محسن محسنی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار کرد: این درحالی است که در سال 1385 تنها 25درصد از واحدهای مسکونی روستایی استان مقاوم سازی شده بود.
وی ابراز امیدواری کرد که با مشارکت مردم و همکاری دستگاه های مرتبط به شرایط مناسب تری در زمینه بهبود وضعیت مقاوم سازی مسکن روستایی استان برسیم و افزود: مصالح 56 درصد منازل روستایی غیر مقاوم و بیشتر خشتی و گلی است که باید نسبت به مقاوم سازی آن اقدام شود.
محسنی در ادامه گفت وگو با خبرنگار ایرنا به طرح بهسازی و نوسازی مسکن روستایی در استان اشاره کرد و افزود: با توجه به مصوبه هیات وزیران، مقاوم سازی واحدهای مسکونی کم دوام و بی دوام در روستاها و شهرهای با جمعیت زیر 25 هزار نفر جمعیت استان در قالب اعطای وام قرض الحسنه طرح ویژه نوسازی و بهسازی مسکن روستایی با نرخ سود 5 درصد و باز پرداخت 144 ماه از سال 1384 در دستور بنیاد مسکن قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: سهمیه تخصیص یافته به استان گلستان طی سال های 96 – 84 تعداد 71 هزار واحد مسکونی بوده است که حدود 66 هزار فقره تسهیلات توسط هشت بانک عامل استان توزیع اعتبار شهرستانی آن انجام شده است.
به گفته وی؛ 54 هزار و454 واحد مسکونی معادل 82.5 درصد سهمیه توزیع اعتبار شده با کمک این تسهیلات پرداختی به بهره برداری رسیده است.
کارشناس حوزه بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن گلستان اظهار کرد: واحدهای بهره برداری شده همگی زیر پوشش خدمات بیمه ای قرار دارند و در صورت بروز هرگونه خسارت ناشی از وقوع حوادث پیش بینی نشده و بلایای طبیعی می توانند از مزایای این خدمات برخوردار شوند.
وی با بیان اینکه سهمیه پیش بینی شده از محل اعتبار سال 95 برای این استان 5 هزار و 300 فقره تسهیلات با سقف فردی 180 و 200 میلیون ریال بود، افزود: تاکنون 2 هزار و 812 فقره وام از طریق هفت بانک عامل استان ابلاغ و از این تعداد 2 هزار و 208 فقره با مساعدت و همکاری مدیران بانک های عامل توزیع اعتبار شهرستانی آن انجام شده است.
محسنی اضافه کرد که هنوز اعتبارات سال 96 مقاوم سازی به استان ها ابلاغ نشده و بیشتر در نیمه دوم سال مالی صورت می گیرد.
به گفته وی؛ ساکنان مناطق مرزی و یا افرادی که واحد مسکونی آنها فرسوده و یا نیازمند بهسازی و نوسازی است می توانند با استفاده از تسهیلات برای مقاوم سازی منازل خود اقدام کنند.
وی همچنین تاکید کرد که متقاضیان در تهیه نقشه مسکن مقاوم و نظارت بر ساخت واحد خود از خدمات نیروهای نظام فنی روستایی استان بهره مند شوند.
نظام فنی روستایی استان حدود 500 عضو دارد.
کارشناس تسهیلات معاونت بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن گلستان در خصوص پوشش بیمه واحدهای مسکونی روستایی، گفت: روستاییان می توانند به صورت شخصی به شرکت های بیمه مراجعه کرده و واحد مسکونی خود را بیمه حوادث کنند.
طبق سرشماری نفوس و مسکن سال 95 جمعیت روستایی استان گلستان 871 هزار و 546 نفر معادل 46.6 درصد در قالب 248 هزار و 422 خانوار برآورد شده است.
به گزارش ایرنا مهرماه امسال محمد تقی زمانی نژاد مدیرکل بنیاد مسکن گلستان گفته بود که این استان دارای 942 روستای با بیش از 20 خانوار است که برای همه آنها طرح هادی تهیه و در 485 روستا عملیات آن آغاز شده و در 146 روستا به پایان رسیده است.
استان گلستان در شمال کشور قرار دارد و اقتصاد اصلی روستائیان آن بیشتر برپایه کشاورزی و دامپروری استوار است.
6204/1648
خبرنگار: علی اصغر تیموریان ** انتشار: پری سالارنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.