سرپرست پایگاه انتقال خون شهرستان لاهیجان روز چهارشنبه در مراسم راه اندازی این سردخانه پلاسما به خبرنگار ایرنا اظهارداشت: با راه اندازی این سردخانه بعد از این بیماران شهرهای رودسر، سیاهکل ، لاهیجان ، لنگرود و کیاشهر برای دریافت فرآورده های خونی نیاز ندارند که به مرکز استان مراجعه کنند بلکه نیاز آنها در این پایگاه فراهم می شود.
بهناز شیرخان ملکی با مهم دانستن این واحد سردخانه در استان و کشور افزود: ظرفیت این سردخانه دوهزار واحد پلاسما است که بعد از رفع نیاز شرق گیلان، مازاد نیاز در صورت اعلام تقاضا به مرکز استان و سایر پایگاه های انتقال خون کشور ارسال خواهد شد.
وی تصریح کرد: احداث ساختمان این سردخانه حدود 50میلیون تومان هزینه در برداشته است.
احمد مرادی مدیرکل انتقال خون گیلان نیز در این مراسم گفت: این طرح که امروز در لاهیجان افتتاح می شود طرح بزرگ و با اهمیتی در کشور است که خون و فرآورده های آن در شرق گیلان با محوریت لاهیجان را مدیریت می کند.
وی افزود: در پلاسمای خون داروهای برخی بیماری ها نظیر هموفیلی ها و داروهای ایمنی بدن وجود دارد که باید ظرف یک ساعت نسبت به یخ زدن و منجمد کردن آن اقدام کرد تا قابل نگهداری شود که در غیر اینصورت باید امحا شود که این کار توسط دستگا ههایی که برای این سردخانه خریداری شده ، انجام می گیرد.
وی اظهارداشت: مازاد پلاسمای خون از این سردخانه به انتقال خون استان و سپس به استان های دیگر و یا برای استخراج دارو به کشورهای اروپایی ارسال می شود که هم ارزش اقتصادی و هم صرفه جویی دارد و داروهای با ارزشی از آن بدست می آید.
مدیرکل انتقال خون گیلان گفت: پلاسمای خون سایر شهرهای شرق گیلان در این سردخانه نگهداری می شود و این امکان وجود دارد که باز هم نسبت به افزایش ظرفیت آن اقدام شود.
مرادی افزود: این سردخانه شامل دستگاه های نگهداری پلاسما تا دمای منفی 40درجه، دستگاه بلاست فریزر جهت فریز کردن پلاسماهای تولیدی و دستگاه سانتریفیوز است که برای شهرستان لاهیجان خریداری و نصب شده است.
لاهیجان در 40 کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.
6029 / 2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.