به گزارش خبرنگار ایرنا، بر اساس اطلاعیه اداره کل هواشناسی گلستان که پنجشنبه شب با امضای نوربخش داداشی مدیرکل هواشناسی استان به ایرنا نمابر شد، امشب برای این استان افزایش ابر، بارش پراکنده، مه بویژه در نواحی کوهستانی و در شنبه شب نیز بارش پراکنده و مه آلوده پیش بینی می شود.
براساس این گزارش، امواج سامانه کم فشار حرارتی به تدریج از یکشنبه 11 فروردین 98 گلستان را تحت تاثیر قرار داده و تا دوشنبه با تقویت جریان های جنوبی، افزایش قابل ملاحظه دما و وزش نسبتا شدید باد رخ خواهد داد.
برپایه این گزارش؛ پس از آن بتدریج موج اصلی و ناپایداری سامانه بارشی بار دیگر از روز دوشنبه 12 فروردین وارد گلستان شده و موجب افزایش ابر همراه با رگبار و آذرخش و گاهی وزش باد شدید خواهد شد.
ناپایداری جوی در گلستان تا روز چهارشنبه 14 فروردین ادامه خواهد داشت و پس از آن وضعیت جوی در این استان پایدار می شود.
گفتنی است استان گلستان در آخرین روزهای سال 97 با یکی از کم نظیرترین بارش های تاریخ خود مواجه بود بطوریکه برابر داده های هواشناسی در نقاط مختلف این استان بین 74 تا 353 میلی متر باران در مدت زمان کوتاهی بارید.
برای مقایسه این حجم از بارندگی باید یادآور شد که میانگین بارش سالیانه گلستان 450 میلی متر است ضمن اینکه باران شیراز که تعدادی از شهروندان و مسافران نوروزی را به کام سیلاب فرود برد فقط 17 میلی متر بوده است ولی در بیابانهای کم باران شمال گلستان بارش 74 تا 120 میلی متر بود.
این میزان بارندگی در ارتفاعات و نقاط بالادستی سدهای گلستان از جمله گالیکش، مینودشت، آزادشهر و رامیان بین 220 تا 353 میلی متر تقریبا در یک شبانه روز بوده است ضمن اینکه حجم زیادی از برف ماندگار قبلی را نیز ذوب کرده است.
بارش شدید باران اخیر در گلستان باعث سر ریز شدن سد گلستان در گنبدکاووس، سد بوستان در کلاله و سد وشمگیر در آق قلا شد که به دنبال آن سیل از شرق استان آغاز و با طغیان رودخانه های گرگان رود، چهل چای، قره سو و اوغان بخش های وسیعی از شمال و غرب گلستان را به زیر آب برد.
با گذشت حدود 10 روز سرریز سدهای استان گلستان همچنان با جوش و خروش زیاد ادامه دارد.
بر اثر سیل ناشی از این بارندگی و برابر آخرین آمار رو به تزاید به 17 هزار و 800 خانه مسکونی مردم گلستان خسارت جدی وارد شده که دست کم 2 هزار و 800 واحد آن نیازمند نوسازی است.
سیل و حوادث ناشی از آن نظیر تخریب منازل و واژگونی قایق تاکنون جان 7 نفر را در گلستان گرفته و یک نفر همچنان مفقود است.
شهرهای آق قلا، گُمیشان، گنبد، سیمین شهر و بسیاری از روستاهای این مناطق گلستان بیشتر از سایر نقاط استان بر اثر وقوع سیل آسیب دیده اند.
تلف شدن 2 هزار و 200 راس دام سبک، 20 راس دام سنگین و اسب و افزون بر 700 هزار قطعه مرغ، نابودی بخش های وسیعی از مزارع و باغات، مرغداری ها، دامداری ها و مراکز آبزی پروری، خسارت یکهزار و 500 میلیارد ریالی به زیرساخت ها و حوزه تاسیسات آبی و بیکار شدن 3 هزار نفر ناشی از آسیب و تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی از جمله بخشی خسارت های سیل گلستان تاکنون است و روند تخریب ها همچنان ادامه دارد.
به گزارش ایرنا گلستان یکی از استان های مستعد سیل کشور است که در سال های گذشته همواره شاهد بروز این پدیده طبیعی همراه با تلفات فراوان بوده است.
بزرگترین سیل این استان در مرداد 1380 و مرداد 1381 رخ داد که در آن بیش از 300 نفر جان خود را از دست دادند و خسارت های سنگین زیادی به بخش های گوناگون استان وارد شد.
اقلیم جغرافیایی خاص و اختلاف شدید ارتفاع نقاط مختلف گلستان باعث تشدید خسارت های سیل منطقه می شود که به باور کارشناسان اجرای طرح های آبخیزداری، احداث سد و اجرای فنی تر و دقیق تر طرحهای عمرانی همچون جاده سازی راهکار کاهش خسارات و تلفات سیل گلستان است.
گلستان افزون بر 20 هزار کیلومتر مربع مساحت دارد و حدود 1.9 میلیون نفر جمعیت آن در سطح 14 شهرستان منطقه زندگی می کنند و اقتصاد آن بر کشاورزی متمرکز است.
6204/3091/2729
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.