به گزارش خبرنگار ایرنا، در این مراسم که روز دوشنبه در مزرعه بزرگ زراعت و دامپروری کشاورز گنبدی به نام رمضان زاده برگزار شد، رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان گفت: استفاده از تکنولوژی های نوین برای عملیات کاشت، داشت و برداشت بخش کشاورزی از رویکردهای وزارت جهادکشاورزی است.
مختار مهاجر افزود: پهپاد سمپاش یکی از تکنولوژی های نوین است که با استفاده از آن می توان درمدت کوتاه، حجم زیادی از مزارع را سمپاشی کرد ضمن اینکه از این پهپادها که چند منظوره هستند، می توان در کود و بذرپاشی نیز استفاده نمود.
وی اضافه کرد: گلستان از قطب های مهم کشاورزی کشور است اما میزان رطوبت بالا دراین استان که بین 70 تا 85 درصد است، سبب شده تا از 600 نوع آفات بخش زارعت، 410 نوع آن در گلستان مشاهده شود.
دکتر مهاجر تصریح کرد: وجود این تعداد آفات که بخش قابل توجهی از آن به خاطر میزان بالای رطوبت در گلستان است، اهمیت مبارزه شیمیایی با آفات را در این استان دو چندان کرده است.
وی گفت: بر این اساس، استفاده از تکنولوژی پهپاد و مزایای آنان برای سمپاشی مزارع در دستور کار سازمان جهادکشاورزی گلستان قرار گرفت و از محل تسهیلات یارانه ای به بخش خصوصی، 11 فروند پهپاد وارد این استان شد.
رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان گفت: برای خرید هر فروند پهپاد سمپاش البته چند منظوره، مبلغ یک میلیارد و 500 میلیون ریال تسهیلات پرداخت شده و به دیگر متقاضیان و کشاورزان علاقه مند به استفاده از تکنولوژی پهپاد هم تسهیلات پرداخت می شود.
در همین پیوند معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی گلستان نیز در خصوص مزایای استفاده از پهپاد سمپاش در مزارع، گفت: سرعت و دقت بالا و نیز یکنواختی در سمپاشی، صرفه جویی 50 درصدی در استفاده از سم، صرفه جویی در وقت، هزینه و نیروی انسانی، سمپاشی مزارعی که امکان حضور ماشین آلات و ادوات سنتی وجود ندارد و نیز جلوگیری از خسارت به گیاه و آلودگی زیستی از مهمترین مزایای استفاده از این تکنولوژی است.
محمدرضا عباسی افزود: استفاده از ماشین آلات سنتی مثل تراکتور برای سمپاشی اگرچه هزینه کمتری در مقایسه با پهپاد دارد اما ورود این وسیله به مزرعه سبب آسیب به 300 مترمربع از گیاه در هر هکتار می شود.
وی اضافه کرد: تخریب این مقدار گیاه که معادل 150 کیلوگرم محصول مثلا گندم دارد، حدود سه میلیون ریال خسارت می شود ضمن اینکه ماشین آلات سنتی یکنواختی و دقت در سمپاشی را نیز ندارند.
عباسی گفت: پهپادها به سیستم 'جی پی اس' مجهز هستند و همه نقاط مزرعه را با دقت بالا سمپاشی می کنند و پس از پایان مخزن سم و پس از پر کردن مجدد آن، سمپاشی را از نقطه ای که سم تمام شده، ادامه می دهد.
وی افزود: امکان سمپاشی با پهپاد بلافاصله پس از قطع باران وجود دارد اما اگر بخواهیم از تراکتور برای سمپاشی استفاده کنیم، حداقل 24 تا 48 ساعت به خاطر رطوبت نباید وارد زمین شد که اگر مزرعه دچار آفت باشد، خسارات آن بیشتر می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی گلستان همچنین گفت که برای پرداخت تسهیلات خرید پهپاد به کشاورزان بزرگ، شرکت های تعاونی و کشاورزان علاقه مند هیچ مشکلی وجود ندارد.
وی افزود: هم اکنون 20 متقاضی برای خرید پهپاد در گلستان درخواست داده اند که پرونده 10 نفر آنان درحال انجام مراحل اداری است.
به گفته غلامعلی نورا، مدیر جهاد کشاورزی گنبدکاووس استفاده از پهپاد سمپاش از سال زراعی جاری در این شهرستان آغاز شد و حدود 400 هکتار از مزارع شهرستان با استفاده از این تکنولوژی سمپاشی شدند.
گلستان با 620 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی از استان های برتر در تولیدات بخش کشاورزی است که از این میزان اراضی 160 هزار هکتار آن در شهرستان 350 هزار نفری گنبدکاووس واقع در شرق این استان قرار دارد.
/3039/1860
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.