فرهاد دلق پوش روز یکشنبه در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان در رشت اظهار داشت: دولت، اراده رفع مشکلات را دارد که باید به این امر توجه جدی شود؛ اما متاسفانه با توجه به ظرفیت های استان بهره لازم از ظرفیت های ساختاری و امکانات نشده است.
وی برخورداری از خط ریلی ، بنادر ، منطقه آزاد انزلی ، گمرکات، داشتن مرز خشکی با کشورهای دیگر و آسان بودن تردد از مرزهای گیلان را از ظرفیت های استان عنوان و تاکید کرد: باید اهتمام افزونتری برای صادرات بیشتر و نیل به برنامه هدفگذاری شده در ماه های پایانی سال انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی باید نیروی محرکه صادرات باشد، افزود: دولت باید هدایت ، نظارت و حسن اجرای قانون را داشته باشد و وجود اشکال از سوی ما پذیرفتنی نیست؛ ضمن آنکه در صورت ایراد و نارضایتی، مشکلات را رفع کنیم.
معاون گمرکات گیلان نیز در این جلسه گفت: طی هشت ماه گذشته؛ ۴۶۷ هزار تن صادرات به ارزش ۲۶۰ میلیون دلار انجام شده که این میزان صادرات ، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۳ درصد از لحاظ ارزشی و ۱۷ درصد از نظر وزنی کاهش داشته است.ویدا شفقتی، مقصد صادرات استان را روسیه ، آذربایجان ، عراق ، قزاقستان ، گرجستان و افغانستان عنوان کرد.
وی واردات به استان را نیز ۷۸۷ هزار تن کالا به ارزش ۵۷۰ میلیون دلار ذکر و بیان کرد: غلات ، جو، ذرت دامی و چوب و تخته بیشترین حجم واردات ما را تشکیل می دهند.
کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان با ریاست ارسلان زارع استاندار گیلان تشکیل شد.
در گیلان حدود ۵۰ واحد تولیدی صادراتی در حال فعالیت است که محصولاتی نظیر لوازم خانگی، صنایع چوبی ، مواد غذایی نظیر کیک ، کلوچه، چای ، بیسکویت ، نوشابه های گاز دار ، انواع کاشی و سرامیک ، گوشت مرغ ، سیمان، محصولات فولادی، انواع الیاف ، پوشاک و کیسه های پلی پروپلین را صادر می کنند.