فیض الله پاسره روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران کهگیلویه وبویراحمد اظهار داشت: طرح مطاعلاتی ۲۱ روستای منطقه سر رود جنوبی از جمله اکبرآباد، نجف آباد و سروک و روستاهای پیرامونی آن به اتمام رسیده و عنملیات اجرایی این طرح نیز به زودی آغاز خواهد شد.
وی میزان اعتبار اولیه برای اجرای این طرح مهم فاضلاب را در این روستاها افزون بر ۲ هزار میلیارد ریال عنوان کرد.
پاسره تصریح کرد: همچنین مطالعات اولیه طرح شبکه جمع اوری فاضلاب در شهر مادوان و مناطق مهریان، بلهزار و منطقه سر رود شمالی یاسوج نیز با بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اتمام است و در شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز به تصویب رسیده است.
وی یاداور شد: هم اینک در مرحله جانمایی برای احداث تصفیه خانه شبکه فاضلاب این مناطق در پایین دست شهر مادوان یا مهریان هستیم.
مناطق سررود شمالی و جنوبی (حاشیه ای ) شهر یاسوج بیش از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت را در دل خود جای داده که ساکنان کمبود شدید امکانات رفاهی و خدماتی و بهداشتی علاوه بر ایجاد چالش برای ساکنان این مناطق مشکلاتی را نیز برای شهر یاسوج ایجاد کرده است.
جمعیت کنونی مهریان، بلهزار و مادوان هم اکنون افزون بر ۴۰ هزار نفر است در حالی است که هجوم بی رویه جمعیت به این مناطق همچنان رو به افزایش است.
بوی تعفن لجن، دفع غیربهداشتی فاضلاب ، کنده کاری ها و چاله و چوله های کوچه ها همراه با انباشت نخاله های ساختمانی رها شده در کنار مناطق مسکونی زندگی را سال هاست که بر ساکنان این مناطق تلخ کرده است.
رشد جمعیت و مهاجرت بی رویه در کنار این ساختار نامتناسب و ناموزون شهری و فیزیکی نیز انبوهی از آسیب های فرهنگی ، اجتماعی و بهداشتی در این مناطق موج می زند تا جایی که می توان عمده ترین و نابهنجارترین معضلات شهری یاسوج را در همین مناطق جستجو کرد.
آب دیشموک با کیفیت است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه وبویراحمد همچنین با اشاره به برخی اظهار نظرها در خصوص کیفیت آب دیشموک نیز گفت: بر اساس آزمایش های انجام شده و بررسی های روزانه آب این شهر هیچ گونه مشکلی ندارد.
وی تصریح کرد: استاندارد برای کیفیت آب را تا حدود ۴۰۰ میلی گرم بر لیتر است که هم اینک آب دیشموک کمتر از ۲۵۰ میلی گرم بر لیتر گزارش شده است.
پاسره ادامه داد: البته تلاش خواهیم کرد برای رفع این مشکل در کوتاه مدت نیز با تغییر منبع تامین آب مشکل و دغدغه مردم برای کیفیت آب دیشموک را تا خردادماه سال آینده مرتفع کنیم.
مدیرعامل آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد از افتتاح پروژه تصفیه خانه اضطراری آب یاسوج تا پایان سال مالی خبر داد و بیان کرد: پروژه تصفیه خانه اضطراری آب یاسوج از پروژههای سفر ریاست جمهوری بود که با پیگیری استاندار در راستای تأمین اعتبار آن اقدامات مناسبی انجام گرفت.
وی ادامه داد: «از صندوق توسعه ملی بالغبر ۱۰۰ میلیارد تومان برای تأمین و توزیع آب شرب تخصیص داده شد که با این اعتبارات حدود ۱۷ مجتمع آبرسانی احداث شد.
وی یادآور شد: بیش از ۴۸۰ روستای با جمعیت ۱۱۱هزارنفری از نعمت آب برخوردار شدند.
پاسره با بیان اینکه ۲۳۱ هزار مشترک آب در استان داریم، عنوان کرد: ۵۵ هزار مشترک از شبکه فاضلاب بهره مند شده اند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد با توجه به سیاست دولت و وزارت نیرو مبنی بر یکپارچه سازی شرکتهای آب و فاضلاب روستایی و شهری نیز گفت: این اقدام در راستای چاپک سازی و هم افزایی بیشتر منابع، ظرفیتها و نیروی انسانی این نهادها برای خدمات رسانی مطلوبتر به مردم خواهد بود.
وی تصریح کرد: مقدمات اولیه برای اجرای طرح یکپارچه سازی شرکتهای آبفای شهری و روستایی و برخی تغییرات و تحولات در ساختار سازمانی آنها در سطح وزارت نیرو و مجموعه دولت فراهم شده است.