مصطفی قامتی عصر دوشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا در رشت اظهار داشت: با توجه به فرارسیدن فصل صعودهای تخصصی ، ضروری است کوهنوردانی که از سایر استان ها برای صعود به قله های گیلان مراجعه می کنند ، از وجود راهنمایان فنی و راه بلدهای بومی تحت نظر این هیات بهره مند شوند.
وی افزود: با توجه به اینکه در فصل های پاییز و زمستان صعودها تخصصی است ، کوهنوردانی از دیگر استان ها برای صعود به قله های گیلان مراجعه و در صورت نداشتن راهنمایان حرفه ای امکان بروز مشکل و سانحه در طول مسیر به دلیل شرایط آب و هوایی بد و همچنین پوشش جنگلی زیاد است .
وی ادامه داد: صعودهای نیمه دوم سال همواره مستلزم فراگیری آموزش های لازم و به همراه داشتن تجهیزات ضروری است و همچنین با توجه به اینکه در این هنگام از سال شرایط آب و هوایی به خصوص در مسیرهای کوهستانی مدام در حال تغییر است ، لذا کوهنوردان که از خارج از استان مراجعه می کنند، باید همواره آمادگی رویارویی با شرایط غیرمترقبه را داشته باشند.
رئیس هیات کوهنوردی استان گیلان بیان کرد: البته در مرحله نخست و قبل از صعود ، فراگرفتن دانش کوهپیمایی و کوهنوردی و همچنین زندگی در طبیعت و استفاده از تجارب متخصصان این ورزش ضرروی است و همچنین به همراه داشتن تجهیزات ضروری و استاندارد، پوشاک مناسب ، جی پی اس ، کیف کمک های اولیه ، قطب نما ، چراغ قوه و تلفن همراه نیز در صعودها لازم است.
قامتی خاطرنشان کرد: خوشبختانه کارگروه راهنمایان این هیات یکی از کارگروه های فعال و پرتوان بشمار می رود که اقدام به ساماندهی راهنمایان متخصص و راه بلدهای بومی و محلی کرده و هیات کوهنوردی گیلان در همه شهرهای این استان فعال هستند و همواره راهنمایان فنی و بومی ما در بخش ها و شهرها آمادگی لام جهت راهنمایی کوهنوردان را دارند.
وی یادآور شد: کوهنوردان نیز در زمان بروز خطر و حادثه ، باید در مرحله اول آرامش خود و دیگران را حفظ کنند و از نیروهای هیات کوهنوردی و هلال احمر مربوط به آن بخش یا شهرستان مورد نظر کمک بگیرند.
گیلان دارای 9 باشگاه کوهنوردی است .
7285 /6030
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.