به گزارش خبرنگار ایرنا ، رییس موسسه علوم تحقیقات شیلاتی کشور روز چهاشنبه در این مراسم گفت: دریای خزر از مهمترین منابع آبی دنیا محسوب می شود که در سالیان گذشته ذخایر و آبزیان آن دچار چالشهای بسیار زیادی شده است.
محمود بهمنی اظهار داشت: یکی از مهمترین وظایف شیلات، تحقیقات دریایی در راستای حفاظت هرچه بهتر و استفاده بهینه از منابع و ذخایر آبی ، خصوصا خزر است.
وی با بیان اینکه شناسایی ذخایر در اعماق ۲۰۰ متر یکی از مهمترین موضوعات در دستور کار شیلات ایران است تاکید کرد: کشتی گیلان قابلیت انجام تحقیقات تا عمق یکهزار متر را دارد و امیدواریم با راه اندازی مجدد این کشتی شاهد حصول نتایج و دستاوردهای مهمی برای شیلات کشور باشیم.
*** تحقیقات، پایه و اساس توسعه همه جانبه است
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار گیلان نیز در این آیین بیان کرد: خوشحالیم که در سال رونق تولید کشتی تحقیقاتی گیلان بعد از ۸ سال دوباره به دریا برمی گردد.
کیمیا تنهایی افزود: این کشتی قابلیت های بسیاری در خصوص تحقیقات دریایی و شیلاتی خصوصا در خزر دارد .
وی با اشاره به ضرورت و اهمیت تحقیقات در همه حوزه ها به ویژه شیلات تاکید کرد: راه اندازی مجدد یک کشتی ۵۰ ساله با این تکنولوژی روز و کاربری بسیار مهم در دریاها کار بزرگی بود که باید از همه دست اندرکاران آن تشکر کرد.
تنهایی تصریح کرد: راه اندازی کشتی تحقیقاتی شیلات به دست توانمند متخصصان ایرانی حکایت از توانایی نیروی انسانی ماهر ایران اسلامی دارد .
وی با بیان اینکه تحقیقات، پایه و اساس توسعه است تاکید کرد: انجام تحقیقات همواره هزینه بردار بوده و باید همه مسئولان مرتبط استان در این راستا حمایت های لازم مالی را از این دست پروژه ها داشته باشند و از سوی استانداری نیز در این زمینه پیگیری های لازم به عمل خواهد آمد.
*** ضرورت تخصیص بودجه ملی برای تحقیقات و حفظ ذخایر دریا
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: صید بیرویه و غیرمجاز از خزر، ورود آبهای آلوده به دریا موجبات بروز آسیبهای مختلفی به دریای خزر را پدید آورده است.
جبار کوچکی نژاد افزود: در صورت تخصیص بودجه مناسب ملی برای انجام تحقیقات در راستای حفظ ذخایر دریا، پژوهش و تحقیقات بهویژه در حوزه دریا بهبود می یابد .
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطر نشان کرد: بسیاری از ذخایر و انواع آبزیان از جمله ماهی کیلکا دچار آسیبهای جبران ناپذیری شده و موسسه تحقیقات شیلات باید علاوه بر شناسایی و بررسی دلایل این امر ، از آسیب به دریا جلوگیری کند.
کوچکی نژاد با اشاره به ضرورت عدم حذف ردیف بودجه مربوط به حوزه تحقیقات و حفظ ذخایر دریا همچنین گفت: در صورت تخصیص بودجه مناسب برای تحقیقات در آینده نزدیک شاهد رشد و توسعه همه جانبه پژوهش و تحقیقات در دریاها خواهیم بود.
به گزارش ایرنا ، پس از هشت سال کشتی تحقیقات شیلات شمال کشور با عنوان کشتی گیلان مجددا راه اندازی و به چرخه تحقیقاتی شیلات برگشت .
این کشتی ساخت ۱۹۷۱ به طول ۵۴ متر و آبخور حدود چهار متر با قدرت موتور یکهزار اسب بخار مجهز به سیستم ناوبری و مخابراتی روز، وینچ های نمونه برداری تا اعماق یکهزار متر ،تورترال پلاژیک و کف است.
انجام پروژه هیدروبیولوژی دریای خزر ، همکاری در نقشه برداری از حوزه جنوبی دریای خزر و همکاری با وزارت نفت در اکتشافات نفتی دریای خزر، همکاری با محیط زیست سازمان ملل و محیط زیست دریایی در نمونه برداری ها از آب و بستر دریا وهمکاری با انستیتو ماهیان خاویاری از جمله عملیات ها فعالیت های اجرایی کشتی گیلان بود که در کارنامه فعالیت های این کشتی موجود است.
بندرانزلی در ۴۰کیلومتری غرب مرکز گیلان واقع است.