35 نفر از سالمندان و کم توانان جسمی حرکتی گیلان در تعاملی بین ارگان های دولتی و بخش خصوصی در قالب یک تور ویژه و با نگاهی جدید به مقوله ' نذر 'به امامزاده هاشم و موزه میراث روستایی گیلان به تفریح رفته و لحظات خوشایندی را گذراندند.
دنیا به سرعت رو به تغییر است و برداشته شدن مرزها از طریق گستره فناوری و فضای مجازی موجب دگرگونی در زندگی انسان ها شده و بر حسب این تغییرات، ماندگاری فرهنگ های نیک نیازمند خلاقیت های نوین است.
نذرها بی نظیرند اما باید همانطور که در راستای برطرف کردن نیازهایی همچون خوراک و پوشاک انجام می شود؛ ابعادش را در گستره فرهنگ نیز گسترش داد.
نگاهی جدید با عنوان ' نذر فرهنگی ' در سال های اخیر مطرح شده که می تواند در صورت همه گیر شدن گره گشای بسیاری از مشکلات فرهنگی باشد.
مرتضی توانا از تورگردانان فعال در حوزه گیلانگردی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: گیلان دارای جاذبه های گردشگری بسیاریست که هر ساله میزبان گردشگران داخلی و خارجی است اما همیشه تعدادی از افرادند که در حسرت بهره مندی از این جاذبه ها هستند.
وی اظهار داشت: ماه رمضان فرصتی معنویست؛ از این روی، تصمیم بر این شد تا با همکاری بخش دولتی میزبان جمعی از افراد یادشده باشیم.
وی ادامه داد: تور سالمندان و کم توانان جسمی حرکتی با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اداره کل بهزیستی و شهرداری رشت برگزار شد.
توانا افزود: یک آمبولانس به همراه جمعی از پرستاران و کادر ویژه تور رایگان یادشده را همراهی کردند.
وی خواستار همکاری بیش از پیش نهادهای دولتی با بخش خصوصی در خصوص ایجاد فضای شادی و نشاط در جامعه شد و اضافه کرد: الگو سازی تنها به یک ارگان ،یک سازمان و یا دولت محدود نمی شود بلکه حرکت در این راستا فرهنگسازی با اصلاح نگرش و آگاهی بخشی ، بایستی صورت گیرد و نشانه ها و سمت و سوها را آنان که می دانند و مسئولند باید برای نسل جدید روشن کنند.
توانا می گوید که تصمیم دارد تورهای گردشگری خویش را به نذر فرهنگی بیاراید و هر بار تور ویژه ای از این منظر بر پا کند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز با بیان این موضوع که برپایی تورهای مذهبی در ایام مبارک ماه رمضان افزایش می یابد ، افزود: تور یادشده جزو برپایی تورهای خاص است که با همکاری تعدادی از ارگان های دولتی و بخش خصوصی به سبب دلشادی جمعی از اقشار دورمانده از اجتماع طرح ریزی شده است.
حمیدرضا آذرپور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تورهای گیلانگردی با رعایت شئون ماه مبارک رمضان در قالب تورهای سیاحتی و زیارتی نیم روزه با همکاری انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی استان تعریف می شوند.
وی اظهار داشت: گردشگری، مقوله ای تخصصی است که می بایست از تمام ظرفیت ها و توانمندی ها در راستای توسعه آن استفاده کرد و گردشگری مذهبی بخشی از گردشگری فرهنگی است که به دلیل وجود بیش از 900 بقعه و امامزاده در استان قابل اهتمام است.
نگاهی جدید با عنوان ' نذر فرهنگی 'در سال های اخیر مطرح شده که می تواند در صورت همه گیر شدن گره گشای بسیاری از مشکلات فرهنگی باشد.
کارشناسان فرهنگی معتقدند: نذر فرهنگی می تواند به عنوان الگویی در کشور رواج یابد و نبایستی نذر ها در جامعه تنها به خوراک بسنده شود.
آنان معتقدند: اگر فرهنگسازی نذر فرهنگی بتدریج در جامعه صورت گیرد، موجب اصلاح خود، خانواده و جامعه می شود؛ اما این موضوع نیاز به همکاری و عزم همگانی دارد تا در ابعاد مختلف از جمله یاری رسانی به نیازمندان واقعی، ترویج فرهنگ کتابخوانی ،کارآفرینی ، ایجاد کتابخانه ، مدرسه ، بیمارستان و ... گسترش یابد.
پیش تر اقدامی نیک در خصوص اختصاص یافتن دو ردیف از جایگاه فضای کنسرت ها به کودکان کار و سندروم داون از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان انجام گرفته بود.
معاون امور هنری و سینمایی اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در این ارتباط حضور کودکان دارای بیماری های خاص، کودکان کار و سندروم داون در کنسرت های موسیقی استان را تایید و بیان کرد: هنر، مفهوم انسانیت است.
سید امیر مصباح با اشاره به تنظیم پیش‌نویس تفاهم‌نامه‌ای با کانون سندروم داون گیلان گفت: قرار است بر اساس این تفاهم‌نامه، از این پس بچه‌های سندروم داون در کنسرت های موسیقی استان حضور داشته باشند .
در اقدامی دیگر ، زمانی که آوینای دو ساله و پدرش از دنیا رفتند به ایده پدر بزرگ، با دیه آن دو کتابخانه ای در رستم آباد گیلان پا گرفت و موجب شد تا خانواده احمدی ها برای همیشه سرزمین خویش جاودان شوند.
دنیا به سرعت رو به تغییر است و برداشته شدن مرزها از طریق گستره فناوری و فضای مجازی موجب دگرگونی در زندگی انسان ها شده و بر حسب این تغییرات، ماندگاری فرهنگ های نیک نیازمند خلاقیت های نوین است.
نذرها بی نظیرند اما باید همانطور که در راستای برطرف کردن نیازهایی همچون خوراک و پوشاک انجام می شود؛ ابعادش را در گستره فرهنگ نیز گسترش داد.
فرهنگ سازی باید با اصلاح نگرش و آگاهی بخشی صورت گیرد و نشانه ها و سمت و سوها را آنانی که می دانند و مسئولند، باید برای نسل جدید روشن کنند و چه بهتر که گاه از سر دانایی و آگاهی برخی الگوها بر حسب زمان نو شود و در استحاله ای خوش یمن، افقی روشن را برای سرنوشت کشور ترسیم کند.
1881/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.