ابراهیم محمدخواه در کارگاه آموزشی بین‌المللی فناوری‌های نوین، فیزیولوژی، علوم و تکنولوژی بذر در موسسه تحقیقات پنبه کشور در گرگان اظهار داشت: واریته‌های مدرن پنبه علاوه بر بازدهی خوب و نیاز آبی پایین، امکان برداشت مکانیزه این محصول را نیز فراهم می کنند.
وی ادامه داد: انتخاب بذر های مناسب در کنار استفاده از کودهای جدید، تاریخ کاشت مناسب و استفاده از تکنولوژی و بهره‌گیری از ابتکارهای زراعی می‌تواند علاوه بر افزایش راندمان محصول در توسعه روز افزون صنعت پنبه نیز موثر باشد.
عضو ایرانی هیأت علمی دانشگاه تسالی یونان ادامه داد: گلستان ظرفیت خوبی برای توسعه و کشت پنبه دارد اما توجه به بهبود کیفیت و تولید بذرهای جدید باید در دستور کار کارشناسان این استان قرار بگیرد.
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور نیز در این کارگاه آموزشی یکی از مشکلات صنعت پنبه را کرک‌زدایی این محصول دانست و گفت: اکثر بذرهایی که کاشته می شوند دارای کرک است که مضرات زیادی دارد و باعث گیر کردن آن در دستگاه، نامنظم بودن کشت، بروز آفات و امراض و خسارت می‌شود.
قربانعلی روشنی اظهار داشت: علاوه بر آن کارخانجاتی‌که از سه دهه قبل در ایران مشغول فعالیت هستند دچار مشکل شدهو نیازمند به‌روزرسانی تجهیزات و تکنولوژی هستند.
به گفته روشنی، سطح کشت پنبه در گلستان حدود ۱۷ هزار هکتار است.
 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.