اداره اوقاف و امور خیریه آستارا در نیمه دوم سال 93 تاسیس شده و اکنون 140 موقوفه با 200 رقبه منفعتی در فهرست موقوفات این شهرستان موجود است. به گفته جمشید مهدوی رئیس این اداره، بیشتر وقف های این شهرستان به 30 سال قبل بر می گردد و عمل به این سنت پسندیده در چند دهه قبل به ندرت مشاهده شده و این امر، بیانگر انزوای وقف در این شهرستان است.
البته این اداره در این چهار سال حیات خود، توفیقات بزرگی در مدیریت و کارهای عمرانی و فرهنگی حرم امام زادگان، بقاع متبرکه و امور ستاد اربعین حسینی داشته و به تازگی با شناسایی 99 پلاک وقفی، هوشیاری و عزم خود را در احیا و پاسداشت موقوفات، عیان کرده است.
بدیهی است که اداره اوقاف آستارا با تملک پلاک های شناسایی شده و اجرای نیات واقفان آن، تحول بزرگی در حوزه وقف این شهرستان ایجاد خواهد کرد اما نهادینه شدن هر فرهنگ، به زمان و کار بسیار نیاز دارد و باید برای افزایش موقوفه ها و واقفان در این شهرستان، دستگاه های مختلف نظیر تبلیغات اسلامی، آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی و رسانه ها وارد میدان شوند.
شهرستان فرهنگ پرور آستارا در دهه 70، معلمان و مربیان مدارس شهرها و استان های همجوار را تامین می کرد و داشتن نخستین کتابخانه گیلان و یکی از اولین کتابخانه های ایران، درخشش علما، فضلا، شعرا، خوشنویسان و هنرمندان مشهور و انتشار کتاب های علمی، تاریخی و ادبی تلالوی از مروارید فروزان و جویباری از اکسیر جوشان فضیلت این دیار است و گفته می شود روزگاری که در برخی از شهرهای ایران، مدرسه ای برای پسران وجود نداشته، در آستارا علاوه بر پسرها برای دخترها نیز مدرسه دایر بوده است.
بنابراین، غربت وقف برازنده چنین شهرستانی نیست و مردم با فرهنگ آن، همانگونه که در شاخص های فرهنگی و اجتماعی از جایگاهی پر افتخار برخوردارند و سرود مسلمانی را با وحدت شیعه و سنی سر داده اند، باید در ترویج وقف نیز پیشگام باشند و به موازات شهرستان تالش که امسال با ثبت هشت موقوفه، رتبه نخست این کار را در گیلان و جایگاه سوم را در کشور دارد، در حوزه وقف نیز افتخاری برای گیلان و ایران باشند.
وقف فقط به اهدای منزل، مغازه و زمین منحصر نمی شود بلکه در حوزه های دارو و درمان، اماکن عمومی و عام المنفعه، کتاب و کتابخوانی و تامین مخارج ایتام و نیازمندان نیز قابل تعریف و اجراست و در مواردی که مال قابل بخشش ناچیز به نظر می رسد، می توان با چند واقف دیگر وقف مشارکتی کرد و هر قطره ای از این صدقه جاری، فرونشاننده عطش معرفت و امید بخش آخرت است.
اداره اوقاف و امور خیریه آستارا جلب همکاری یاوران وقف متشکل از طلاب، اصناف، دانشجویان و جوانان، تشکیل ستاد مردمی و راه اندازی ایستگاه مشاوره را برای ترویج فرهنگ وقف در دستور کار خود قرار داده و از 15 تا 24 آبان ماه به مناسبت دهه وقف، بر گستره فعالیت های خود افزوده است.
در این مسیر پر برکت به همراهی اصحاب رسانه، منبر و محفل نیاز است تا غبار فراموشی از چهره وقف در آستارا زدوده شود.
شهرستان مرزی بندر آستارا با 91 هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان قرار دارد.
**مسئول دفتر ایرنا در آستارا
7124/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.