به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار محمدرضا اسحاقی روز شنبه در نشست خبری در جمع رسانه های گروهی استان در رشت با بیان اینکه موضوع برخورد با باندهای کلاهبرداری که امنیت اقتصادی و اجتماعی را مخدوش می کنند در دستور کار پلیس است، اظهار داشت: در مجموع یک هزار و ۴۹ پرونده تشکیل و ۵۵۶ نفر جاعل و کلاهبردار دستگیر و تحویل مقامات قضایی شده اند.
وی با بیان اینکه قریب به ۸۰ تا ۸۵ درصد جرائم مجازی که اتفاق می افتد کشف می شوند ، تصریح کرد: در این حوزه شاهد افزایش روز افزون جرائم هستیم و بر همین اساس وقوع جرم در این بخش طی چهار ماه نخست امسال، ۳۸۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
سردار اسحاقی ادامه داد: ۷۰ درصد قربانیان بین ۲۰ تا ۳۵ ساله هستند و اگر هتک حیثیتی به ناروا به کسی صورت گیرد، پاکسازی آن از اذهان مدت ها طول می کشد و گاهی غیر قابل جبران می شود از این رو، با وجود اینکه فضای مجازی فوائد بسیاری دارد، بایستی دقت لازم را در استفاده از آن داشت تا افراد دچار آسیب و موضوعات غیرقابل جبران نشوند.
کاهش ۱۲ درصدی تصادفات رانندگی
سردار اسحاقی با بیان اینکه تمامی ماموریت های پلیس سلبی و سخت نیست و دارای ماموریت های خدماتی بسیاری نیز هست ، افزود: تعداد جانباختگان از ۲۴۱ نفر طی چهار ماه سال گذشته به ۲۰۷ نفر در چهار ماه نخست امسال کاهش یافته است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه بیشتر این جانباختگان نان آوران خانواده هستند ، تصریح کرد: ۷۲ درصد جانباختگان تصادفات رانندگی استان عابران پیاده و راکبان موتور سیکلت بوده اند که در همین راستا، آموزش موتور سواران به صورت چهره به چهره در روستا ها و طرح عابر یار در استان در حال برگزاریست.
وی ادامه داد: طی شش ماه دوم سال گذشته، حدود ۱۵ هزار نفر از موتورسواران در روستاهای استان آموزش های لازم برای رانندگی با موتورسیکلت را در قالب ۴۰ برنامه فرا گرفته اند که در این آموزش ها حدود هفت هزار کلاه ایمنی جهت فرهنگسازی استفاده از این ابزار ایمنی اهداء شد.
سردار اسحاقی درباره اجرای طرح عابر یار پلیس نیز گفت: این طرح که مدتیست در استان آغاز شده، گسترش پیدا خواهد کرد.
دستگیری ۵۴۸ سارق مجرم و حرفه ای طی چهار ماه گذشته
فرمانده نیروی انتظامی گیلان به تشدید برخورد با سارقان حرفه ای نیز اشاره و بیان کرد: طی چهار ماه گذشته، ۲۲ طرح تشدید مقابله با سارقان در استان برگزار شده که طی آن ۵۴۸ سارق مجرم و حرفه ای دستگیر شدند که قریب به اتفاق آنان غیر بومی هستند.
وی با بیان اینکه خانه محل امنی برای نگهداری طلا ، سکه ، پول و زیور الات ذی قیمت نیست ، گفت: می توان از صندوق امانات بانک ها برای نگهداری این موارد استفاده کرد.
وی افزایش کشفیات پلیس برای سرقت ها را حدود ۹۶ درصد عنوان کرد.
سردار اسحاقی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به پرسش های خبرنگاران با تایید اینکه دسترسی به مواد مخدر بسیار آسان و سریع است، اظهار داشت: در گذشته بایستی مواد مخدر از مرز افغانستان وارد کشور می شد اما اکنون شکل آن تغییر یافته و مواد مخدر صنعتی به راحتی تولید می شود.
وی تنها راهکار برای پیشگیری از آلوده شدن افراد به مواد مخدر را آموزش و آگاهی افراد از آسیب ها و لطمات استفاده از این مواد ذکرکرد.
۷۲۹۶ /۲۰۰۷/