حجت الاسلام و المسلمین ستار علیزاده روز پنجشنبه به مناسبت فرارسیدن دهه وقف در نشست خبری در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان گیلان در رشت افزود: این میزان از نیات واقفان در دهه وقف پارسال تا امسال در راستای طرح های مختلف از جمله مهر تندرستی، خرید تجهیزات پزشکی، طرح دست های مهربانی و غیره هزینه شده است.

وی با بیان این که اوقاف و امور خیریه در سه حوزه شامل موقوفات ، حفظ و حراست و تثبیت مالکیت موقوفات ، بقاع متبرکه و فعالیت های قرآن کریم وظایف ذاتی دارد، اظهار داشت: در حوزه تربیت حافظان قرآن کریم با حضور ۳۳۰ مربی اعم از خواهر و برادر در ۳۶۱ کلاس قرآنی و یک مرکز حفظ مجازی قران کریم، دو هزار و ۵۰۰ نفر در این حوزه فعالیت دارند.

وی با اشاره به برگزاری یک هزار و ۶۵۰ جلسه ترتیل خوانی و ۵۴۰ جلسه تفسیر قرآن کریم طی یک سال اخیر، خاطر نشان کرد: برگزاری ۶۰ محفل انس با قرآن کریم در ۶۰ بقعه متبرکه ، شرکت ۷۱۷ نفر در مسابقه های استانی قرآنی در رشته های مختلف و راهیابی ۲۳۱ نفر به مرحله استانی این رقابت ها و اعزام ۲۳ نفر به مسابقه های کشوری قرآن کریم از جمله دیگر برنامه های انجام شده در طی یک سال اخیر است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان با بیان این که ۱۰ موقوفه قرآنی از سال گذشته تاکنون در این استان راه اندازی شده، اضافه کرد: سه موقوفه قرآنی در سال جاری راه اندازی شده که یکی از نیات های آن موقوفه قرآن کریم است.

وی راه اندازی ۲۰ انجمن یاوران وقف و ۱۶ مرکز مشاوره وقف را از دیگر اقدامات اوقاف و امور خیریه در این مدت عنوان و تصریح کرد: در یک سال اخیر، ۲۳۰ خیمه معرفت در اجرای طرح های مختلف اوقاف و امور خیریه شامل آرامش بهاری، ضیافت الهی، بصیرت عاشورایی و ... دایر شد که در مجمموع یک هزار و ۵۷۰ برنامه به اجرا درآمد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان با بیان این که اطلس بقاع متبرکه نیز برای ۹۰۰ بقعه انجام گرفت، اظهار داشت: با این کار زائران امام زادگان و بقاع متبرکه در این استان نیازی به پرس و جو از مردم برای یافتن امام زاده نیستند بلکه می توانند از مکان یاب هایی که در دسترس دارند، کمک گیرند.

وی در بخش دیگری از سخنانش در نشست خبری درباره سایر کارهای انجام شده توسط اوقاف و امور خیریه استان گیلان طی یک سال اخیر خاطر نشان کرد: ۱۶۴ فقره دادخواست علیه اشخاص حقیقی و حقوقی تنظیم شده و ۴۰ آرای صادره به نفع موقوفات و اوقاف صادر شده است.

حجت الاسلام  علیزاده با بیان آثار و فواید وقف بیان داشت: برای این که وقف مانند سایر موضوعات فرهنگی، دینی و اجتماعی جزء فرهنگ فراگیر و عمومی تبدیل شود و به متن زندگی مردم برود، بایستی به تبیین، تشریح و بیان مسئله وقف بیش از پیش پرداخته شود، در این باره وظیفه ماست که از همه ظرفیت ها برای ترویج این نهاد کارآمد استفاده کنیم.

وی با بیان این که رسانه ها  از ظرفیت های مهم برای توسعه فرهنگ وقف هستند، بیان داشت: بایستی از ظرفیت رسانه ها، مسئولان و مبلغان برای ترویج و گسترش فرهنگ وقف به عنوان یک سنت حسنه بهره مند شویم و مردم را با این مهم بیش از پیش آشنا کنیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گیلان وقف را تلاقی عقل، دین و ثروت دانست و خاطر نشان کرد: این سنت حسنه به عنوان میراث بشر حافظ، نگهبان اسلام و ارزش های دینیست که می تواند اثرگذار و در رفع مشکلات نقش آفرین باشد.

استان گیلان دارای ۹۴۱ بقعه متبرکه و ۲۳ هزار و ۹۰۲ رقبه است.

چهارم تا سیزدهم آبان ماه، دهه وقف نام گرفته است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.