غلظت خون شامل داشتن تعداد بیشتر از حد نرمال سلول خونی متمرکز در خون می‌ شود. خون انسان شامل اجزای جامد مانند گلبول‌ های قرمز ، گلبول‌ های سفید و پلاکت‌ ها می ‌شود. همچنین در خون انسان ماده مایعی تحت عنوان پلاسما هم وجود دارد. غلظت خون به داشتن تعداد بیش از حد گلبول قرمز نسبت به پلاسما گفته می‌ شود. پلی سیتمی باعث می‌ شود که فرد دارای سطح بالایی از هماتوکریت یا هموگلوبین شود.

خون بخش مایع حیاتی موجود در بدن ما محسوب می‌ شود که شامل ترکیبی از پلاسما ، گلبول‌ های قرمز ، گلبول‌های سفید و پلاکت‌ ها است. خون اکسیژن و مواد غذایی اطراف بدن را حمل می ‌کند و ضایعات سلولی را دفع می ‌کند. اگر تعداد گلبول های قرمز خون از حد طبیعی فرا تر رود بیماری غلظت خون ایجاد می شود. این بیماری بسیار آهسته رشد می‌ کند و اگر آن را درمان نکنید یک تهدید برای زندگیتان است اما کسانی که به خوبی از آن مراقبت کنند شانس یک زندگی طولانی مدت را خواهند داشت. گفتنی است این شرایط در مردان ، بیشتر از زنان رایج است. در ادامه به علت ، درمان و علائم غلظت خون میپردازیم.. 

یکی از راه های درمان غلظت خون به روش سنتی ،  فصد خون می باشد.  اما پیدا کردن شخص و مکان معتبر برای انجام این کار بسیار دشوار است زیرا این عمل به دلیل سر و کار داشتن با خون از حساسیت بالایی بر خوردار است. برای استفاده از خدمات فصد خون درمنزل با مجرب ترین پرستاران و متخصصان در این زمینه به همراه تجهیزات پیشرفته و استریلیزه با آرامش خاطر و اطمینان کامل کلیک کنید.

 

 

 

غلظت خون چیست ؟

غلظت خون ، یا اریتروسایتوسیز یا پلی‌ سیتمی ، به داشتن تعداد بیش از حد سلول خونی قرمز متمرکز گفته می‌ شود. بعضی از دلایل ایجاد این حالت مانند دی‌هیدرات بودن بدن خطر کمتری دارند .

همان‌ طور که گفته شد غلظت خون شامل داشتن تعداد بیشتر از حد نرمال سلول خونی متمرکز در خون می‌ شود. خون انسان شامل اجزای جامد مانند گلبول‌ های قرمز ، گلبول‌ های سفید و پلاکت‌ ها می ‌شود. همچنین در خون انسان ماده مایعی تحت عنوان پلاسما هم وجود دارد. غلظت خون به داشتن تعداد بیش از حد گلبول قرمز نسبت به پلاسما گفته می‌ شود. پلی سیتمی باعث می‌ شود که فرد دارای سطح بالایی از هماتوکریت یا هموگلوبین شود

 

 

سطح هماتوکریت : هماتوکریت تعداد گلبول ‌های قرمزیست که فرد در خون خود دارد. 

سطح هموگلوبین : هموگلوبین یک پروتئین حیاتیست که در گلبول‌ های قرمز یافت می‌ شود .

چه عواملی موجب بالا رفتن غلظت خون می شوند ؟

پلی ‌سیتمی رشد بسیار آهسته‌ ای دارد و معمولاً در سنین بالاتر خود را نشان می ‌دهد. علت ایجاد غلظت خون ممکن است اولیه یا ثانویه باشد ، علل اولیه ، علل ارثی و ژنتیکی هستند و فرد از بدو تولد آن ‌ها را دارد ؛ اما علل ثانویه پلی ‌سیتمی به دلیل بیماری ‌های دیگر مثل بیماری‌ های قلبی و عروقی ایجاد می ‌شود.

افزایش تعداد گلبول‌ های قرمز خون ممکن است به دلیل کاهش سطح اکسیژن ، بیماری ‌های کلیوی یا مشکلات مربوط به مغز استخوان باشد. زمانی که سطح اکسیژن بدن پایین باشد ، بدن گلبول ‌های قرمز بیشتری تولید می‌ کند تا شرایطی که منجر به کاهش سطح اکسیژن شده را جبران کند. برخی از عواملی که منجر به کاهش سطح اکسیژن و به دنبال آن افزایش تعداد گلبول‌ های قرمز می‌ شوند ، عبارت‌ اند از: 

نارسایی و بیماری قلبی (مانند بیماری قلبی مادرزادی در بزرگ ‌سالان)

هموگلوبینوپاتی (شرایطی که در بدو تولد وجود دارد و منجر به کاهش ظرفیت حمل اکسیژن گلبول‌های قرمز می‌ شود)

زندگی در ارتفاعات بالا

بیماری انسدادی مزمن ریه 

فیبروز ریوی

اختلالات ریوی

استرس و اضطراب

بیماری آپنه خواب

مصرف سیگار و اعتیاد به نیکوتین

علاوه بر این برخی از داروها می‌ توانند تولید گلبول‌ های قرمز را در بدن افزایش دهند. این دارو ها عبارت ‌اند از: 

تزریق هورمون اریتروپویتین (هورمون اریتروپویتین تولید گلبول ‌های قرمز را تحریک می‌ کند)

داروهای استروئیدی آنابولیک

تزریق خون

کم‌ آبی بدن منجر به افزایش غلظت خون می‌ شود. در اثر کم‌ آبی بدن ، حجم میزان پلاسمای خون کاهش یابد و به‌این‌ترتیب تعداد گلبول‌ های قرمز نسبت به حجم کلی خون افزایش می ‌یابد .

غلظت خون چه علائم و نشانه هایی دارد ؟

پلی سیتمی اغلب بدون علامت است. بیماران ممکن است تا زمانی که تعداد گلبول های قرمز بسیار بالا نباشد ، علائم قابل توجهی را تجربه نکنند. برای بیماران با افزایش قابل توجه هموگلوبین یا هماتوکریت برخی از علائم غیر اختصاصی عبارتند از: 

 قرمز رنگ شدن کم چهره 

 سردرد ، تاری دید گذرا. سایر علائم حمله ایسکمیک گذرا یا سکته مغزی

سرگیجه ، خستگی 

خونریزی غیر معمول ، خونریزی ناحیه بینی 

درد در شکم ناشی از بزرگ شدن طحال در پلی سیتمی ورا 

درد در دست و پا   

خارش ، به خصوص بعد از دوش آب گرم 

بی حسی یا گزگز در قسمت های مختلف بدن

 

 

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیغاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.