روزنامه آفتاب با تیتر ایربگ خودرو لندرکروز چرا باز نشد؟ در ابتدا به معرفی شخصیت این افراد و شرح واقعه پرداخته و در ادامه با کارشناسان مساله گفت و گو کرد.
یک کارشناس خودرو می گوید: در بحث علل فنی بی شک باید یک تیم فنی که دسترسی به محل حادثه و خودروهای دخیل در حادثه داشته باشند؛ صحبت کنند.
فرید حسینی افزود: اما کم نیستند تصادفاتی در کشور که مراجع رسمی نیز مقصر اصلی یا یکی از مقصرین را بحث فنی خودرو دخیل در حادثه اعلام می کنند.
به گفته حسینی بر اساس قوانین کیفیت و بهره وری در اروپا یک شرکت خودروساز ممکن است سالانه قریب به یک میلیارد یورو ضمانت برای پرداخت خسارت ناشی از ضعف فنی محصولاتش ارائه دهد، در کشور ما نیز قانون مربوط به کیفیت و بهره وری در مجلس تصویب شده، اما اجرای آن چندان مورد توجه سازمان ها نیست، هر چند در بحث خودرو پیش بینی های خوبی صورت گرفته است.
این کارشناس می گوید: در واردات خودرو، برخی واردکنندگان غیراصلی برای استفاده از معافیت ها، کالاهای خود را با استفاده از نیروی فنی ارزان قیمت تر کشورهایی مانند امارات یا عمان قبل از وارد کردن به کشور مونتاژ می کنند، در واقع این مونتاژهای غیر اصولی برای کسب سود بیشتر صورت می گیرد، به همین خاطر مواردی مانند اشکال در سیستم ایمنی و باز نشدن ایربگ ها در خودروهای پیشرفته خارجی ممکن است پیش از آنکه به دلیل بروز اشکال در کارخانه مادر باشد، به این موارد مربوط باشد، که لازم است در بررسی همه جانبه حوادث این چنینی این مساله نیز به عنوان یکی از احتمالات در نظر گرفته شود.
حسینی خاطرنشان کرد: ایران در زمینه تصادفات جاده ای در زمره کشورهایی قرار دارد که بالاترین میزان تلفات انسانی را در حوادث رانندگی به خود اختصاص داده است، از این رو تدوین رویه توسعه فنی خودروها، کارشناسی در ابعاد مهندسی راه ها و تقویت فرهنگ رانندگی از جمله موضوعات کلیدی به شمار می رود که می توانند بر کاهش سوانح جاده ای تاثیر مستقیمی داشته باشند.
روزنامه آرمان با درج گزارشی با عنوان نقاط حادثه خیز و تصادفات رانندگی نوشت: با وجود افزایش آمار تصادفات و کشته و زخمی شدن هزاران نفر در طول سال طی 2 سال اخیر پلس راهور اقدام به شناسایی و اصلاح نقاط حادثه خیز کشور کرد.
طبق آمار موجود پنج هزار و 300 نقطه حادثه خیز در کشور وجود دارد که در سال هزاران نفر را به دام حوادث رانندگی می‌ کشاند.
در سال گذشته 16 هزار و 201 نفر در حوادث رانندگی ترافیکی کشته شده‌ اند، این در حالیست که در دنیا به ازای هر 10 هزار خودرو حدود 9 نفر کشته می ‌شوند، اما در ایران به ازای این تعداد خودرو 37 تن کشته می ‌شوند و این آمار بر ضرورت اصلاح راه‌ های کشور و بالابردن سطح ایمنی خودروها تاکید دارد.
در ادامه این مطلب آمده است: هشت هزار نقطه حادثه خیز کشور به پنج هزار و 300 مورد کاهش یافته است، از نقاط حادثه خیز موجود در کشور 2 هزار نقطه درون شهری و سه هزار و 300 مورد برون شهری هستند، نیاز داریم که تقاطع ‌های حادثه خیز همسطح به غیرهمسطح تغییر یابد و این مهم نیازمند بودجه و برنامه مدون است.
