کلنگزنی پروژه بزرگ آبیاری یکهزار و 200 هکتار از اراضی خسته و تشنه دشت لیشتر گچساران به زمین خورد.
به گزارش ایلنا، مردمی که سالهای قبل برای آبرسانی به 400 هکتار از اراضی خود امیدوار بودند اما آن پروژه به دلایلی به سرانجام نرسید و امروز نماینده کشاورزان به مسئولان ارشد این استان گفت که مردم این منطقه مارگزیده هستند هرچند اینبار دل به سازمان جهاد کشاورزی بستند تا بلکه زمینهای تشنه آنان سیراب شوند.
غلامرضا تاجگردون در این آیین گفت: هوا گرم است و انتظار مردم در این هوا کار سختی است اما کاری که قرار است اتفاق بیفتد ارزش آن را دارد.امیدوارم این طرح در یک هوای مطلوبتر افتتاح و تحویل مردم شود.
نماینده مردم باشت و گچساران در مجلس ابتدا به گلایههای مردم پاسخ داد و گفت: آبرسانی به دشت لیشتر از سد کوثر به دراز کشید و همواره مردم آن را به عنوان یک گلایه مطرح میکنند اما واقعیت این است که طولانی شدن این پروژه به این دلیل بود که کارکرد و سیاست دولت در استفاده از آب و اینگونه طرحها تغییر کرده و این پروژه که اعتباری نداشت برای تأمین مجدد اعتبار، کار سختی در پیش داشت که امروز با زحمات بچههای عزیز جهاد کشاورزی شروع شده و ادامه این کار مهم تا تحویل به کشاورز، به آنها سپرده شده است.
وی با قدردانی از زحمات قبلیها در این پروژه، گفت: به مدیران جهاد کشاورزی خسته نباشید میگویم و از همه مسئولان ارشد این استان میخواهم جهاد کشاورزی را در این دست از پروژهها به شکل ویژه حمایت کنند.
تاجگردون افزود: واقعیت این است که با اجرای این پروژه، عدد بزرگی به سفره کشاورزان این منطقه میروند؛ شما سایر استانها و سایر مناطق همین استان خودمان را ببینید و حداکثر استفاده را از این فرصتها ببرید.
وی با تأیید کاهش شدید آب پشت سد کوثر توضیح داد: نمیتوانیم دست روی دست بگذاریم؛ ما به امید زنده هستیم و خداوند هم بخشنده و مهربان است انشاالله که بارشهای الهی بار دیگر بر این سرزمین میبارند.
تاجگردون گفت: ظرفیت گچساران و باشت برای تبدیل اراضی آبی به دیم حدود 16 هزار هکتار است که این ظرفیت تا سه سال دیگر تکمیل و تحول اساسی در این زمینه خواهیم داشت.
وی از تاجالدینی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد پرسید که تا چه زمانی این پروژه را تحویل میدهید که تاجالدینی پاسخ داد در صورت حمایت مالی پروژه و مشارکت خود مردم و کشاورزان تا یکسال آینده این پروژه را به اتمام میرسانیم.
تاجگردون ادامه داد: اگرمثل کارهای قبلیتان کارکنید مطمئنم کمتر از یکسال هم آن را به اتمام میرسانید.
وی ضمن تأکید به همه مسئولان ذیربط در شهرستان و استان برای تزریق به موقع اعتبارات به پروژه آبرسانی به لیشتر قول داد تا در تأمین اعتبار به جهاد کشاورزی همکاری لازم را داشته باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این آیین گفت: امروز اتفاق مهمی در یکی از دشتهای حاصلخیز این استان شروع شده که از بچههای زحمتکش جهادکشاورزی و حمایتهای نماینده مردم، قدردانی میکنم.
عزیز فیلی ادامه داد: بیش از پنج هزار هکتار از اراضی این دشت مستعد آبیاری تحت فشار هستند که امیدوارم فاز اول آن در سطح یک هزار و 200 هکتار کمتر از یکسال آینده افتتاح شود.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویداحمد قول داد تا این پروژه را به لحاظ مالی حمایت کند.
فرماندار گچساران که در حوزه کشاورزی شهرستان تحت مدیریتش بارها قیچی و کلنگهای زیادی به خود دیده در این آیین گفت: در وضعیت بیآبی این روزها، شروع چنین پروژههایی ازیکطرف مایه افتخار و امید هستند و از طرفی این نکته را یادآوری میکنند که مردم قدر آب و چنین سرمایهگذاریهایی را بدانند.
عبدالرحیم رحیمی افزود: امروز کلنگ آبیاری یکهزار و 200 هکتار از این اراضی به زمین زده شد و امیدوارم در آینده نیز فازهای بعدی و همه دشت لیشتر و دیگر دشتهای این استان زیر آب بروند و سالهای پربارانی در پیش داشته باشیم.
فرماندار گچساران با بیان اینکه مشارکت مردم شرط اصلی در حمایت مالی از این پروژه است، ادامه داد: از رئیس سازمان جهاد کشاورزی و همکارانش انتظار دارم تا با تدبیر و درایت در کمترین زمان ممکن این پروژه مهم را تحویل مردم بدهند.
الیاس تاجالدینی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این آیین گفت: چالش خشکسالی، بخش کشاورزی را با مخاطرات جدی روبرو کرده است ولی با تدبیر میشود این وضعیت را مدیریت و از آن عبور کرد.
وی با بیان اینکه سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی در راستای مقابله با وضعیت کمآبی است، تصریح کرد: توسعه باغات در اراضی شیبدار، توسعه کشتهای گلخانهای و اجرای روشهای نوین آبیاری با این اهداف در حال توسعه در کشور هستند.
تاجالدینی افزود: در سطح کشور، 28 درصد اراضی آبی به سیستمهای آبیاری تحت فشار تبدیل شدند و در استان کهگیلویه و بویراحمد حدود 46 درصد و در شهرستان گچساران 86 درصد اراضی آبی به سیستمهای نوین آبیاری مجهز شدند که توفیق بزرگی است.
وی با بیان اینکه توسعه سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار در همه مناطق این استان در برنامه سازمان جهاد کشاورزی است، ادامه داد: امروز دنیا تولید محصولات کشاورزی را بر اساس مصرف یک قطره آب میسنجد که ما نیز باید قدر آب را بدانیم و به بهترین شکل از آن استفاده کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در فاز نخست عملیات آبرسانی در شبکه سه و چهار و در سطح یک هزار و 200 هکتار از اراضی دهستان لیشتر آغاز شده است که اعتباری بالغ بر 22 میلیارد تومان مورد نیاز است.
تاجالدینی با بیان اینکه شش میلیارد تومان ازاین اعتبارات ازمحل استانی باید تأمین شود، گفت: از مسئولان ارشد استانی و شهرستانی و نماینده مردم گچساران در مجلس انتظاردارم که برای حمایت مالی از این پروژه از هیچ حمایتی، دریغ نکنند.
وی همچنین از مردم تقاضا کرد تا اگر تعهد جهاد کشاورزی و اتمام این پروژه برای آنها مهم است، سهم خود را در مشارکت مالی (15 درصد) پرداخت و نشان دهند که به اهمیت این پروژه واقف هستند.