به گفته آنان، بخش خصوصی گلستان توان سرمایه گذاری در طرح های بزرگ را ندارد و هم اینک حوزه صنعت و معدن استان برای رفع موانع تولید، گسترش فعالیت ها و بهره مندی از وام های کم بهره و اعتبارات صندوق توسعه ملی نیازمند توجه بیشتر است.
به گزارش خبرنگار ایرنا آنان علاوه بر ضرورت پرداخت وام کم بهره، خواستار حذف شیوه نامه ابلاغی معافیت مالیاتی استقرار شهرک ها تا شعاع بعد از 30 کیلومتر از مرکز استان، بهره مندی از اعتبارات صندوق توسعه ملی در اجرای صنایع بزرگ منطقه و تعیین تکلیف مجتمع پتروشیمی گلستان با بیش از 12 سال سن از آغاز ساخت آن شدند.
امیر یوسفی عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت گلستان گفت: حمایت دولت از تولیدکنندگان یک ضرورت بوده، زیرا هم اینک پرداخت وام با بهره های سنگین مشکل تولید را رفع نکرده و برای تولیدکننده بدهی نیز به بار می آورد.
وی اظهار داشت: برای تولید قابل رقابت در بازار و صادرات آن تولیدکننده نیازمند وام سه درصدی بوده تا با اطمینان خاطر به تولید ادامه دهد.
یوسفی؛ کشاورزی گلستان را مزیت استان بیان کرد و افزود: این استان ظرفیت خوبی در بخش تولیدات کشاورزی داشته اما توسعه صنایع تبدیلی و ایجاد ارزش افزوده محصولات و افزایش فرصت های شغلی و درآمد ساکنان منطقه نیازمند حمایت پررنگ تر دولت است.
وی معتقد است که با وجود افزون بر 667 هزار هکتار اراضی کشاورزی گلستان، تاکنون صنایع تبدیلی آن توسعه مطلوبی نداشته است.
به گفته وی، امروز کشاورزان گلستان در تولید کمی و کیفی برخی محصولات راهبردی کشور بویژه گندم رتبه برتر را دارند ولی صنایع تبدیلی برای فرآوری این تولیدات ایجاد نشده و بسیاری از محصولات به صورت خام از استان خارج می شود.
دیگر عضو خانه صنعت و معدن گلستان که مدیرعامل شرکت سپار آیشان گرگان (تولید انواع بلوک های سقفی و دیواری پلی استایدن) هم است، نیز گفت: شیوه نامه معافیت مالیاتی تا شعاع بعداز 30 کیلومتر از مرکز استان که برای واحدهای صنعتی در شهرک ها و نواحی صنعتی اعمال می شود، در گلستان جذب کننده سرمایه گذار نبوده و به ضرر واحدهای فعال در جوار مرکز است.
نوری سعید بنی عقیل با بیان این که بخشنامه برای مناطق توسعه یافته کشور بوده و شامل گلستان نمی شود، افزود: پیشنهاد می شود که دولت برای کمک به رونق تولید و جذب سرمایه گذار در استان های توسعه نیافته همچون گلستان، این بخشنامه را حذف کند.
نایب رییس خانه صنعت، معدن و تجارت گلستان نیز معتقد است که برای توسعه صنعت استان و کارآفرینی علاوه بر بخش خصوصی، دولت نیز در قالب طرح های بزرگ اقدام به سرمایه گذاری کند.
امیر حسن سعادتی اظهار داشت: از یک هزار و 200 واحد صنعتی استان که بیشتر هم کوچک هستند، 90 درصد مربوط به بخش خصوصی بوده و بقیه هم توسط بخش عمومی اجرا شده است و ریالی از سرمایه گذاری صورت گرفته در این حوزه دولتی و در قالب طرح های ملی نیست.
وی خواست که بخشی از سرمایه گذاری دولت برای اجرای طرح های ملی به این استان سوق داده شود.
