فرامرز هادی زاده سه شنبه شب در جلسه شورای عشایری استان با بیان این که عدم انطباق آمار میدانی عشایر با آمارگیری سال ۸۷ موجب کاهش سهم عشایر از امکانات و مانع رسیدگی و خدمات رسانی به جامعه عشایر شده است افزود:خدمات رسانی مناسب به عشایر نیازمند در اختیار داشتن آمار واقعیست.
وی با اشاره به جمعیت و وضعیت عشایر استان، تصریح کرد: بر اساس آمار سال ۸۷ ، ۶۱۹ خانوار و آمارهای میدانی حاکی از وجود افزون بر ۱۱ هزار خانوار عشایری در استان حکایت دارد.
رئیس اداره امور عشایر سازمان جهاد کشاورزی گیلان، آستارا، تالش، رضوانشهر، ماسال، فومن و شفت را از جمله کانون های اسکان عشایر استان دانست.
وی درآمد ناخالص تولیدات دامی جامعه عشایر استان را یک هزار ۴۸۰ میلیارد ریال عنوان کرد.
وی با بیان اینکه جامعه عشایری همواره نقش بارز و تعیین کننده ای در سرنوشت سیاسی و حیات اقتصادی کشور داشته است، اظهار کرد: عشایر ۲۸ درصد دام سبک و چهار درصد دام سنگین کشور را دارند.
وی تولید ۲۵ درصد گوشت قرمز، تولید ۳۵ درصد صنایع دستی، عرضه سالانه ۹.۵ میلیون راس دام به بازار مصرف، در اختیار داشتن ۷۹۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و ظرفیت های قابل توجه در حوزه گیاهان دارویی، گردشگری و صنایع دستی را از جمله کارکردهای اقتصادی عشایر استان برشمرد .
هادی زاده با بیان اینکه عشایر گیلان تعداد ۷۵۶ هزار و ۳۳۹ راس دام سنگین و سبک در اختیار دارند، گفت: تولیدات عشایر شامل گوشت تولید شده به میزان سه هزار و ۴۰۰ تن، پشم و مو و صنایع دستی به ارزش ۷۰ میلیارد ریال و شیر و فرآورده های لبنی به میزان شش هزار و ۳۴۰ تن است.
وی درآمد ناخالص تولیدات دامی جامعه عشایر استان را یک هزار و ۴۸۰میلیارد ریال عنوان و بیان کرد: ۲۴۴ هزار هکتار مرتع در استان گیلان داریم که از این میزان ۴۶ هزار و ۶۲۱ هکتار از مراتع در شهرستان تالش در اختیار جامعه عشایری قرار دارد.
رئیس اداره امور عشایر گیلان بیشترین جمعیت عشایری و دام استان را مربوط به شهرستان تالش و کمترین را مربوط به شهرستان صومعه سرا ذکر و تصریح کرد: هر خانوار شاغل عشایری حدود هفت شغل را در بیرون از جامعه خود پشتیبانی می کند.
هادی زاده خاطرنشان کرد: در حال حاضر بدلیل عدم تطابق آمار میدانی با آمار سرشماری سال ۸۷ امکان خدمات دهی مناسب به عشایر استان نیست ، از این رو نیاز است تا آمار واقعی جامعه عشایری استان احصاء شود .