دانشگاه علوم پزشکی یاسوج اعلام کرد: یکی از اعضای یک خانواده در شهرستان چرام که مسافر در یکی از استان های کشور بود 11 نفر از بستگان و خانواده خود را به ویروس کرونا مبتلا کرده است.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد در همین زمینه یادآور شد: این مهم نشان می دهد که گرچه تاکنون هیچ موردی از مبتلایان غیربومی نبودند اما خانواده ها و مردم فهیم استان باید همچنان فاصله گذاری فیزیکی و در خانه ماندن را به عنوان بهترین و مناسب ترین راه حل برای قطع زنجیره انتقال این ویروس در اولویت قرار دهند.
حسین کلانتری روز جمعه در نشست ستاد مدیریت کرونا در کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به آمار بالای مبتلایان در دو شهرستان چرام و دنا به نسبت جمعیت انها نیز گفت: در این راستا تدابیر و تمهیدات لازم بویژه تشدید کنترل ها در ورودی و خروجی این شهرها انجام شده است.
وی تصریح کرد: در سفر اخیر و بازدید میدانی اعضای ستاد مدیریت کرونا به شهرستان چرام نیز مبلغ 30 میلیارد ریال برای ساماندهی وضعیت این بیماری و کمک به زیرساخت های بهداشت و درمان شهرستان های حوزه کهگیلویه بزرگ با محوریت شهرستان چرام ابلاغ شد.
رد یک مصوبه در ستاد کرونا در کهگیلویه وبویراحمد
کمیته اقتصادی ستاد مدیریت کرونا در کهگیلویه وبویراحمد مصوبه ای را مبنی بر آغاز فعالیت پاساژها از فردا 23 فروردین در کنار سایر صنوفی که مجوز فعالیت آنها از سوی دولت اعلام شده بود به تصویب رساندند که با طرح آن در ستاد مبارزه با کرونا استان این مصوبه رد و مقرر شد که باید بر اساس ستاد ملی مدیریت و مبارزه با کرونا عمل شود.
دلیل توجیه سازمان صنعت، معدن و تجارت و کمیته اقتصادی در این راستا این بود که بسیاری از صنوفی از جمله مغازه های کیف و کفش و یا صنف پارچه فروشان که قرار است فعالیت آنها از فردا آغاز شود محل استقرار و مکان فروش آنها در پاساژهای شهر واقع شده ست.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: این صنوف گرچه مجوز فعالیت دارند اما به دلیل انکه محل و مکان فروش آنها در پاساژ واقع شده و پاساژها نیز محل رجوع و یکی از شلوغ ترین مکان های پرریسک محسوب می شود و از طرفی مجوز فعالیت آنها از سوی ستاد ملی مدیریت کرونا نیز صادر نشده بنابراین این موصبه قابلیت اجرایی ندارد.
اوضاع را عادی تلقی نکنیم
استاندار کهگیلویه وبویراحمد همچنان بر رعایت پروتکل های بهداشتی و همکاری و همیاری بیش از پیش مردم و شهروندان در قطع زنجیره انتقال بیماری کرونا بویژه در دو شهرستان چرام و دنا اشاره کرد و گفت: مرحله دوم طرح فاصله گذاری هوشمند به معنای تمام شدن دوران بیماری کرونا نیست.
وی تصریح کرد: مردم باید همچنان متوجه باشند که در صورت رعایت نکردن توصیه ها و پروتکل های بهداشتی از سوی نظام سلامت در زمینه فعالیت برخی صنوف منتظر بروز فاجعه افزایش شمار مبتلایان به این بیماری در استان باشند.
کلانتری با تاکید بر اینکه فعالیت برخی صنوف نباید به معنای عادی شدن اضاع و مرحله کنترل بیماری تلقی شود، گفت: همه چیز به همکاری و همیاری و مشارکت فعال مردم و صنوف بستگی دارد و بدون شک در صورت عدم رعایت مسایل و توصیه ها احتمال بازنگری در تصمیم ها و اقدام های ستاد مدیریت کرونا در استان نیز وجود دارد.
وی ابراز داشت: تاکید رییسجمهوری و ستاد ملی مبارزه با کرونا در مرحله دوم فاصله گذاری هوشمند و آغاز فعالیت های اقتصادی برخی صنوف نیز بر توجه و همکاری و مشارکت دقیق مردم در رعایت مسایل بهداشتی و پروتکل های بهداشتی نظا سلامت بوده است.
استاندار کهگیلویه وبویراحمد همچنان بر شفاف سازی و اطلاع رسانی دقیق در خصوص آمار مبتلایان به کرونا، تعداد فوتی ها و همچنین آخرین وضعیت این بیماری از سوی متولیان امر تاکید کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تاکنون در این راستا به بهترین نحو ممکن عمل کرده است.
کلانتری همچنین راه اندازی آزمایشگاه مولکولی برای تشخیص بیماران کرونایی در استان را اقدامی ارزنده از سوی مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت در استان دانست و بر افزایش میانگین انجام تست های آزمایشگاهی از 50 به حدود 100 مورد در روز این آزمایشگاه نیز تاکید کرد.
پرویز یزدان پناه رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد نیز شمار مبتلایان به بیماری کرونا در استان را تا ظهر امروز 210 نفر اعلام کرد.
وی تصریح کرد: از این تعداد 9 نفر در بیمارستان بستری هستند ، 79 نفر نیز بهبود یافتند و مابقی افراد نیز با نظارت دانشگاه علوم پزشکی و حوزه درمان در خانه قرنطینه هستند.