به گزارش خبرنگار ایرنا، علی نصیبی روز یکشنبه در جلسه شورای اداری شهرستان آزادشهر، اظهار داشت: تسهیلات ضروری صندوق توسعه ملی برای روستاهای مرزی با سود چهار درصد و دیگر روستاها با 6 درصد برای فعالیت های اقتصادی و اشتغالزا در نظر گرفته شده که سهم استان گلستان از این محل بالغ بر 3200 میلیارد ریال است.
وی با بیان اینکه تاکنون 1600 میلیارد ریال از این اعتبارات به استان ابلاغ شده است گفت: بر اساس آمار، تا روز گذشته 413 طرح به کارگروه استانی رسید از این تعداد 353 طرح اشتغال روستایی با ارزش 293 میلیارد ریال و ایجاد اشتغال برای 635 نفر، برای برخورداری از تسهیلات به بانک های عامل معرفی شده اند.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان، تسهیلات بانک سینا را دومین منبع اجرای طرح های اشتغالزا در روستاها ذکر کرد و گفت: این تسهیلات کلیه فعالیت های اقتصادی قابل انجام در روستا به جز دام و طیور را شامل می شود و پنج درصد از سود تسهیلات به وسیله بنیاد علوی، پنج درصد دیگر از طریق معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری پرداخت شده و رقم ناچیزی بر عهده دریافت کننده تسهیلات است.
وی گفت: تسهیلات بانک سینا به کارمندان دولت علاقه مند به سرمایه گذاری در روستا که نمی توانند از تسهیلات صندوق توسعه ملی استفاده کنند نیز قابل پرداخت است تا از اشتغالزایی و فعالیت های صنعتی و اقتصادی در روستا حمایت شود.
نصیبی گفت: با توجه به ضرورت توسعه اقتصادی روستاها، دهیاری ها نیز بایستی با مشارکت اجرای طرح های اشتغالزا به سمت درآمدزایی پایدار حرکت کنند و در این زمینه طرح های گوناگونی از قبیل کارخانجات تولید آسفالت، ابزارآلات پارک و پازل، احداث رستوران و پمپ بنزین در دست بررسی است که بخشی از آنها تایید شده و در مرحله انجام پروژه است.
نصیبی با اشاره به وقوع بلایای طبیعی در استان گلستان تصریح کرد: دهیاران با توجیه روستانشینان نسبت به وقوع بلایای طبیعی خصوصا سیل، نسبت به بیمه حوادث منازل مسکونی روستایی اطلاع رسانی لازم را انجام دهند.
وی افزود: براساس دستورالعمل جدید، دو درصد بودجه جاری دهیاری ها می تواند صرف بیمه حوادث روستاییان شود به شرطی که سهم دهیاری ها 30 درصد باشد و 70 درصد دیگر از سوی مردم تامین شود.
به گزارش ایرنا، فرماندار شهرستان آزادشهر نیز در این جلسه بیان کرد: روستاییان منطقه از مشکلات عدیده ای رنج می برند که یکی از اصلی ترین آنها نداشتن ضامن و عدم توانایی برای تامین تضامین به منظور بهره مندی از تسهیلات بانکی است.
سیدرسول حسینی خاطرنشان کرد: این موضوع افزون بر آنکه باعث عقب افتادگی روستاها می شود، به ایجاد نارضایتی در این قشر نیز کمک می کند.
وی افزود: می توان راهکارهای جدیدی برای رفع مشکل تامین تضامین از سوی روستاییان نظیر استفاده از ملک های روستاییان، استفاده از یارانه خانوارها برای بهره مندی از تسهیلات و دیگر راه ها در نظر گرفت.
فرماندار شهرستان آزادشهر با انتقاد از برخی طرح های روستایی بیان کرد: بنیاد مسکن در روستاها تلاش زیادی می کند اما یکی از مشکلات موجود در روستاها رهاسازی آب های سطحی پس از خروج از روستا است که این آب ها با انتقال به مزارع باعث ناراحتی برخی روستاییان شده و لازم است برای آن چاره ای اندیشی شود.
شهرستان 96 هزار نفری آزادشهر در شرق استان گلستان قرار دارد که 41 هزار نفر از این جمعیت را روستانشینان تشکیل می دهند.
9433/1860
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.