عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی، جامعه کنونی را نیازمند گفت و گو و مناظره دانست و تصریح کرد: دانشگاه به واسطه برخورداری از فضای علمی و فرهنگی می تواند بهترین نقطه شروع برای تمرین گفت و گو در بین نسل جوان باشد.

مهدی عاشورنیا در حاشیه برگزاری مرحله استانی هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران در استان گیلان در گفت وگو با ایسنا – منطقه گیلان، با بیان اینکه کاربرد مناظره در حوزه مسائل اجتماعی سابقه ای به قدمت تمدن انسانی دارد، اظهار کرد: به تدریج با فراگیر شدن رسانه های اجتماعی تقریبا تمامی اقشار جامعه امکان شرکت و اظهارنظر در مباحث روز جامعه را پیدا کردند.

وی مناظره را اولین گام برای جدا شدن از مونولوگ و تمرین دیالوگ و گفت وگو در جامعه دانست و افزود: برای اینکه بتوانیم فضای آزاداندیشی و نقد و مناظره علمی خوبی را ایجاد کنیم، باید جامعه ما به ویژه جوانان دانشگاهی این تمرین را داشته باشند.

عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی استان گیلان جامعه کنونی را نیازمند گفت و گو و مناظره دانست و تصریح کرد: دانشگاه به واسطه برخورداری از فضای علمی و فرهنگی می تواند بهترین نقطه شروع برای تمرین گفت و گو در بین نسل جوان باشد.

عاشورنیا وجه تمایز جامعه دانشگاهی را توانمندی در ارائه جامع و منطقی آرا، عقاید و اختلاف نظرات و سلایق دانست و عنوان کرد: مناظره در چارچوب های علمی الزاماتی از جمله رعایت ادب و احترام در بحث و نقد، قدرت بیان و سخنوری، دقت و مطالعه و دفاع منطقی، مستند و مستدل دارد.

وی برگزاری مسابقات مناظره دانشجویی از سوی سازمان دانشجویان معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی را مثبت ارزیابی کرد و متذکر شد: جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد ذاتا فرهنگی با برگزاری مسابقات مناظره دانشجویی سعی دارد تا مایه رشد و ارتقای فرهنگ گفت وگو و مناظره، نقدپذیری علمی و منطقی و مستدل و اخلاق مدار در میان دانشجویان باشد.

سرپرست هیئت داوران مرحله استانی مسابقات مناظره دانشجویان در گیلان، استفاده از منابع و آمارهای مستند، کار گروهی و تقسیم وظایف، احترام به نظرات مخالف، عدم تعصب به نظرات شخصی، آزاداندیشی و وزانت ادبی به کار رفته در بحث و مناظره را از جمله فاکتورهای تعیین کننده میزان موفقیت گروه های شرکت کننده در مسابقات مناظره دانست.

عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی گیلان با تاکید بر اینکه مناظره دانشجویی نباید فقط محدود به برگزاری مسابقات شود، خاطرنشان کرد: هدف این است که بتوان با بهره گیری از تجربه برگزاری این مسابقات در سال های گذشته سال به سال بر غنای این پدیده فرهنگی افزود و فرهنگ مناظره را در جوامع دانشگاهی و آموزش عالی نهادینه کرد.

به گزارش ایسنا، مرحله استانی هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان به همت جهاددانشگاهی استان گیلان از 30 تیرماه لغایت 2 مردادماه 98 در مجتمع آموزشی و پژوهشی جهاددانشگاهی استان گیلان واقع در مسکن مهر رشت برگزار خواهد شد.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.