به گزارش ایرنا، درحالی‌که برخی از مردم با شکار بی‌رویه گونه‌های حیات‌وحش و بوته کنی گیاهان کوهی تیشه به ریشه طبیعت می‌زنند این 2 شهروند با کشت گیاهان کوهی در منزل شخصی خود و نگهداری از گونه‌های مصدوم حیات‌وحش برای صیانت از محیط‌زیست دست‌به‌کار شده‌اند.
یحیی نظری طبیعت دوستی 77 ساله، از اهالی روستای علی‌آباد در پنج کیلومتری شهر یاسوج 24 گونه ارزشمند گیاهی مانند جاشیر، بومادران، آنغوزه، ثعلب، بیلهر، کارده، آویشن، بن سرخ، چویل، گل نرگس، باریچه، کنگر، خاری و گل سوسن را در حیات واحد مسکونی شخصی خود در فضایی به مساحت 700 مترمربع کاشته است.
این طبیعت دوست با انتقاد از رفتار برخی شهروندان که با چیدن بی رویه گیاهان کوهی زمینه انقراض آن را فراهم می‌کنند گفت که با هدف نجات گونه‌های نادر از خطر انقراض دست به این اقدام زده است.
نظری افزود که صیانت از جنگل‌ها و مراتع نیازمند مشارکت همه مردم است.
وی، نوه 10 ساله خود به نام آیناز نظری را به عنوان دستیار خود انتخاب کرده است و فعالیت در باغچه خانه خود را با همکاری او انجام می‌دهد.
عیسی فرهی طبیعت دوست دیگری است که از سال 1387 تاکنون با هزینه شخصی خود گونه‌های مصدوم حیات وحش را مداوا و در طبیعت رهاسازی کرده است.
وی که 38 سال سن دارد و از طریق تولید مرغ بومی امرار معاش می‌کند در یک زمین یک هزار و 600 متر مربعی استیجاری در شهرستان دنا اقدام به پرستاری از پرندگان و پستانداران آسیب دیده می‌کند.
این طبیعت دوست گفت که ماهانه 20 میلیون ریال برای تأمین هزینه غذا و درمان گونه‌های جانوری مصدوم هزینه می‌کند.
فرهی افزود: روباه، سمور، عقاب، شاهین و سارگپه از جمله حیوانات و پرندگانی است که بر حسب میزان جراحت بین 20 روز تا 2 سال پرستاری، به بازگشت سلامتی آنها کمک شده است.
وی بیان کرد: گونه‌های نادر مصدوم ضعیف شده و برای بهبود نیازمند تغذیه مقوی و تأمین گوشت تازه است.
وی علاقه به بقای گونه‌های نادر حیات وحش را مهمترین انگیزه خود برای بازگشت سلامتی این گونه‌ها ذکر کرد.
فرهی سقوط از ارتفاع، تیر خوردگی و خوردن غذاهای ناسالم را مهمترین عامل مصدوم یا بیماری این گونه‌های نادر دانست.
مدیرعامل شبکه زیست محیطی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت که فعالیت 22 تشکل مردم‌نهاد در این استان گامی مؤثر برای جلب مشارکت مردمی در جهت حفظ منابع ملی است.
عزت‌الله نیک اقبال بر لزوم افزایش مشارکت مردمی در حفظ منابع ملی تأکید کرد و گفت: مبارزه با سودجویی از منابع ملی، جلب مشارکت مردمی و حفاظت از جنگل‌ها و مراتع مهمترین رسالت تشکل‌های مردم‌نهاد است.
مدیرعامل شبکه زیست‌محیطی کهگیلویه و بویراحمد وابسته به تشکل‌های مردم‌نهاد با ابراز نگرانی از تخریب جنگل‌ها، بر آمادگی و همکاری بیشتر با نهادهای متولی برای مقابله جدی با متعرضان به محیط‌زیست و منابع طبیعی تأکید کرد.
نیک اقبال افزود: نهادهای متولی همچون محیط‌زیست و منابع طبیعی برای جلوگیری از تخریب‌ها و تعرض به این منابع باید در قالب جلب مشارکت مردمی بیش‌ازپیش با تراکم نیروی انسانی بیشتر در عرصه‌ها حضور یابند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد نیز دراین‌باره گفت: فعالیت تشکل‌های مردم‌نهاد گامی در جهت پویایی فعالیت آنها در اجرای طرح‌های حفظ منابع طبیعی است.
عزت الله بهشتی فر تصریح کرد که در سال جاری فعالیت تشکل‌های مردم‌نهاد در امر درختکاری و جلب مشارکت مردم در حفاظت از جنگل‌ها افزایش‌یافته است.
وی بیان کرد: تقویت نهادهای مردمی و فرهنگ‌سازی از سوی رسانه‌ها ازجمله راهکارهای حفظ سلامت طبیعت و محیط‌زیست پایدار است.
بهشتی فر گفت: بروز خشک‌سالی‌ها، سیل، بلایای طبیعی، فقر مردم، افزایش جمعیت، عدم تعادل دام و مرتع و پایین بودن مشارکت مردمی در امر صیانت از منابع ملی از مهمترین تهدیدهای جنگل‌ها، مراتع و منابع آب است.
کهگیلویه و بویراحمد با یک درصد مساحت ایران دارای یک‌میلیون و 700 هزار هکتار جنگل و مرتع است.
خبرنگار: فرزانه شریفی ** انتشار دهنده: سید ولی موسوی نژاد
8143/6110
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.