به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی حفاظت محیط زیست گیلان به ایرنا،متأسفانه به دلیل نداشتن آگاهی کافی از گیاهان مهاجم در کشور و اثرات منفی آن‌ها در محیط‌های طبیعی گاه مشاهده می شود برخی افراد سودجو در فضای مجازی اقدام به انتشار آگهی فروش گونه های مهاجم نظیر سنبل آبی و کاهوی آبی بعنوان گل های زینتی می نمایند و با استفاده از  ناآگاهی برخی مردم نسبت به مضرات این گیاهان، موفق به فروش این گیاهان می شوند.
در این گزارش آمده است:این موضوع شامل حال برخی از دستفروشان نیز می شود که در بازارهای محلی نسبت به فروش این گیاهان آلوده و مهاجم به مردم و بویژه مسافران اقدام می کنند. 
بر این اساس از آنجا که گونه های مهاجم تاثیرات بسیار منفی محیط زیستی ، اجتماعی و اقتصادی به همراه دارند ، ممنوعیت خرید و فروش آن ها به هر صورت ، قبلا از طریق بخشنامه سازمانی به تمامی ادارات کل حفاظت محیط زیست استانها ابلاغ شده است.
روابط عمومی حفاظت محیط زیست گیلان ضمن تاکید بر ممنوعیت انتشار آگهی یا خرید و فروش گونه های مهاجم گیاهی اعم از سنبل آبی و کاهوی آبی یا گونه های حفاظت شده مانند لاله تالابی به اطلاع عموم می رساند ماموران یگان حفاظت محیط زیست در صورت مشاهده این گونه معاملات نسبت به توقیف و معرفی متخلفان به مرجع قضایی اقدام می کند.
در این گزارش از مردم و علاقمندان به محیط زیست می خواهیم  تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف محیط زیستی، با احساس مسئولیت مراتب را به ادارات یا پاسگاه های محیط زیست اطلاع دهند.
گونه مهاجم به موجود زنده‌ای گفته می‌شود که از پیش در یک زادبوم حضور نداشته و با معرفی شدن به آن زادبوم باعث بر هم خوردن نظم طبیعی آن و ایجاد خسارت‌های اقتصادی، محیط زیستی یا بوم‌شناختی می‌شود؛ گونه مهاجم به دلیل آنکه تعلقی به زادبوم معرفی شده به آن ندارد می‌تواند گونه‌های رقیب را کنار بزند و مانع از رشد و زایش دیگر گونه‌هایی شود که به صورت طبیعی در آن منطقه زندگی می کرده‌اند.
 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.