عبدالمجید نورتقانی شامگاه پنجشنبه پس از جلسه هفت ساعته اعضای شورای راهبردی پایگاه میراث جهانی گنبدقابوس به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به نصب داربست در اطراف برج  قابوس با هدف بوته‌زدایی علف‌های هرز قسمت مخروطی این بنای تاریخی، اعضای شورای راهبردی این پایگاه موافقت کردند تا همزمان با انجام این اقدام ضروری، طرح مطالعات جامع آسیب‌نگاری این بنای ارزشمند تاریخی که ثبت جهانی نیز شده‌است، انجام شود.

وی افزود: براساس تصمیمات اتخاذ شده، اقدامات پیش بینی شده توسط اعضای شورای راهبردی پایگاه گنبدقابوس در قالب دو برنامه کوتاه و میان‌مدت اجرا خواهد شد که برنامه کوتاه‌مدت آن شامل بوته‌زدایی و مستندنگاری آن است که بلافاصله با تامین اعتبار انجام می‌شود.

نورتقانی اضافه کرد: برنامه میان مدت پیشنهاد شده برای گنبدقابوس نیز شامل انجام مطالعات آسیب‌نگاری این بنای تاریخی و ارزشمند در چند بخش از جمله مشخص کردن دلایل رویش علف‌های هرز و پیدا کردن راهکارهای مناسب برای جلوگیری از رویش مجدد گیاهان، پیدا کردن راهکار مناسب برای از بین بردن یا کاهش رطوبت موجود در بنا بویژه پایه آن، بررسی دلایل رانش تپه اطراف برج و پیدا کردن راهکار مناسب برای رفع یا کاهش آن و انجام تحقیقات پژوهشی دربخش‌های هویتی بنا و مصالح به کار رفته در آن است.

وی تصریح کرد: انجام اقدامات میان‌مدت با استقرار گروه‌های مختلف تحقیقاتی و پژوهشی و با استفاده از ظرفیت‌های موجود در پایگاه میراث جهانی گنبدقابوس و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درمدت دو یا سه سال انجام خواهد شد و در این مدت نیز علاوه بر فراهم بودن شرایط برای بازدید علاقه‌مندان از گنبدقابوس، نتایج کار هم مرحله به مرحله و در قالب برپایی نمایشگاه و یا تلویزیون شهری مستقر در اطراف این بنای تاریخی به اطلاع شهروندان می‌رسد.

سرپرست پایگاه میراث جهانی گنبدقابوس همچنین خاطرنشان کرد که نتایج تحقیقات پژوهشی این بنای تاریخی و شاهکار معماری اسلامی نیز به ترتیب اهمیت و اولویت بندی توسط اعضای شورای راهبردی این پایگاه و پس از تامین اعتبار درسال‌های آینده اجرایی خواهد شد.

نورتقانی ادامه داد که اعضای شورای راهبردی گنبدقابوس متفق‌القول معتقد بودند که نصب داربست فعلی برای بوته‌زدایی از قسمت مخروطی گنبدقابوس باتوجه به هزینه بالای انجام شده، بهترین فرصت نیز برای انجام مطالعات آسیب‌نگاری این بنای تاریخی است که بایستی انجام شود.

به گزارش ایرنا برج قابوس در مرکز شهر گنبدکاووس که عنوان بلندترین برج آجری جهان را دارد و در روز دهم تیر ۱۳۹۱ هجری شمسی در فهرست آثار سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به ثبت جهانی رسید، نیازمند توجه بیشتر مسئولان در سطح ملی و استانی است.

این شاهکار معماری اسلامی که بر روی تپه‌ای به بلندی ۱۵ متر قرار گرفته، ۵۵ متر ارتفاع دارد که با احتساب بلندی تپه، ارتفاع آن در مجموع به ۷۰ متر می‌رسد و آجر و ملات گچ از مصالح اصلی ساخت آن است.

گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان بزرگ استان گلستان است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.