بهزاد نجفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: از چندی پیش برخی درختان ممرز این شهرستان در محدوده روستای 'آب پران' تا پارک جنگلی این شهر خشک می شوند که با مشاهده دقیقتر، آثاری از آفات بر تنه آنان مشاهده شد.
وی افزود: این آفت که هنوز نوع آن مشخص نشده در سطح 250 هکتار از عرصه های جنگلی اشاره شده این شهرستان به صورت موردی مشاهده شده است.
نجفی اضافه کرد: براین اساس از تیم کمیته تخصصی گیاه پزشکی دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور برای بازدید از این آفت دعوت شد که اعضای این تیم به همراه برخی اساتید دانشگاه و نیز محققان سازمان گیاه پزشکی، اواخر هفته گذشته به منطقه سفر و از نزدیک مشاهدات و نمونه گیری های لازم را انجام دادند.
وی تصریح کرد: نتیجه این بازدید پس از انجام مراحل آزمایشگاهی و شناسایی نوع بیماری و نیز راهکارهای مقابله و پیشگیری از شیوع آن در آینده اعلام می شود.
درخت مَمرَز با نام علمی Carpinus betulus در نواحی شمال ایران به نام‌های اولس و شَرَم (شَرَم دار) نیز معروف است؛ این درخت که بومی اروپای مرکزی، غربی و جنوبی بوده و تا شرق اروپا همچون اوکراین و غرب روسیه نیز امتداد یافته، برای رشد مناسب به هوای گرم نیاز دارد و تنها در ارتفاعات بالای ۶۰۰ متر با درختان بلوط و راش دیده می‌شود.
ممرز که به فراوانی در شمال ایران در جنگل‌های میان بند مشاهده و بومی جنگل‌های شمال ایران نیز محسوب می شود، درختی است که ارتفاع آن بین ۱۵ تا ۲۵ متر بوده و گاهی به ۳۰ متر نیز می‌رسد.
گرده افشانی میوه‌های ممرز به وسیله باد و بعد از پدیدار شدن برگ‌ها انجام می شود و رویش و تخم افشانی این درخت زیاد است.
شهرستان گالیکش با 63 هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است و وسعت منابع طبیعی و جنگلی آن حدود 50 هزار هکتار است؛ مدیریت پارک ملی گلستان با 90 هزار هکتار مساحت نیز در این شهرستان قرار دارد.
1860/7481/
خبرنگار : یحیی فارسیانی ** انتشار دهنده: تاج محمد شیری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.