هوشنگ سیاوش پور روز چهارشنبه در حاشیه اعطای بسته‌های حمایتی کودکان کار در یاسوج در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 100 درصد این کودکان صاحب خانواده تک سرپرستی یا 2 سرپرستی (پدر و مادر) هستند.
وی تصریح کرد: بیش از 95 درصد آنها به دلیل فقر مالی، سختی شرایط زندگی و تأمین معیشت خود در مشاغل کاذب اشتغال به کار دارند.
سیاوش پور برخی از این مشاغل کاذب را شامل دست فروشی، شست و شوی خودروها، گل فروشی، کارگری و پادویی در کنار معابر و خیابان‌ها عنوان کرد.
وی افزود: اداره کل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد نیز در راستای اجرای طرح مهرانه اقدام به اعطای بسته‌های حمایتی به این کودکان کرده است.
سیاوش پور بیان کرد: خانواده‌های آنان نیز از خدمات حمایتی، آموزشی و فرهنگی اداره کل بهزیستی بهره مند شده‌اند.
سال گذشته 176 کودک کار و خیابانی شناسایی و در سال 1396 نیز بیش از 120 کودک دیگر به این آمار اضافه شدند.
سیاوش پور هدف از اجرای طرح مهرانه را تشویق بیش از پیش کودکان کار و خیابانی به ادامه تحصیل و ترغیب و توجه خانواده‌ها به آینده آنان عنوان کرد.
وی گفت: در این طرح کیف و کفش، لباس فرم مدارس، لوازم التحریر، پوشاک فصل و اغذیه مناسب میان کودکان و خانواده‌های آنان توزیع شد.
توزیع بسته حمایتی آموزشی مهرانه از 30 شهریور ماه سال جاری آغاز شده است.
سیاوش پور خواهان همکاری و هم افزایی دستگاه‌ها و مسئولان و متولیان امور فرهنگی و اجتماعی برای ساماندهی و حمایت بیش از پیش به کودکان کار و خیابانی در استان شد.
معاون بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به مهم‌ترین عوامل دخیل در افزایش کودکان کار و خیابانی گفت: وجود فقر فرهنگی، ضعف دانش و آگاهی خانواده‌ها بیش از فقر مالی در بروز این آسیب اجتماعی نقش آفرین است.
وی ابراز داشت: مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده شمیم زندگی دنا به‌منظور حمایت از کودکان کار در شهر یاسوج فعال است که تحت نظارت بهزیستی به امر شناسایی کودکان کار و ارائه خدمات حمایتی به آنان می‌پردازد.
سیاوش پور تصریح کرد: از جمله عواملی که در افزایش کودکان کار و خیابان تأثیر گذار است می‌توان به مهاجرت بی‌رویه بیش از 80 هزار حاشیه نشین این استان اشاره کرد که بدون توجه به زیرساخت‌های لازم روز به‌روز بر تعداد جمعیت آنها اضافه می‌شود.
وی افزود: بیش از 90 درصد کودک کار و خیابان کهگیلویه و بویراحمد در مناطق حاشیه نشین سکونت دارند.
بیش از 70 درصد آسیب‌های اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد مربوط به مناطق حاشیه نشین این استان است.
وضعیت کنونی استان از لحاظ نرخ کودکان کار نموداری افزایشی دارد.
طرح‌های حمایتی و پیشگیرانه برای ساماندهی کودکان کار در قالب ارائه آموزش، مشاوره و مهارت افزایی به خانواده‌های آن‌ها در دست اجراست.
براساس آمارها این استان از حیث نرخ تعداد کودکان کار و خیابانی جزء 10 استان اول کشور است.
کهگیلویه و بویراحمد براساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن 1395 بیش از 713 هزار نفر جمعیت دارد.
خبرنگار: فهیمه قهرمانی** انتشار دهنده: سید ولی موسوی نژاد
9868/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.