به گزارش خبرنگار ایرنا، در این نشست که روز دوشنبه در سالن همایش های موزه حیات وحش پارک ملی گلستان برگزار شد، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان در سخنانی با اشاره به نقش و اهمیت سازمان ها و تشکل های مردم نهاد گفت: امروز دولت ها بدون کمک این تشکل ها قادر به انجام کامل وظایف خود نیستند.
عبدالرضا چراغعلی افزود: حضور فعال سمن ها در جامعه بویژه در حوزه پاسداست از محیط زیست یک الزام است زیرا تخریب منابع خدادادی مانند جنگل ها و مراتع، آینده جامعه بشری را با تهدید جدی مواجه می کند.
وی با اشاره به پارک ملی گلستان به عنوان یکی از بزرگترین ذخیره گاه های طبیعی ایران و جهان، اضافه کرد: نگهداری از این پارک 92 هزار هکتاری کم نظیر در کشور، بدون مشارکت جوامع محلی و تشکل های مردم نهاد امکان پذیر نیست.
چراغعلی تصریح کرد: وضعیت امروز پارک ملی گلستان از حیث بهداشت و انواع زباله بسیار آشفته است که بایستی با فرهنگ سازی و نیز اقدامات پاکسازی توسط تشکل های مردم نهاد و جوامع محلی این وضعیت بهبود یابد.
این مقام مسئول با قدردانی از موسسه سبزگامان بسکی شهرستان گنبدکاووس برای برگزاری این نشست، گفت: وجود چنین موسساتی و نیز همراهی مردم با آنان می تواند به حفظ محیط زیست و ادامه حیات جامعه بشری کمک نماید.
وی افزود: در استان گلستان حدود سه هزار تشکل مردم نهاد در حوزه های مختلف فعال است که فقط 20 تشکل از این تعداد درحوزه محیط زیست فعالیت دارند.
چراغعلی اضافه کرد: اداره کل امور اجتماعی استانداری گلستان هر ساله از تشکل های مردم نهاد حمایت مالی و معنوی می کند و برای بهبود بخشیدن به وضعیت فعلی پارک ملی گلستان از ظرفیت همه تشکل ها با محوریت مسئول این پارک ملی، استفاده می کند.
به گزارش ایرنا، این نشست بیشتر با هدف بررسی نقش دستگاه های دولتی در حمایت از تشکل ها، بررسی چالش ها و موانع فعالیت سمن های مردم نهاد، امکان سنجی همکاری مشترک بین تشکل ها و جلوگیری از موازی کاری آنان توسط موسسه سبزگامان بسکی گنبدکاووس برگزار شد.
به گزارش ایرنا، پارک ملی گلستان که دارای چهار پاسگاه سرمحیط بانی و 9 پاسگاه محیط بانی است، منطقه حفاظت شده‌ ای درشرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی است.
این منطقه قدیمی‌ ترین پارک ملی ثبت شده درایران و پناهگاهی کم‌ نظیر برای حیات ‌وحش است که 1350 گونه گیاهی و 302 گونه جانوری، از جمله نیمی از گونه ‌های پستانداران ایران را در حدود 900 کیلومتر مربع گستره خود جای داده و به همین دلیل به عنوان ذخیره ‌گاه زیست ‌کره در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده ‌است.
پارک ملی گلستان بدون تردید ارزشمندترین منطقه ایران چه از لحاظ کمیت و چه از نظر تنوع زیست جانوری و گیاهی است و تنوع زیستی این پارک حتی فراتر از برخی کشورهای اروپایی است که صدها برابر این پارک وسعت دارند.
پارک ملی گلستان از بهترین زیستگاه ‌های پستانداران بزرگی چون پلنگ، خرس قهوه‌ ای، گرگ، وشق، مرال، شوکا، گوسفند وحشی و بز وحشی، آهوی ایرانی و گراز است و به ویژه به خاطر جمعیت فراوان قوچ و میش اوریال معروف است.
گلستان در سال 1354 نخستین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از 50 ذخیره‌ گاه زیست ‌محیطی کره زمین به ثبت رسیده ‌است.
بیشتر گستره پارک در استان گلستان، حدود 34 درصد آن در استان خراسان شمالی و بخش ناچیزی نیز در استان سمنان قرار دارد.
1860/3039/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.