اکبر ایلدرم روز چهارشنبه در مصاحبه با ایرنا با اشاره به این که صید ماهیان استخوانی از 15 مهر پنج روز زودتر از سال گذشته آغاز شد اظهار داشت: مجموع صیدمان تا پایان آبان ماه 579 تن بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل 73 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: از این مقدار صید 174 تن ماهی سفید با 30 درصد مجموع صید ، 392 تن ماهی کفال 68 درصد و 13 تن سایر گونه ها با دو درصد مجموع صید بوده است.
وی با اشاره به فعالیت 48 شرکت تعاونی پره در استان خاطرنشان کرد: این مقدار صید توسط سه هزار و 700 صیاد طی شش هزار مرتبه پره کشی انجام شده و ارزش فروش ناخالص صید 220 میلیارد ریال است .
ایلدرم یاداور شد:طی این مدت 226 ماهی خاویاری نارس در طی صید ضمنی توسط صیادان صید و زنده در دریا رهاسازی شد.
به گفته وی میانگین صید هر شرکت 12 تن بوده که این نسبت در شرق و غرب استان متفاوت است .
معاون صید و بنادر ماهی گیری شیلات گیلان همچنین اظهار داشت : مجموع صید کیلکا از ابتدای امسال تا پایان آبان چهار هزار و 858 تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل پنج درصد کاهش نشان می دهد .
وی ادامه داد: این مقدار صید توسط 30 فروند شناور با 270 صیاد طی 75 شب دریاروی صورت گرفته است.
ایلدرم علت کاهش صید کیلکا را افزایش روزهای کولاک دریا عنوان و میانگین صید هر شناور را 162 تن اعلام کرد که از این مقدار چهار و 692 تن برای کارخانجات تولید پودر و166 تن تازه برای مصرف انسانی عرضه شده است .
به گفته وی قیمت هر کیلوگرم ماهی کیلکا برای مصرف انسانی در اسکله دو هزار تومان و قیمت مصرف پودری یکهزار و 770 تومان بود.
مهلت صید ماهیان استخوانی در گیلان به استثنای معدودی از صیدگاه های شمال استان، از بیستم مهرماه تا بیستم فروردین ماه است که به دلیل شرایط آب و هوایی امسال از 15 مهر آغاز شد.
در حال حاضر سه هزار و 700 صیاد در 300 کیلومتر آب های ساحلی خزر در محدوده گیلان از آستارا تا چابکسر در فصل صید به این حرفه اشتغال دارند.
روش صید پره، شیوه ای است که در آن تور آماده به کمک یک کرجی بصورت نیم دایره در فاصله مشخصی از ساحل دریا ( 14 متری عمق دریا ) ریخته می شود . تور مورد استفاده از 11 تکه پره به هم دوخته شده، تشکیل شده است. کار کشیدن تور در گذشته توسط نیروی انسانی و در حال حاضر با بهره گیری از نیروی تراکتور و وینچ انجام می شود.
به گفته کارشناسان بیش از 95درصد ماهیانی که هم اکنون در سه استان گیلان ، مازندران و گلستان صید می شود، حاصل تکثیر و رهاسازی مراکز بازسازی ذخایر سازمان شیلات است.
6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.