به گزارش خبرنگار ایرنا اسماعیل حیدری آزاد روز چهارشنبه در دیدار با رییس مرکز نوغانداری کشور با اشاره به قدمت صنعت ابریشم در دنیا در تمامی ادوار تاریخی برای جوامع بشری گفت: امروزه دنیا مجددا به سمت تولید و ارتقای نوغانداری و صنعت ابریشم گام برداشته و تولید انواع صنایع دستی خصوصا فرش های ابریشمی دال بر توجه ویژه جوامع مختلف به این صنعت پر بازده دارد.
وی با اشاره به لزوم حمایت همه جانبه از نوغانداری در جهت رشد و ارتقای صنعت ابریشم در گیلان و خصوصا بندرانزلی افزود: بندرانزلی قدمت دیرینه ای در نوغانداری و تولید ابریشم دارد و در صورت حمایت همه جانبه می تواند به عنوان قطب نوغانداری گیلان مطرح شود .
فرماندار انزلی با اشاره به هماهنگی های لازم با کمیته امداد و رایزنی با بانک کشاورزی برای ارائه تسهیلات لازم در جهت رفع دغدغه های موجود و حمایت همه جانبه از مشاغل خانگی تصریح کرد: با توجه به مهاجرت جوانان از روستاها به شهرها برای کسب درآمد و تامین معیشت خانواده روستا های ما به سرای سالمندان تبدیل شده و باید با همکاری و هماهنگی همه جانبه در راستای توسعه نوغانداری و رشد صنعت ابریشم با کمک دهیاران و شوراهای اسلامی شهر و روستا ، امامان جمعه و جماعات در مساجد و بسیج و آموزش و پرورش در توسعه صنعت ابریشم و نوغانداری بیش از پیش اهتمام ورزیم .
حیدری آزاد تاکید کرد: معتقدم در صورت احیای صنعت نوغانداری و تبلیغات گسترده در خصوص سود دهی این صنعت پربازده کم هزینه ، جوانان را به پای کار آورده و موجبات توسعه همه جانبه این صنعت و مهاجرت معکوس روستاها را پدید می آورد.
وی با اعلام آمادگی نسبت به حمایت از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای توسعه صنعت ابریشم در انزلی گفت: با توجه به اهمیت نوغانداری و صنعت ابریشم باید شرایط به گونه ای فراهم شود که روند تولید تا بهره برداری از ابریشم در استان انجام شود و پیله های ابریشم در گیلان به بهره برداری برسد.
حیدری آزاد با بیان اینکه استفاده از منابع و منافع در یک دوره زمانی مناسب امکان پذیر است افزود: باید پس از ارائه طرح ها نشست های سه جانبه بانک کشاورزی و کمیته و مرکز نوغانداری برگزار شده و آمادگی لازم برای حمایت های همه جانبه از تولید ابریشم در بندرانزلی وجود دارد .
وی با اشاره به اینکه نوغانداری علاوه بر کم هزینه بودن از دامداری و مرغداری نیز پر درآمد تر است تاکید کرد: باید مزارع پرورش کرم ابریشم در بندرانزلی افزایش یابد تا با احیای این صنعت در این شهرستان علاوه بر افزایش اشتغال در روستاها درآمد زایی مناسبی هم برای تامین معیشت مردم به وجود آید.
اگرچه 20 استان کشور در زمینه صنعت نوغانداری فعالیت دارند اما در این میان گیلان قطب تولید پیله تر ابریشم و خراسان رضوی علاوه بر برخورداری از رتبه دوم تولید پیله تر با تولید 85 درصد نخ ابریشم کشور، پایتخت ابریشم کشی ایران به شمار می آید.
سال گذشته نوغانداران کشور بیش از 800 تن پیله تر ابریشم تولید کردند که از این میزان، حدود 423 تن آن سهم تلاش پیله وران استان گیلان بوده است. قابلیت پرورش کرم ابریشم در مناطق مختلف کشور و مکان های کوچک، سهولت کار، سرمایه گذاری اندک و درآمدزا بودن این فعالیت جانبی در بازه زمانی 45 روزه و ارزش افزوده فرآورده های آن مثل نخ و فرش از مهمترین مزایای پرورش کرم ابریشم است.
با پرورش هر جعبه تخم نوغان، معمولا حدود 35 کیلوگرم پیله تر ابریشم تولید می شود. از هر سه کیلوگرم پیله تر ابریشم، پس از فرآوری یک کیلوگرم نخ ابریشم به دست می آید.
پرورش کرم ابریشم از اوایل فروردین ماه هر سال آغاز می شود و پس از طی یک دوره حدود 45 روزه تا دو ماهه، نوغانداران موفق به تولید پیله تر می شوند.
مرکز توسعه نوغانداری کشور در رشت مستقر است.
7471/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.