محمدعلی عرب گلو روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به دلیل تغییرات اقلیمی و خشکسالی در مناطق شمالی گنبدکاووس که سبب از بین رفتن پوشش گیاهی و وقوع پدیده نوظهور ریزگردها در این منطقه شده، شبکه انتقال برق را درمعرض خطر جدی قرار داده است.
وی گفت: درشبکه انتقال برق قطعه ای به نام 'مقره' وجود دارد که نوعی عایق بوده که در حدفاصل سیم برق با تیرها مورد استفاده قرار می گیرد تا برق موجود در سیم ها به تیرها و پایه ها منتقل نشود.
عرب گلو اضافه کرد: نشستن گرد و غبار (ریزگردها) بر این مقره ها سبب می شود تا با کمترین بارش یا شبنم صبحگاهی که درمناطق بیابانی و کویری شمال گنبدکاووس به دلیل تغییر دما در روز و شب ایجاد می شود، این مقره ها قابلیت عایق بودن خود را از دست بدهند.
وی تصریح کرد: با از بین رفتن کارکرد عایقی مقره ها، برق سیم ها به پایه ها منتقل و دچار برق گرفتگی و بعضا آتش سوزی در پایه ها بویژه پایه های چوبی شبکه انتقال برق می شود.
مدیر امور توزیع نیروی برق گنبدکاووس یادآور شد: در گذشته که ریزگردها نبودند، شوره زار بودن خاک منطقه نواحی شمالی این شهرستان، سبب خوردگی و فرسودگی پایه های انتقال برق می شدند اما اکنون با از بین رفتن پوشش گیاهی و ظهور پدیده ریزگردها، خاک ها نیز از نوع سیلک شده که چسبندگی و برندگی بالایی دارند.
عرب گلو افزود: چسبندگی این نوع خاک بر روی مقره ها سبب شده تا گرد و خاک ها با وزش باد یا بارش ها نرم و سطحی از بین نرود و تنها با بارش های رگباری و شدید و یا استفاده از خودروهای آتش نشانی این خاک ها از بین برود.
وی اضافه کرد: با این حال برای شست و شوی مقره ها در سطح 400 کیلومتر از شبکه انتقال برق در مناطق شمالی گنبدکاووس علاوه بر زمان بر بودن و نیاز به اعتبار بالا، به بسیج همه خودروهای آتش نشانی استان گلستان نیاز دارد.
عرب گلو، تعویض مقره ها با مقره های جدید که قدرت عایق بیشتری دارند را راه حل دوم و پر هزینه رفع این خطر احتمالی دانست و تصریح کرد: علاوه بر راه حل های ذکر شده، پیشنهاد خرید یا تامین یکدستگاه خودروی مناسب آتش نشانی که توان حرکت در اراضی شوره زار و بیابانی مناطق شمالی گنبدکاووس را داشته باشد، به شرکت توزیع برق استان گلستان داده شده است.
مدیر امور توزیع نیروی برق گنبدکاووس همچنین گفت: درمناطق شمالی گنبدکاووس حدود 10 هزار مشترک برق وجود دارد که درصورت ایجاد مشکل احتمالی، برق آنان قطع می شود.
عرب گلو افزود: چند روز پیش کار شست و شوی برخی از مقره هایی که بیشتر در معرض آسیب قرار داشتند، انجام شد اما برای پیشگیری از وقوع حوادث احتمالی و با توجه به درپیش بودن فصل پاییز و افزایش رطوبت و شبنم صبحگاهی، شستشوی مقره های شبکه انتقال برق در نواجی شمالی گنبدکاووس ضروری است.
وی با اشاره به حادثه ایجاد شده برای شبکه برق خوزستان (اهواز) در چند ماه پیش، اضافه کرد: متاسفانه شرایط آب و هوایی مناطق شمالی گنبدکاووس، شبیه مناطق جنوبی بوده و جدیدا نیز پدیده ریزدگردها آن را مضاعف کرده است.
شهرستان مرزی گنبدکاووس با 350 هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.
1860/3039/
خبرنگار : علی لکزانوری ** انتشاردهنده: تاج محمد شیری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.