او افزود: مشکلات و فقر و بیکاری در پشت سرسبزی گلستان پنهان شده درحالی که با وجود شمالی بودن این استان هم اینک رتبه سوم فقر را در کشور بعد از سیستان و بلوچستان و کرمان با 30.66 درصد دارد.
به گفته وی، گر محدودیت سر راه رونق صنعت گلستان برداشته و شرایط برای سرمایه گذاری های ملی به منطقه باز شود، شاخص فقر در استان کاهش می یابد.
وی همچنین مرز مشترک با کشورهای حوزه 'سی آی اس' را یکی از مزیت ها و نقاط قوت گلستان بیان کرد و گفت: هنوز از این ظرفیت بهره کافی برای توسعه استان برده نشده است.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت گلستان هم با اشاره به کندی اجرای پتروشیمی استان گفت: این مجتمع از مصوبات سفر دولت قبل بوده و انتظار می رود که هم اینک بعد از 12 سال کلنگ زنی، سرنوشت اجرای آن مشخص شود.
الطفات کامیاب که ریاست هیات مدیره پتروشیمی گلستان را نیز برعهده دارد، افزود: 95 هزار نفر از مردم استان با خرید سهام 10 درصد از کل هزینه برآورد شده 5 تا 6 هزار میلیارد ریالی این مجتمع در آن سرمایه گذاری کرده اند.
وی معتقد است: مشکل پتروشیمی گلستان فقط به دست دولت و با اختصاص اعتبارات و منابع ملی حل شدنی است.
وی همچنین خواستار اجرای طرح های ملی در گلستان شد و گفت: امروز صنعت استان با طرح های کوچک و پرداخت تسهیلات با بهره 18 تا 20 درصد توسعه نخواهد یافت بلکه به تزریق منابع ملی و سرمایه گذاری دولت نیاز دارد.
به گفته وی، یکی از مشکلات رونق سرمایه گذاری در حوزه صنعت گلستان، استقبال نکردن سرمایه گذاران این خطه به خاطر وجود بخشنامه های دست و پاگیر و دریافت بهره بانکی بالا است.
به نظر می رسد رفع مشکلات فعالان این حوزه به رونق تولید، توسعه کارآفرینی، کاهش نرخ بیکاری جوانان استان و بویژه دانش آموختگان کمک کند.
به گزارش ایرنا استان گلستان با افزون بر 20 هزار کیلومتر مربع وسعت در شمال کشور هفت اقلیم از 13 اقلیم دنیا را در خود جای داده است، اراضی کم بازده و مستعد توسعه صنعت در شمال استان، راه اندازی 24 شهرک و ناحیه صنعتی و نیز منطقه ویژه اقتصادی اترک با وسعت افزون بر دو هزار هکتار از جمله مزیت های استان برای توسعه سرمایه گذاری صنعتی است.
همچنین فعالیت حدود 1200 واحد کوچک در دو حوزه صنعت و صنایع تبدیلی کشاورزی، وجود 667 هزار هکتار زمین زراعی و 33 هزار هکتار باغ مثمر و تولید پنج میلیون تن محصولات زراعی، دامی و طیور، 452 هزار هکتار عرصه جنگلی، 864 هزار هکتار مرتع، 110 هکتار از ساحل دریای خزر و عبور سالانه 20 میلیون گردشگر و زائر از دیگر نقاط و ظرفیت های استان گلستان برای توسعه است.
همسایگی گلستان با ترکمنستان و فراهم بودن زمینه ارتباط با کشورهای آسیای میانه از طریق ریلی (خط آهن ایران - ترکمنستان - قزاقستان) و زمینی، نزدیکی با بنادر امیرآباد بهشهر و نوشهر مازندران، فعال بودن گمرک اینچه برون گنبدکاووس و فعالیت فرودگاه بین المللی گرگان و کلاله از جمله ظرفیت های زیرساختی جذب سرمایه گذار در این خطه شمالی کشور است که باید برای بهره مندی بیشتر از آنها برنامه ریزی و حمایت شود.
6204/1648/2729
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.