سعید سهراب پور روز یکشنبه در این مراسم با بیان اینکه از خطه گیلان مردان بزرگی همچون میرزا کوچک، دکتر معین، پروفسور مجید سمیعی، دکتر مجتهد گیلانی تا پروفسور رضا برخاستند، اظهار داشت: دانشمندان ایرانی بسیاری در خارج از کشور حضور دارند اما پروفسور رضا ویژگی خاصی داشت.
وی ویژگی خاص پروفسور رضا را عشق به فرهنگ و ادب ایران عنوان و تصریح کرد: علاوه بر کارهای ارزشمند علمی ، خدمات بسیاری برای فرهنگ ایران داشت و از نوجوانی با شعر، حکمت و فلسفه آشنایی پیدا کرد و در ۲۵ سالگی سه کتاب نوشت.
وی تصریح کرد: پروفسور رضا تحول عظیمی در سیستم آموزشی دانشگاه تهران بوجود آورد که یکی از اقدامات آن تبدیل آموزش سالی به ترمی بود و دانشجو برای کم اوردن در یک درس مجبور به خواندن یک سال برای همه درس ها نمی شد و دوباره فقط همان درس را امتحان می داد.
پروفسور فضل الله رضا متولد ۱۲۹۳ در شهر رشت ، تنها فارغ التحصیل دوره اول دانشکده فنی دانشگاه تهران بود که پس از گذراندن دوران کارشناسی در رشته مهندسی برق، سال ۱۳۲۴ مدرک کارشناسی ارشد را از دانشگاه کلمبیا در آمریکا و دکترای خود را در رشته مهندسی برق از دانشگاه مؤسسه تکنولوژی نیویورک (دانشگاه نیویورک فعلی) دریافت کرد.
این استاد دانشگاه و چهره ماندگار، رئیس اسبق دانشگاه تهران و دومین رییس دانشگاه صنعتی شریف و مدتی نیز سفیر سابق ایران در یونسکو بود، این دانشمند برجسته در کانادا اقامت داشت و از سال ۱۳۵۷ استاد دانشگاههای کنکوردیا در مونترال در کبک کانادا و دانشگاه مکگیل مونترال بود.
پروفسور رضا از پایهگذاران نظریه اطلاعات و مخابرات در جهان است و تحقیقات گستردهای در این زمینه و ارسال حداکثر اطلاعات در کانالهای مخابراتی نویزدار داشته و درباره اطلاعات و فرایندهای تصادفی، سیستمهای خطی آنالیز عمومی، نظریه سیستمها و مدارها، نظریه کنترل سیستمهای پویا، فضاهای خطی، انتقال و تلفات انرژی در شبکهها تحقیقات مهمی انجام داده است.
در این مراسم سخنران های مختلفی همچون احمد سمعیعی خاطرات خود را از ویژگی های علمی و اخلاقی پروفسور رضا بیان داشتند .مراسم گرامیداشت زنده یاد پرفسور فضل الله رضا امروز از سوی دانشگاه گیلان با حضور چندین تن از دانشمندان برجسته ایرانی برگزار شد.
پروفسور فضل الله رضا، دانشمند برجسته ایرانی در حوزه مهندسی برق و ریاضیات اخیرا در سن ۱۰۵ سالگی بدرود حیات گفت.