براتعلی صالحی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای نخستین بار در سطح استان از مرحله تولید گندم تا تولید نان تمام مراحل به دقت بررسی می شود.
وی افزود: بنا به بهانه تراشی های عده ای از نانوایی های استان در پی بی کیفیت بودن نان استان به سبب ضعف در نوع آرد، هم اینک آرد مورد نیاز نانوایی ها با همکاری شرکت غله سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از خوزستان وارد شده است.
صالحی بیان کرد: بخشی از بی کیفیت بودن نان در کهگیلویه و بویراحمد به سبب نداشتن تخصص لازم نانواها در فراوری آرد و خمیر و از سوی دیگر وزن کم چانه است و افراد بسیاری در استان از پخت نامطلوب و کیفیت پایین نان در استان گلایه مند هستند.
وی عنوان کرد: افزون بر ۷۰ درصد نانوایی های کهگیلویه و بویراحمد نان لواش تولید می کنند که با کم ترین دخالت نیروی انسانی تولید می شود و دستگاه های پخت نان لواش غیر استاندارد و یا ناکارامد هستند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: برای رفع مشکل نان و بهبود کیفیت آن در استان نیاز است تمامی دستگاه های متولی از جمله علوم پزشکی، اصناف، استاندارد، سازمان جهاد کشاورزی استان و معاون اقتصادی استاندار وارد شوند تا برای همیشه این معضل در کهگیلویه و بویراحمد رفع شود.
وی ابرزا داشت: دریافت نان باکیفیت حق مردم این استان است و جایی که سلامت مردم در خطر است باید شرایط اختصاصی از جمله بحث صدور پروانه ها در همه حوزه ها به ویژه نانوایی ها به خوبی دیده شود.
سالانه تعدادی از واحدهای نانوایی متخلف پلمپ می شود که در یک مورد آن در سال ۹۲ بیش از ۵۰ نانوایی متخلف پلمپ شد.
ظرف چهار سال گذشته تاکنون ۶بار آرد آلوده کپک زده و حاوی قارچ در شهرستان بویراحمد عرضه شده است.
تعداد نانوایی های شهرستان بویراحمد بیشتر از ۲۵۰واحد است که افزون بر ۱۷۰ واحد آن لواش است.
۹۸۶۸/۱۶۶۲