عزت الله بهشتی فر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال 87 فقره آتش سوزی در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد مهار شد.
وی بیان کرد: جنگل‌ها و مراتع پیچاب، کوه لار، کوه عنا در باشت، انبار شاهی در گچساران، مختار و گردوه در بویراحمد، بهرام بیگی در دنا و شرابگروه در چرام از مناطق آتش سوزی شده در سال جاری است.
بهشتی فر آتش زدن «پس چر» مزارع بعد از برداشت محصول و بی احتیاطی گردشگران را از مهمترین علت‌های آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع این استان ذکر کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: نبود چرخبال اطفای حریق و کمبود نیروهای قرقبان از موانع مهار آتش سوزی در مناطق سخت گذر این استان است.
وی عنوان کرد: به دلیل سخت گذر بودن بسیاری از مناطق این استان نیروهای امداد و نجات پس از ساعت‌ها پیاده روی به منطقه بروز حادثه می‌رسند که این امر در طولانی شدن مهار آتش و افزایش خسارت‌ها نقش مهم دارد.
بهشتی فر گفت: 26 نقطه در معرض خطر آتش سوزی شناسایی کهگیلویه و بویراحمد برای کاهش آتش سوزی‌ها شناسایی، پهنه بندی و با انتخاب دیده بان و ارائه کلاس‌های آموزشی در قالب طرح حفاظت مشارکتی به مردم واگذار شده است.
براساس برآورد کارشناسان، آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع ملی این استان از سال 1385 تا پایان سال 1395 بیش از هشت هزار و 700 هکتار از منابع ملی را نابود کرده است.
کهگیلویه و بویراحمد با توجه به موقعیت اکولوژیکی و توپوگرافی خاص خود دارای پوشش گیاهی، جانوری و منابع حیاتی متنوعی است به‌گونه‌ای که افزون بر 20 درصد پوشش جنگلی زاگرس و حدود 40 درصد گونه‌های دارویی کشور را در خود جای داده است.
کهگیلویه و بویراحمد یک میلیون و 722 هزار و 800 هکتار عرصه جنگلی و مرتعی دارد که از این میزان 999 هزار و 100 هکتار جنگل و 723 هزار و 700 هکتار مرتع است.
استان کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران قرار دارد.
خبرنگار: فرزانه شریفی** انتشاردهنده: سید ولی موسوی نژاد
8143/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.