نبی هزارجریبی در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مردم استان گلستان از مشکلاتی همچون کمی درآمد سرانه و بیکاری جوانان رنج می برند که توجه به ارزش افزوده و فرآوری محصولات کشاورزی بویژه غلات دغدغه آنها را کاهش دهد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تصریح بر اینکه گلستان ظرفیت بالایی در تولید محصولات استراتژیک و با کیفیت دارد،گفت: باید تلاش کنیم این استان زرخیر را به پایتخت غلات کشور تبدیل کنیم.
هزارجریبی افزود: یکی از نتایجی که تبدیل گلستان به پایتخت غله کشور دارد، فراهم شدن زمینه سرمایه گذاری برای فرآوری و بهره برداری بهینه و بیشتر از این محصولات مانند راه اندازی صنایع تبدیلی است.
وی بیان کرد: گلستان در تولید گندم، کلزا و سویا رتبه های برتر کشور را داراست اما بخش عمده این محصولات به جای فرآوری و کسب درآمد و ارزش افزوده؛ خام فروشی می شود.
نماینده مردم گرگان و آق قلا همچنین بر لزوم افزایش قیمت گندم تضمینی توسط دولت تاکید کرد و گفت: با وجود افزایش قیمت تمام شده تولید ناشی از گرانی سم، کود و هزینه حمل و نقل همچنان گندم با بهای سال قبل از کشاورزان خریداری می شود.
هزارجریبی ادامه داد: اگر دولت می خواهد سال بعد هم انگیزه برای کاشت گندم در کشاورزان باقی بماند باید قیمت تضمینی محصول را متناسب با تورم جامعه افزایش دهد.
وی راه اندازی صنایع تبدیلی را یکی از نیازهای ضروری استان گلستان عنوان کرد و گفت: فراهم شدن فرصت های شغلی بیشتر و افزایش درآمد کشاورزان از جمله نتایج این اقدام است که باید قدم ها برای اجرای طرح های مرتبط بلندتر و سریع تر از قبل برداشته شود.
نماینده مردم گرگان و آق قلا در ادامه از برخی مشکلات ریشه ای و قدیمی در گلستان یاد کرد و گفت: کمبودهایی مانند افت مداوم ولتاژ برق در مناطق مرزی، جاده دسترسی نامناسب، ناتوانی در تامین کامل آب آشامیدنی و موارد دیگر نشانه های بی عدالتی و تبعیض در مرزهای استان است که باید با برنامه ریزی درست و ضربتی برای رفع آن ها اقدام شود.
هزارجریبی به خشک شدن تدریجی خلیج گرگان نیز اشاره کرد و گفت: اگر برنامه درستی برای احیای آن وجود داشته باشد، با بهره مندی از جاذبه های فراوان منطقه می توان استان گلستان را به یکی از مناطق اصلی گردشگر پذیر کشور تبدیل کرد.
وی بیان کرد: لایروبی کانال خزینی و ایجاد زمینه برای انتقال آب دریای خزر به خلیج گرگان نه تنها منطقه را از خشکسالی قطعی رهایی می دهد بلکه گلستان را از آسیب ریزگردها نجات خواهد داد.
نماینده مردم گرگان و آق قلا افزود: ساخت سدهای کارشناسی نشده در سال های گذشته به خشک شدن رودخانه ها انجامیده و دریاچه ارومیه، زاینده رود و خلیج گرگان را نابود و محیط زیست کشور را آسیب دیده کرد.
وی اظهار کرد: عده ای مدام در حال اعتراض برای جلوگیری از فراهم شدن امکانات در جزیره آشوراده به بهانه حفظ طبیعت هستند اما جایی که جوانان گلستان به دلیل بیکاری در حال نابودی هستند، محیط زیست موضوعی انحرافی و حاشیه است.
نماینده مردم گرگان و آق قلا در پاسخ به نگرانی حامیان طبیعت گفت: در مراحل گوناگون راه اندازی زیرساخت گردشگری در جزیره آشوراده و دیگر مناطق طبیعی گلستان مراقب بوده و اجازه نمی دهیم محیط زیست استان تخریب شود.
به گزارش ایرنا آشوراده در حوزه بندرترکمن از توابع استان گلستان تنها جزیره ایرانی دریای خزر است.
آشوراده در سال 1354 جزو نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و ثبت شد، در همین حال در کنوانسیون جهانی رامسر در زمره تالاب ‌های مهم دنیا قرار گرفت و سومین اهمیت این منطقه عضویت آن در پناهگاه حیات وحش است که در تمامی سال میزبان انواع پرندگان است و از سوی دیگر 40 درصد خاویار ایران در نزدیکی این جزیره به دست می ‌آید.
به گزارش ایرنا در سفر سال 93 رییس جمهوری و هیات دولت به استان گلستان اجرای طرح های گردشگری در 10 درصد جزیره آشوراده مصوب شد.
3091/2729
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.