علی رضا رستگار روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به لیمو حدود 63 هکتار بابونه 11/5 هکتار، آلوورا 7/6، استویا 2/55 هکتار، انجدان رومی 4 هکتار، زعفران 3/4 هکتار، ملیس 1/15 هکتار، نعناع فلفلی 1/4، زیره یک هکتار و سرخارگل یک هکتار کشت شده است.
وی افزود: سالانه حدود 270 تن از اراضی زراعی گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد برداشت می شود.
رستگار بیان کرد: از محل تسهیلات اشتغال روستایی بیش از 30 پرونده برای کاشت گیاهان دارویی، زعفران و گل نرگس به کارگروه اشتغال روستایی معرفی شده است.
وی عنوان کرد: به طور متوسط برای کاشت هر هکتار 250 میلیون ریال تسهیلات در نظر گرفته شده است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: سه شرکت از جمله زرد بند- سینره و آسه در کهگیلویه و بویراحمد در زمینه گیاهان دارویی فعالیت دارند.
وی ابراز داشت: شرکت آسه تک محصولی بوده و در زمینه گیاه دارویی شیرین بیان فعالیت دارد.
رستگار گفت: کشاورزان می توانند با مراجعه به این شرکت ها گونه های مورد نیازی که این شرکت ها فرآوری می کند را با عقد قرار تولید و محصول خود را به این شرکت ها بفروشند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: این سازمان اراضی شیب دار را نیز برای کشت گونه های دارویی واگذار می کند.
وی افزود: کاشت گل محمدی از سه سال گذشته در این استان آغاز شده که حدود 55 هکتار آن در مناطق دهنو بویراحمد و کاکان در اراضی دیم کشت شده و گل محمدی در این مناطق برای اولین بار به گل نشسته اند.
از حدود 2 هزار و 100 گونه گیاهی شناسایی شده در کهگیلویه و بویراحمد 425 گونه گیاه دارویی است.
از مهمترین گونه‌های دارویی در منطقه حفاظت شده دنا می توان به درمه، بومادران، زرآبی (چای کوهی) بابونه، هلپه، لیزک (بن سرخ) کتیرا، گل گاوزبان، کارده، میخک، تره وحشی، بیلهر، بن سیاوش، پشموک، چویل و ریواس اشاره کرد.
کهگیلویه و بویراحمد یک میلیون و 722 هزار و 800 هکتار عرصه جنگلی و مرتعی دارد که از این میزان 999 هزار و 100 هکتار جنگل و 723 هزار و 700 هکتار مرتع است.
9868/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.