به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی استاندار گیلان به ایرنا ؛ ارسلان زارع در نشست با هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ، استفاده از ظرفیتهای بسیار بالای موجود در استان در شرایط تحریمی امروز را به عنوان یک فرصت مطلوب ارزیابی و خاطرنشان کرد: هوشمندانه ترین راه برای ایجاد رونق در جامعه، استفاده از ظرفیت صادرات است و در حال حاضر در شرایطی هستیم که در سایه بهره گیری از ظرفیت اتحادیه اقتصادی اوراسیا و نیز بهبود روابط با چند کشور همسایه، فرصت صادراتی کم نظیری پیش رو داریم.
وی به جایگاه ترانزیتی گیلان به سبب همجواری با دریای خزر و قرار داشتن در مسیر کریدور شمال - جنوب اشاره و بیان کرد : در آینده با تکمیل خط آهن و اتصال به بنادر کاسپین، بستر جابجایی ۱۰ میلیون تن بار بعنوان یک ظرفیت بزرگ فراهم میشود.
وی بر ضرورت حفظ حرمت، قداست، و نام جمهوری اسلامی در مبادلات تجاری تأکید و تصریح کرد: انتظار داریم اتاق مشترک ایران و روسیه، با توجه به بازار هدف مشترک فعال تر از گذشته عمل کند.
زارع به محوریت گیلان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و تشکیل دبیرخانه آن در این استان پس از سفر وزیر صمت اشاره و بیان کرد: با محوریت گیلان می توان روابط ایران با اوراسیا را افزایش داد.
وی به رشد ۱۷ درصدی حمل و نقل کالاهای صادراتی از مسیر ترانزیتی استان گیلان اشاره و آن را یک دستاورد و موفقیت قابل گسترش دانست و خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید در سال های اخیر بویژه طی امسال، حمایت های مناسبی از صنعت چای انجام داد و در مجموع؛ دولت با وجود همه تنگناها در تحقق منابع درآمدی، همواره بر حمایت از فعالان اقتصادی اهتمام دارد.
استاندار گیلان در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: دولت تدبیر و امید از ابتدای شکلگیری، با فعال کردن شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید تلاش کرد تا در کاهش مشکلات فعالان بخش خصوصی گامهای موثری بردارد.
وی تصریح کرد: با همه شرایط سخت و تنگناهای اقتصادی، دولت به سبب حمایت و پشتیبانی مردم و فعالان اقتصادی ، دستاوردهای گرانسنگی به دست آورده و در دولت یازدهم رشد منفی اقتصادی به مثبت و تورم لجام گسیخته به ارث مانده از گذشته، به تک رقمی تبدیل شد.
وی خاطر نشان کرد: اتاق بازرگانی با توجه به سابقه دیرین خود در استان، به عنوان پارلمان بخش خصوصی در مسائل مختلف اقتصادی تأثیرگذار است و می توان با محوریت گیلان روابط ایران و اتحادیه اوراسیا را افزایش داد.
زارع بخش خصوصی را یکی از مهمترین مولفههای توسعه اقتصادی هر جامعهای خواند و افزود: هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی عصارهای از فعالان اقتصادی است که نظرات آنان برگزیدهای از مجموعه مشاغل مختلف تولیدی و صادراتی محسوب میشود.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه تا قبل از تشدید تحریمهای ظالمانه آمریکا روند روبه رشد اقتصاد براساس شاخصها به سمت توسعه بود، گفت: براساس تحولات بینالمللی پس از خروج آمریکا از برجام، واردن شدن شوک اقتصادی به بازار، تغییر نرخ ارز و تورم، تبعات بسیاری را به ویژه در سال ۹۷ برای مردم به دنبال داشت.
وی به اعلام رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر جبران رشد منفی سال گذشته و رشد نیم درصدی اقتصادی در سال جاری اشاره و خاطرنشان کرد: به گواه کارشناسان اقتصادی و موسسات بینالمللی؛ دولت جمهوری اسلامی ایران به نحو شایسته توانست تنش و موج وارد شده بر بازار و اقتصاد ایران را مدیریت و تدبیر کند و خوشبختانه بر التهابهای موجود بر بازار در گذشته فائق آمد.
نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه تلاش دولت و بخش خصوصی باید در راستای اجرای منویات رهبر معظم انقلاب و برنامههای دولت در حوزه اقتصاد مقاومتی و استفاده از ظرفیتهای موجود باشد، گفت: با همه چالشها میتوانیم زمینه رشد اقتصادی، رونق تولید، اشتغال و کاهش نرخ بیکاری را شاهد باشیم.
وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی باتوجه به سابقه دیرین خود در گیلان، میتواند به عنوان پارلمان بخش خصوصی در مسائل مختلف اقتصادی تأثیرگذار باشد، افزود: اتاق بازرگانی میتواند نظرات بخش خصوصی، فعالان اقتصادی و صادرکنندگان در مسایل اقتصادی را اخذ کرده و به مجموعه دولت در استان منتقل کند تا موارد به صورت استانی و نیز ملی، پیگیری شود.
استاندار گیلان گفت: در سالهای اخیر بسیاری از مشکلات شناسایی شده از سوی استان گیلان به مراجع تصمیم گیر ملی انتقال پیدا کرده که خوشبختانه برای تولیدکنندگان در سطح ملی راهگشا بوده است.
زارع با اشاره به اینکه رییس جمهوری همواره بر عزم دولت مبنی بر واگذاری امور اجرایی و تصدیگریها در اقتصاد به بخش خصوصی تأکید دارد، اظهار داشت: بر این مبنا از اتاق بازرگانی انتظار است ابتکار عمل را در دست گرفته و در حوزه اقتصادی، فعالانه ایفای نقش کند.
وی با بیان اینکه با رعایت دستورالعملها و ضوابط تلاش کردیم از تمامی ظرفیتها به صورت منعطفانه استفاده کنیم، افزود: در کارگروههای دولت و بخش خصوصی، تسهیل و رفع موانع تولید و اشتغال، مشکلات واحدهای تولیدی و سرمایهگذاران ، مورد به مورد بررسی شده و این روند با قوت استمرار دارد.
زارع به بازگشت تعدادی از واحدهای راکد و نیمهفعال به چرخه تولید در چند ماه گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: بازدیدهای میدانی از واحدهای تولیدی و شنیدن مشکلات آنان از نزدیک، همواره در برنامه مدیران ارشد استان بوده و استمرار دارد.
نماینده عالی دولت در گیلان در پایان خاطرنشان کرد: مسائل و مشکلات مرتبط با حوزههای بیمهای، مالیاتی و بانکی فعالان اقتصادی نیز با جدیت دنبال میشود.
حدود دو هزار و ۹۵۰ واحد تولیدی در گیلان فعال است.