به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از یاسوج، آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی  در همایش وقف در یاسوج افزود: امروز در استان ما با همین نگاه وقف، مساجد و حسینیه هایی ساخته شده است.

وی بیان داشت: امروز در استان ما باید نیازهای آینده استان به وسیله همین نگاه برطرف شود و چه مانعی دارد که ما وقف را برای سرمایه گذاری و بهره وری یک انسان برای اشتغال و کار به عرصه به میدان بیاوریم و این باز همان تبدیل ماده به معناست.

آیت الله ملک حسینی تصریح کرد: چه مانعی دارد که ما هم مثل بسیاری از شهرها که بسیاری از بیمارستانهایشان خیریه است و حجم بیمارستانهای خیریه بیش از بیمارستانهای دولت ساخت است، بیمارستانهای خیریه و موقوفه داشته باشیم.

وی افزود: چه مانعی دارد که ما هم خانه های بهداشت، درمانگاه و بیمارستانهایمان حجمش از بیمارستانهای دولت ساخت بیشتر باشد.

آیت الله ملک حسینی اظهار داشت: چه اشکال دارد که ما هم مثل امام قلی خان و الله وردی خان این دو سردار عظیم دوران صفوی که با شرف بودند و هر جایی که گام گذاشتند شرف و مردانگی و غیرت داشتند و اگر پرتغالیها دیگر رنگ خلیج فارس و بندر گمبرون را ندیدند به مردانگی امامقلی بود و اگر ازبکها دیگر رنگ ایران را ندیدند به مردانگی الله وردی بود و اما اینها مدرسه ای ساختند در شیراز که امروز یونسکو هم با نگاه دقیق برای ماندگاری او دارد تلاش می کند و یک مدرسه ماندگار و یک حوزه علمیه که در  گذشته مردان بزرگی از این حوزه پا گرفتند و جنوب کشور اگر در بربار استکبار آن روز و انگلستان ایستاد و اگر در برابر  مفاسد ایستاد، فارغ التحصیلان این مدرسه ای بودند که این پدر و پسر بنیان آن را گذاشتند و نامش مدرسه خان شد.

وی افزود: وقف باید بر مدار اراده واقف بماند و تغییرها یعنی بی اعتمادیها و وقفها را آنگونه که گذاشته اند نگه داریم و گاهی میلها حاکم شده و وقفها را به نفع هزینه های دیگر مصادره می کند و نباید این امر انجام شود و هر چیز در جای خودش باشد.

آیت الله ملک حسینی با بیان اینکه تبدیل ماده به معنا جاودانگی تبدیل مال فناپذیر به یک حقیقت فنا ناپذیر، تبدیل شدن آنچه که انسانها دارند به آنچه که همگان دارند اینها ساده نیست، گفت: شما مالکید اما فردا همگان در آن سهیمند و چقدر فرق می کند یک چیز را یک انسان  داشته باشد با اینکه آن چیز را همگان داشته باشند.

وی افزود: آن وقت انسانها به استمرار و دوام حیاتشان، آن را که دست فرد بود و با مرگ آن پایان می یافت استمرار می دهند و آفرین و درود بر یاران وقف که درک دقیقی از مال به دست آوردند و مال را تبدیل به معنویت برای خود کردند.

آیت الله ملک حسینی اظهار داشت: آنها مال خود را به سلامت تبدیل کردند وقتی که این پول را وقف بیمارستان کردند، تبدیل کردند به فرهنگ وقتی وقف برای کتابخانه کردند، تبدیل کردند به معنویت وقتی آن را وقف مسجد کردند و این یعنی تبدیل ماده به معنا، و این هنر است.

وی افزود: ما وقتی که لقمه نانی میخوریم تنها اتفاقی که می افتد اگر نتوانیم آن نان را به ذکر، به کلمه طیبه و به نماز تبدیل کنیم آنچه کردیم بیش ازاین نیست و مال را به نان و نان را به چیزی که هدر می رود تبدیل کرده ایم و هنر ما اگر تبدیل شود به تبدیل مال به فضولات این چه هنری است.

آیت الله ملک حسینی بیان داشت: انسانی هنر مال دارد که بتواند مال را و ماده را به معنویت و سلامت و فرهنگ و نماز و سجود خداوند متعال تبدیل کند و آفرین بر کسانی که چنین درک دقیقی از مال خود دارند و یاران وقف چنین انسانهایی هستند و شایسته برترین تکریمها.

وی تصریح کرد: سلام و درود خدا بر انبیا و بر ائمه اطهار که این را به بشر آموختند و می دانید بنیان وقف یعنی جاری کردن در آمدها و منافع که این را انبیا به بشر یاد دادند و اولیا در حیاتشان انجام دادند و بسیاری یاد گرفتند.

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1286512
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.