در استان گلستان هم بیش از 80 نقطه حادثه خیز و پرخطر وجود دارد که با اقدامات شورای ترافیک استان این نقاط کاهش یافته است، اما برای رسیدن به وضعیت مطلوب باید بودجه استانی مشخص در این زمینه اختصاص یابد.
روزنامه تجارت با درج مطلبی با عنوان کمبود بودجه عامل تلفات سنگین جاده ای نوشت: آمار تلفات جاده ‌ای در ایران بسیار بالا است. توسعه نیافتن راه ‌ها، کمبود منابع برای نگهداری جاده ‌ها، ارزانی استفاده از سیستم حمل و نقل به نسبت راه آهن و پایین بودن کیفیت خودروها دلایل و عوامل افزایش تلفات جاده‌ ای محسوب می ‌شود.
در دوره مدیریت عباس آخوندی در وزارت راه و شهرسازی اهتمام جدی برای توسعه راه‌ ها وجود نداشت و اقدامات عمده‌ ای در این زمینه صورت نگرفت، حالا نمایندگان مجلس به یاری وزیر جدید آمده ‌اند تا در این راستا با هم افزایی زمینه کاهش هرچه بیشتر تلفات جاده‌ ای را فراهم آورند.
محمدرضا رضایی کوچی نماینده مجلس در گفت و گو با خبرنگار تجارت می گوید: پیش ‌بینی ما این است که عدد تلفات جاده‌ ای در سال آینده افزایش داشته باشد و اگر می‌ خواهیم عدد همچنان کاهش یابد، باید به سمت تامین منابع برای نگهداری و توسعه راه ‌ها برویم که نیاز است تا قیر به مقدار کافی و با قیمت مناسب در اختیار دستگاه های متولی و اجرایی قرار داده شود.
وی ‌ادامه داد: با وجود آن که قیر با سختی به این دستگاه ‌ها می ‌رسد و کیفیت رویه ‌های آسفالتی بسیار پایین است، انتظار است که دستگاه‌ های اجرایی مشکلات خود را در آسفالت‌ ریزی حل و سپس با استفاده از روش‌ های جدید و مدرن کیفیت آسفالت را افزایش دهند.
در ادامه این گزارش آمده است: تعدد کارخانه های تولید آسفالت وظیفه این مرکز را بیشتر می ‌کند، زیرا به نظر می‌ رسد که در تولید مصالح نظارت خوبی انجام نمی ‌شود و دانه ‌بندی نامناسب آسفالت باعث شده تا آسفالتی که باید عمری طولانی داشته باشد در مدت‌ زمان کوتاهی از بین برود.
متاسفانه این موضع خیلی جا نیفتاد و هنوز بطور قطع در اکثر جاده‌ های کشور از آسفالت استفاده می‌ شود، به همین خاطر باید وزارت راه و شهرسازی نظارت خود را بر تولید و اجراشدن رویه‌ های آسفالتی بیشتر کند، اما در چند ماه گذشته شاهد افزایش صادرات قیر به کشورهای همسایه به دلیل افزایش قیمت ارز بوده این که این مساله باعث ایجاد مشکل برای شرکت ‌های راه‌ سازی کشور شده است.
روزنامه جوان نیز در یادداشتی با عنوان بوی خون در جاده‌ های گلستان نوشت: وضعیت راه‌ های کشور اصلا مناسب نیست و این را می ‌توان از میزان تصادفات و تلفات جاده ‌ای به خوبی فهمید.
