دراین بازدید که عصر چهارشنبه و با دعوت مشترک اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گلستان برگزار شد، سفرای کشورهای یونان، بولیوی، افغانستان، ازبکستان، تاجیکستان، بلاروس، ترکمنستان و سرکنسول قزاقستان و کارداران کشورهای چین و فلیپین در ایران علاوه بر بازدید از بجرج قابوس بن وشمگیر، از موزه تخصصی فرش دستباف ترکمن شهرستان گنبدکاووس بازدید کردند.
همچنین دراین بازدید رییس و اعضای هیات مدیره اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی گلستان به همراه تعدادی از تجار و بازرگانان گنبدکاووس و فرماندار ویژه این شهرستان هم حضور داشتند که ضمن خیرمقدم گویی به مهمانان، توضیحات لازم نیز در خصوص اهمیت و جایگاه شهرستان مرزی گنبدکاووس و تنوع اقوام و مذاهب ساکن در آن ارائه می دادند.
اگرچه بازدیدکنندگان از بلندترین برج آجری جهان و موزه تخصصی فرش شهرستان گنبدکاووس مایل به اظهارنظر و مصاحبه با خبرنگاران نبودند اما سفیران دو کشور یونان و افغانستان در گفت و گوهای کوتاهی به تمجید از ظرفیتهای گردشگری و تاریخی گلستان بویژه برج قابوس گنبدکاووس پرداخته و آن را نشانهای از تمدن و فرهنگ والای ایران دانستند.
عبدالغفور لیوال، سفیر افغانستان در ایران با تمجید از معماری برج قابوس گفت: نمونههایی از این برج نیز در کشور افغانستان و در شهر "غزنی" وجود دارد که نشان از میراث فرهنگی و معنوی دو کشور همسایه است.
فرماندار ویژه گنبدکاووس نیز حاشیه این بازدید به خبرنگاران گفت که گلستان و گنبدکاووس ظرفیتهای بکر زیادی درحوزههای گردشگری و تاریخی دارند که توجه بیشتر به آن بویژه با هدف جذب توریست و گردشگری میتواند به توسعه و آبادانی این استان و شهرستانهای آن کمک کند.
عبدالقدیر کریمی با اشاره به بازدید امروز جمعی از سفرا و کارداران کشورهای آسیایی و اروپایی از بلندترین برج آجری جهان و موزه تخصصی فرش در گنبدکاووس و نیز از آبشار شیرآباد شهر خانببین از توابع شهرستان رامیان، افزود: این بازدیدها میتواند به توسعه روابط فرهنگی، اقتصادی و جذب گردشگر و نیز سرمایهگذاری خارجی و داخلی در حوزه گردشگری استان گلستان کمک زیادی بکند.
به گزارش ایرنا، برج قابوس، بلندترین برج آجری جهان و مقبره "قابوس بن وشمگیر"، بنایی بازمانده از سده چهارم هجری است که بر فراز تپهای خاکی در مرکز شهر گنبدکاووس بنا شده است.
ارتفاع بلندی برج از کف تپه آن تا زیر قاعده مخروط، ۳۷ متر و ارتفاع گنبد مخروطی آن از کف قاعده تا رأس آن ۱۸ متر است که روی هم رفته به ۵۵ متر میرسد که اگر ارتفاع ۱۵ متری تپهای که برج روی آن بنا شده را به آن اضافه کنیم، به ارتفاع ۷۰ متری این بنا از سطح زمین میرسیم.
این بنای تاریخی به شماره ۸۶ درسال ۱۳۱۰ خورشیدی در فهرست آثار میراث فرهنگی کشور به ثبت رسیده است و در دهم تیر سال ۱۳۹۱ هم در فهرست آثار سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) ثبت جهانی شد.
سیزدهمین جشنواره بین المللی فرهنگ اقوام ایران زمین که از شامگاه سهشنبه با حضور هنرمندانی از ۲۹ استان کشور و با ۲۰۰ غرفه صنایع دستی، هنرهای سنتی، سوغات، غذاهای سنتی، سیاه چادرها، آلاچیق عشایر، حضور ۲۰ گروه موسیقی اقوام و نیز با حضور جمعی از سفیران کشورهای خارجی و میهمانان داخلی در محل نمایشگاه بین المللی گرگان آغاز به کار کرد و در ادامه از ۲۶ تا ۲۹ آبان به میزبانی شهرستان گنبدکاووس درشرق استان گلستان برگزار میشود.