محمدرضا فاضل روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حدود 800 نفر هم اکنون در سد چم شیر مشغول به فعالیت هستند و امید می‌رود با جذب اعتبارات جدید این طرح تا پایان امسال آبگیری شود.
وی بیان کرد: پیشرفت فیزیکی طرح سد چم شیر هم اکنون 70 درصد است.
فاضل پیشرفت فیزیکی بدنه سد را 75 و بتن ریزی را 58 درصد برآورد کرد.
معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران گفت: اعتبار ارزی این طرح 229 میلیون یورو است که از این میزان تاکنون 95 درصد جذب شده است.
وی حجم کل مخزن این سد را 2 میلیارد و 300 میلیون متر مکعب با مساحت 51 کیلومتر مربع، طول دریاچه 48 کیلومتر و تراز نرمال از سطح دریا را 604 متر عنوان کرد.
وی بیان کرد: سه نیرو گاه 55 مگاوات و 2 نیروگاه 5/5 مگاواتی هم اکنون در این سد در حال ساخت است که با بهره برداری از این طرح‌ها سالانه 482 گیگاوات انرژی در ساعت تولید می‌کند.
فاضل ابراز کرد: تأمین آب آشامیدنی و صنعت، بهره‌مند شدن 100 هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، ذخیره و کنترل آب رودخانه زهره به میزان یک میلیارد و 800 میلیون متر مکعب، تولید 282 مگاوات برق آبی، کنترل سیلاب‌های مخرب رودخانه زهره، اشتغال زایی در زمان اجرای طرح و زیر ساخت‌های صنعت گردشگری و پرورش ماهی از مهمترین مزایای این سد است.
وی اظهار داشت: مطالعه احداث سد چم شیر در سال 77 آغاز و در سال 90 فاز اول مطالعه آن تکمیل شد.
فاضل با بیان اینکه این سد در هر ثانیه 500 متر بر ثانیه آب تخلیه می‌کند ادامه داد: تراز سد چم شیر از سطح دریا برای آبگیری تا سال آینده به 560 متر خواهد رسید.
معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران ابراز داشت: در این تراز بیش از یک میلیارد متر مکعب آب در پشت سد چم شیر ذخیره خواهد شد.
سد چم شیر بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی (آر. سی. سی) ایران است.
نیروگاه و سد چم شیر در 25 کیلومتری جنوب شرقی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد و بر روی رودخانه زهره ساخته می‌شود.
8143/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.