روزانه صد‌ها نفر در جاده ‌ها جان می ‌سپارند و چندین برابر آن هم آسیب می‌ بینند یا معلول می‌ شوند، بدون شک حادثه تصادف رییس سازمان تامین اجتماعی و همراهانش در گرگان مشتی است از خروار که این بار به خاطر شهرت فوت کنندگان در صدر اخبار قرار گرفت، اما سال ‌ها است که رسانه‌ ها با انعکاس اخبار مرتبط با مشکلات و حوادث جاده‌ ای سعی در جلب توجه مسئولان در جهت رفع نواقص و پایین آوردن آمار کشته و زخمی شدگان راه ‌ها دارند، ولی گویی هنوز هیچ کس این امر را جدی نگرفته است.
در این میان استان گلستان به عنوان یکی از زیباترین استان‌ های کشور در طول سال پذیرای میلیون ‌ها مسافر و گردشگر داخلی و خارجی است که از وضعیت بد جاده ‌هایش رنج می‌ برد.
در کنار مشکلات آسفالت و ناهمواری‌ های مسیر‌های موجود در گلستان، جاده ‌های این استان از لحاظ داشتن علایم ترافیکی و هشدار دهنده راهنمایی و رانندگی نیز فقیر بوده و نیازمند بازنگری و توجه هستند، بطوری که در سال های اخیر، با افزایش حجم خودرو‌ها و ترافیک جاده ‌ای، علایم راهنمایی و رانندگی و نیز وضعیت جاده‌ ها و راه‌ های گلستان همچنان بدون تغییر باقیمانده است.
در ادامه این یادداشت که به قلم محمدرضا هادیلو نگاشته شد، می خوانیم: گلستان به خاطر موقعیت جغرافیایی و بهره ‌مندی از تاریخی کهن با میراثی ماندگار دارای موقعیتی خاص و ویژه‌ای است.
این استان به دلیل همجواری با استان ‌های خراسان شمالی، سمنان و مازندران یک شاهراه ارتباطی موثر در شمال کشور بوده و نقش تاثیرگذاری در حوزه حمل و نقل جاده ‌ای ایفا می‌ کند، اما نبود امکانات مورد نیاز برای رانندگان و ضعف زیرساخت‌ ها در محور‌های آن هر روز حوادث ناگواری را در مسیر‌ها و محورهایش رقم می‌ زند.
شاید ساده ‌ترین و ملموس ‌ترین نمونه، فقدان روشنایی در نقاط متعددی از محور بین ‌المللی تهران - گرگان - مشهد که یکی از جاده‌ های پرترافیک کشور به شمار می ‌رود، باشد که به شدت رانندگان این محور را عذاب می ‌دهد. مشکلی که سال‌ ها در مورد آن بحث می شود و هیچ مسئولی نه می ‌بیند و نه می‌ شنود، کافی است یکبار راه‌ های این استان تجربه شود تا وقوع هر حادثه‌ای را بپذیریم.
در برخی جاده‌ ها مانند توسکستان، خروج خودرو از جاده و سرازیر شدن به سمت راست، بدون تردید به مرگ سرنشینان منجر می ‌شود که دلیل آن، مشکلات اساسی در جاده و نداشتن شانه خاکی است.
همچنین در تعدادی از بریدگی ‌های جاده سراسری، نبود چراغ‌ های راهنمایی و رانندگی بر آسیب‌ پذیری و بروز حوادث افزوده و خسارت زیادی بر جان و مال مردم وارد کرده است.
سایر روزنامه های کشور نیز همچون آرمان امروز، ابتکار، قانون، اطلاعات، همشهری، ایران، جمهوری اسلامی، کیهان، مردمسالاری و شرق با درج اخبار و گزارش های مشابه ضمن پوشش این حادثه خواستار چاره جویی مسوولان شدند.
مجلات و نشریات هفتگی نیز نوشتند: حادثه گلستان نباید فراموش شود چراکه تنها بحث یک فرد یا مسوول مطرح نیست هرچند عزیز بودند و فقدانشان جانگذاز ؛ اما از این رهگذر بهانه ای برای جلوگیری از کشته شدن افراد بی گناه در جاده های کشور بویژه خطه شمال که قتل گاه شده؛ هم هست.
3014/2729
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.