی کوهستان  ،علمی نو و جوان به شمار می رود که سازمان هواشناسی با رویکردی جدید در حال گام برداشتن در  زمینه این رشته علمی است که امیداست بزودی وارد این مقوله شود .

نیما فرید مجتهدی دارای  دکترای آب و هواشناسی و سمانه  نگاه دارای  دکترای هواشناسی  است و هردو مدرس رسمی هواشناسی کوهستان در فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی جمهوری اسلامی هستند ، حسین عابد نیز کارشناسی ارشد آب و هواشناسی و ابرشناسی دارد و  این سه نفر از کارشناسان اداره کل هواشناسی استان گیلان هستند.

کتاب های اطلس کوه های گیلان ، آب و هواشناسی و مخاطره برف گیلان ، هواشناسی کوهستان ، اطلس جاذبه های طبیعی گیلان ، رودهای گیلان ، اطلس رودهای گیلان ، ژئومورفولوژی کوهستان ، تغییر آب و هوا و میراث جهانی ، آب و هوای گیلان ، هوا و آب و هوای کوهستان ،دانشنامه فرهنگ و تمدن گیلان و کتاب تغییر آب و هوا ومناطق کوهستانی از جمله آثار نیما فرید مجتهدی و بعضا مشترک با سمانه نگاه هستند که در سال های اخیر منتشر شده اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.